ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μαγνητίζει το "Clasico"

Μαγνητίζει το "Clasico"
New Image

Το Νο 160 "clasico" Ρεάλ-Μπάρτσα (23:00 - ΣΚΑΪ) καθηλώνει την υφήλιο. To τρέιλερ του Sport24.gr

Η φετινή Πριμέρα Ντιβισιόν είναι στην κυριολεξία μια μονομαχία ανάμεσα στους δύο "αιώνιους" του Ισπανικού ποδοσφαίρου. Μετά από 30 αγωνιστικές "μερένγκες" και "μπλαουγκράνα" βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας με 77 βαθμούς, έχοντας αφήσει 21(!) βαθμούς πίσω τους την τρίτη Βαλένθια και... 29(!) τις τέταρτες Σεβίλλη και Μαγιόρκα.
Είναι χαρακτηριστικό πως έχουν χάσει μόλις 13 βαθμούς μέχρι τώρα, με την Μπάρτσα να έχει ρεκόρ 24-5-1 και την "μισητή" αντίπαλό της 25-2-3. Συνεπώς στο αποψινό ντέρμπι ίσως κριθούν πολλά για την έκβαση του τίτλου, με τους φιλοξενούμενους να έχουν και το πλεονέκτημα της ισοπαλίας, καθώς σε ισοβαθμία μετράνε τα μεταξύ τους παιχνίδια και το Νοέμβρη στο "Καμπ Νόου" η ομάδα του Γκουαρντιόλα νίκησε με 1-0.

15/15 και 12 σερί νίκες


Η Ρεάλ υποδέχεται την Μπαρτσελόνα έχοντας ένα τρομερό ρεκόρ στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" καθώς στα 15 φετινά εντός έδρας παιχνίδια δεν έχει χάσει ούτε βαθμό! Παράλληλα προέρχεται και από ένα εκπληκτικό σερί, καθώς στους 12 τελευταίους αγώνες της μετράει ισάριθμες νίκες. Τελευταία απώλεια για τη "βασίλισσα" ήταν πριν περίπου 3 μήνες όταν και ηττήθηκε στο Μπιλμπάο από την Αθλέτικ με 1-0.

Κάθε νόμισμα όμως έχει δύο όψεις. Έτσι, στον αντίποδα, οι γηπεδούχοι αγνοούν τη νίκη απέναντι στον "αιώνιο" αντίπαλο τους για περίπου δυο χρόνια και το θρίαμβο με 4-1 στη Μαδρίτη (7/5/08). Εκτοτε στις τρεις αναμετρήσεις που ακολούθησαν, η Μπάρτσα μετράει ισάριθμες νίκες.

Μία ήττα στη... Μαδρίτη αλλά και 2-6!

Από τη μεριά της η Μπαρτσελόνα έχει ηττηθεί στη φετινή λίγκα μόλις μία φορά, το "μοιραίο" όμως συνέβη στη Μαδρίτη με "θύτη" την Ατλέτικο. Η τοπική "μισητή" αντίπαλος της "βασίλισσας" της έκανε το... δώρο να νικήσει τους Καταλανούς με 2-1 στις 14/2/10. Εκτοτε η Μπάρτσα μετράει 7 νίκες στα 8 παιχνίδια που ακολούθησαν αφήνοντας 2 βαθμούς (2-2) στην Αλμερία.

Ωστόσο νωπές είναι ακόμα οι μνήμες από τον περσινό εκπληκτικό θρίαμβο των "μπλαουγκράνα" μέσα στο "Μπερναμπέου". Στις 2/5/09 η Μπαρτσελόνα έκανε... παρέλαση στην έδρα της Ρεάλ συντρίβοντάς την με 6-2 με σκόρερ τους Ανρί (2), Μέσι (2), Πουγιόλ και Πικέ.

Ιγκουαΐν vs Μέσι



Στο "clásico" του Σαββάτου αναμετρώνται και οι δύο μονομάχοι για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της Πριμέρα Ντιβισιόν. Πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος είναι αυτή τη στιγμή ο Λίο Μέσι που έχει βρει τον δρόμο για τα δίχτυα 26 φορές. Στη δεύτερη θέση με δύο γκολ λιγότερα βρίσκεται ο Γκονζάλο Ιγκουαΐν. Οι δύο Αργεντίνοι έχουν ξεφύγει στην μάχη για το... χρυσό παπούτσι της λίγκας έχοντας αφήσει πίσω τους του Βίγια (20), Κριστιάνο Ρονάλντο (18), Φορλάν (16) και Ιμπραΐμοβιτς (15).

Ρονάλντο vs Μέσι



Πέρα από την μονομαχία του στο σκοράρισμα με τον Ιγκουαΐν, ο Μέσι έχει να λύσει και τις διαφορές του με τον πιο ακριβό ποδοσφαιριστή όλων των εποχών. Την περασμένη Τρίτη ο κορυφαίος αυτή τη στιγμή ποδοσφαιριστής του κόσμου έδωσε μια μοναδική παράσταση απέναντι στην Αρσεναλ σκοράροντας 4 φορές. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σχολιάζοντας την εμφάνιση του μικρού "μάγου" τόνισε χαριτολογώντας ότι αυτός είναι πιο... ψηλός. Μένει να δούμε ποιος θα φύγει και χαμογελαστός από το χορτάρι του "Μπερναμπέου".

Ραούλ vs Μέσι



Αναμφισβήτητα ο Λίο Μέσι είναι το πρόσωπο της αναμέτρησης από την πλευρά της Μπάρτσα. Μόλις στα 23 του έχει καταφέρει να είναι ο πρώτος στη λίστα με τους σκόρερ των "μπλαουγκράνα" στα 159 "αιώνια" ντέρμπι με 6 γκολ (έχοντας χατ-τρικ το 2007 στο 3-3 του "Καμπ Νόου"). Σε λίγα χρόνια πιθανότατα (αν μείνει στους Καταλανούς) να περάσει και στην πρώτη θέση του "clásico" στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Ραούλ. Ο 32χρονος επιθετικός των "μερένγκες" έχει σκοράρει 11 φορές κόντρα στην Μπαρτσελόνα με τελευταίο "χτύπημα" στο 4-1 του 2008.

Απόντες Κακά, Ιμπραΐμοβιτς


Δυστυχώς για τους ποδοσφαιρόφιλους οι δύο αντίπαλοι θα παραταχθούν χωρίς δύο από τα πιο λαμπερά τους αστέρια, καθώς Κακά και Ιμπραΐμοβιτς δεν θα αγωνιστούν λόγω τραυματισμού. Πέρα από την απουσία του Βραζιλιάνου, ο Μανουέλ Πελεγκρίνι δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα, καθώς επιστρέφουν οι Τσάμπι Αλόνσο και Σέρχιο Ράμος, οι οποίοι εξέτισαν την τιμωρία τους. Οσον αφορά τον Πεπ Γκουαρντιόλα δεν θα έχει στη διάθεσή του και τον Αμπιντάλ, ο οποίος τραυματίστηκε την Τρίτη στον αγώνα με την Αρσεναλ.

Προϊστορία



Το "clásico" του Σαββάτου θα είναι το υπ' αριθμόν 160. Στις προηγούμενες αναμετρήσεις η πλάστιγγα γέρνει ελαφρώς προς τη Ρεάλ. Η ομάδα της Μαδρίτης μετράει 68 νίκες έναντι 61 των Καταλανών με 30 αναμετρήσεις να λήγουν χωρίς νικητή. Αυτό όμως που γίνεται άμεσα αντιληπτό κοιτώντας την προϊστορία είναι πως η έδρα παίζει καθοριστικό ρόλο σε αυτά τα ντέρμπι. Ούτε λίγο ούτε πολύ 96 φορές έχουν επικρατήσει η γηπεδούχοι σχηματίζοντας με το ποσοστό επιτυχίας τους... αυτοδύναμη κυβέρνηση (60%).

Συνολο 159 αγώνες


68 νίκες Ρεάλ
61 νίκες Μπαρτσελόνα
30 ισοπαλίες

Με γηπεδούχο τη Ρεάλ


50 νίκες Ρεάλ
15 νίκες Μπαρτσελόνα
14 ισοπαλίες

Με γηπεδούχο τη Μπαρτσελόνα



18 νίκες Ρεάλ
46 νίκες Μπαρτσελόνα
16 ισοπαλίες

"Εl clásico" και στο... μπάσκετ

Οι φίλοι όμως των δύο ομάδων το Σάββατο δεν θα περιοριστούν μόνο στη ποδοσφαιρική μονομαχία, αλλά θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το "clásico" και στην... μπασκετική του έκδοση. Μετά τις πρόσφατες αναμετρήσεις με φόντο το εισιτήριο για το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας όπου η Μπάρτσα επικράτησε με 3-1 νίκες, οι δύο ομάδες αναμετρώνται για την 29η αγωνιστική του Ισπανικού πρωταθλήματος (10/4 19:00).

Η πρωτοπόρος Μπαρτσελόνα (26-2) υποδέχεται τη δεύτερη Ρεάλ (23-5) στο "Παλάου Μπλαουγκράνα" και με νίκη της σφραγίζει την πρωτιά στην κανονική περίοδο. Το γήπεδο αναμένεται να είναι κατάμεστο (όπως φυσικά και το "Μπερναμπέου") με τους Καταλανούς φιλάθλους μετά τη λήξη να κατακλύζουν τα μπαράκια γύρω από τη Ράμπλα για να παρακολουθήσουν το ποδοσφαιρικό ντέρμπι.

Δείτε τα γκολ από την τελευταία νίκη της Ρεάλ επί της Μπάρτσα (4-1)



Δείτε τα γκολ από το εκπληκτικό 2-6 της Μπαρτσελόνα στον περσινό αγώνα



Το αφιέρωμα του Sport24.gr στα φετινά κατορθώματα του Μέσι


Messi 2010 Comp by Sport24
Ανέβηκε απÏ� sport24tv. - Βίντεο απÏ� μπάσκετ, μπέιζμπολ και πάλη.
























































TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ