ASTERAS AKTOR

Μακελελέ: "Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μου λέει ποιος πρέπει ή δεν πρέπει να παίζει"

Ο Κλοντ Μακελελέ στο Αστέρας Τρίπολης AKTOR - Λεβαδειακός
Ο Κλοντ Μακελελέ στο Αστέρας Τρίπολης AKTOR - Λεβαδειακός EUROKINISSI SPORTS

Ο Κλοντ Μακελελέ, ο οποίος αποχώρησε από τον Αστέρα Τρίπολης AKTOR πριν συμπληρώσει έναν μήνα, εξήγησε στο LondonWorld τον λόγο που έληξε η συνεργασία του με την ομάδα.

Ο Κλοντ Μακελελέ μίλησε στο LondonWorld μετά το τέλος της συνεργασίας του με τον Αστέρα Τρίπολης AKTOR, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε εκείνος τον πλήρη έλεγχο της ομάδας, όπως αρχικά του είχαν υποσχεθεί.

"Μου υποσχέθηκαν τον πλήρη έλεγχο της ομάδας. Ήταν δική μου απόφαση ποιος θα έπαιζε και ποιος όχι. Οι μεταγραφές δεν γινόντουσαν με δική μου ευθύνη.

Αν θέλεις να με απολύσεις επειδή τα αποτελέσματα δεν είναι καλά, δεν πειράζει. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Αλλά δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μου λέει ποιος πρέπει ή δεν πρέπει να παίζει", είπε μεταξύ άλλων.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι σύμφωνα με τον Μακελελέ ήρθε στο ματς με την Athens Kallithea.

"Στο τελευταίο παιχνίδι, επέμεναν ότι ένας βασικός παίκτης πρέπει να καθίσει στον πάγκο. Ο παίκτης έχει έναν μικρό συμβόλαιο, αλλά είναι ο καλύτερος παίκτης στην ομάδα.

Τον έβαλα για μόλις 20 λεπτά - μοίρασε δύο ασίστ και κερδίσαμε το παιχνίδι. Αλλά δεν ήθελαν να παίξει, επειδή δεν είχε υπογράψει νέο συμβόλαιο. Σκέφτηκαν ότι μπορούσαν να ελέγξουν αν θα παίξει, εγώ τον έβαλα λόγω της ποιότητάς του.

Είχαν συνηθίσει να παίζουν με μακρινές μπαλιές και δεύτερες μπάλες, αλλά τους έδωσα να καταλάβουν ότι είτε κερδίζεις, είτε χάνεις είτε έρχεσαι ισόπαλος, πρέπει να μάθεις να παίζεις ποδόσφαιρο.

Είμαι ένας προπονητής που κοιτάζει μπροστά. Όταν αναλαμβάνω την ευθύνη για τους παίκτες, ξέρω τι μπορώ και τι δεν μπορώ να κάνω.

Λατρεύω τη δουλειά, αλλά δεν μπορώ να το δεχτώ όταν οι άνθρωποι παρεμβαίνουν και μου λένε τι μπορώ ή δεν μπορώ να κάνω".

Αναφερόμενος στο αν οι ομάδες τον αντιλαμβάνονται ως ποδοσφαιρικό σύμβολο: "Ξέρουν το όνομα, αλλά δεν ξέρουν τον άνθρωπο. Δεν μπορείς να πεις ψέματα με τις αρχές σου.

Έχτισα την καριέρα μου στην ειλικρίνεια με τους παίκτες και τον σύλλογο. Ήμουν πάντα ειλικρινής."

Το ποδόσφαιρο αφορά τους ανθρώπους, τη σύνδεση, την κατανόηση της κίνησης, την τακτική επίγνωση, τις τεχνικές δεξιότητες – ατομικά και συλλογικά. Χρησιμοποιούμε δεδομένα, σίγουρα, αλλά το ποδόσφαιρο είναι κάτι περισσότερο από αυτό", ολοκλήρωσε ο 51χρονος τεχνικός.

TAGS ASTERAS AKTOR ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ