ΑΓΓΛΙΑ

ΜακΛάρεν: "Μην χαλαρώνετε"

ΜακΛάρεν: "Μην χαλαρώνετε"
Μακλάρεν

Eπιχείρηση αφύπνισης από τον Μακ Λάρεν στους ποδοσφαιριστές της εθνικής για τα προκριματικά του EURO

Ο τεχνικός της Εθνικής Αγγλίας, Στιβ ΜακΛάρεν, ζήτησε από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του, να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, ώστε να διασφαλιστεί η νίκη κόντρα στο Ισραήλ.
Η Αγγλία, η οποία συνεχίζει την προσπάθεια για την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2008 με αγώνα στο Τελ Αβίβ, γνωρίζει πως μια ήττα μπορεί ακόμα και να τους αφήσει εκτός τουρνουά καθώς τα "λιοντάρια", έχουν ήδη ηττηθεί από τους Κροάτες, ενώ έχουν μείνει στην ισοπαλία με την FYROM.

Η πίεση, η οποία ασκείται από την πλευρά των βρετανικών ΜΜΕ, προς την ομάδα του ΜακΛάρεν είναι μεγάλη και ο τεχνικός προσπαθεί να αφυπνίσει τους ποδοσφαιριστές του.

"Είμαστε με την πλάτη στον τοίχο και οι μεγάλοι παίκτες, πρέπει να βγουν μπροστά. Ασχολούμαι με την εθνική 5 χρόνια τώρα και στα προκριματικά δεν είχαμε πάντα τα καλύτερα αποτελέσματα, τα οποία πολλές φορές δημιουργούσαν ανησυχία για την πρόκριση στις διάφορες διοργανώσεις. Το κλειδί της επιτυχίας είναι να παραμείνουμε ήρεμοι και να μην έχουμε άγχος. Θέλουμε οι ποδοσφαιριστές να βγουν στον αγωνιστικό χώρο με επιθετικό πνεύμα, με θετική διάθεση. Τα έχουμε καταφέρει και στο παρελθόν. Είμαστε αρκετά καλοί για να το επαναλάβουμε."

Ένας από αυτούς τους ποδοσφαιριστές που ο ΜακΛάρεν χαρακτηρίζει "μεγάλους", ο Τζον Τέρι, έχει μόλις επιστρέψει στην αγωνιστική δράση μετά από τον τραυματισμό που όλοι θυμόμαστε στον τελικό του Κάρλινγκ Καπ, όταν δέχθηκε κλωτσιά στο πρόσωπο και έπεσε ημιλυπόθημος στο έδαφος, παγώνοντας το "Μιλένιουμ" του Κάρντιφ.

"Ο Τζον είναι πολύτιμος για εμάς.", δηλώνει ο ΜακΛάρεν και συνεχίζει: "Είναι η επιτομή του τι θέλω από ένα παίκτη στην ομάδα. Γι αυτό του εμπιστεύθηκα το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Το γεγονός πως θα τον έχουμε στο Ισραήλ, είναι ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα για εμάς καθώς είναι τόσο καλός με την Αγγλία όσο είναι και με την Τσέλσι. Όταν θα κοιτάξουμε γύρω μας στα αποδυτήρια του γηπέδου πρέπει να κοιτάξουμε ο ένας τον άλλον στα μάτια και να ξέρουμε ότι εμπιστευόμαστε και σεβόμαστε ο ένας τον άλλο."

Η αριστερή πλευρά του κέντρου, παραμένει ένα μεγάλο πρόβλημα για τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Αγγλίας, με τον Άαρον Λένον, τον Κίερον Ντάιερτ και τον Στιούαρτ Ντόουνινγκ να παλεύουν για μια θέση στην βασική ενδεκάδα.

"Έχουμε πρόβλημα στα αριστερά, από τον τραυματισμό του Τζο Κόουλ και μετά. Όμως έχουμε επιλογές. Ο Άαρον Λένον, μπορεί να αγωνίζεται κυρίως δεξιά, όμως μπορεί να βοηθήσει και από την άλλη πλευρά.Την Κυριακή, έπαιξε εξαιρετικά με την ομάδα του ενάντια στην Τσέλσι και ούτως ή άλλως γνωρίζουμε πως πρόκειται για ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι."

"Πρόκειται για ένα παιδί που μπήκε στην ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο, μας ενθουσίασε από την πρώτη μέρα. Δυστυχώς και λόγω κάποιων ασθενειών και των τραυματισμών του, δεν τον έχουμε δει ακόμα όπως θα θέλαμε. Ο Λένον έχει την εμπειρία ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου και δεν έχω καμία επιφύλαξη να τον ρίξω στην μάχη, όμως έχει πολύ δρόμο ακόμα μπροστά του.

"Είμαι όμως εξίσου ενθουσιασμένος και με τον Κίερον Ντάιερ και στο παιχνίδι με την Ισπανία ήταν ένας από τους καλύτερους. Είναι μια πιθανότητα. Όπως είναι και ο Στιούαρτ Ντόουνινγκ, ο οποίος είναι πολύ φορμαρισμένος με την Μίντλεσμπρο και σου δίνει την σιγουριά ενός αριστεροπόδαρου στην θέση του."



















TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ