ΑΕΚ

Μάκος, Ρεκόμπα, Λεονάρντο στο προσκήνιο

Μάκος, Ρεκόμπα, Λεονάρντο στο προσκήνιο
ρεκόμπα

Eπαφές ΑΕΚ για Μάκο και Λεονάρντο, "κλεισμένος" από Τσιάρτα ο Ρεκόμπα. Εμμένει ο Μανωλάς

Ο Γρηγόρης Μάκος, ο Αλβάρο Ρεκόμπα και ο Λεονάρντο του Λεβαδειακού, είναι οι πρώτοι στόχοι των κιτρινόμαυρων που ξεκινούν να ικανοποιούν τις επιθυμίες του Μπάγεβιτς ή έστω δείχνουν διάθεση να το κάνουν.
Γρηγόρης Μάκος: Σαν θέλει η νύφη κι ο γαμπρός

Αμέσως μετά τη συνέντευξη Τύπου του προέδρου και του αντιπροέδρου της Ένωσης το μεσημέρι της Τρίτης, ο Νίκος Θανόπουλος είχε ραντεβού με τον ατζέντη του Μάκου, ώστε να συζητήσουν την περίπτωση μεταγραφής του παίκτη στην ΑΕΚ. Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής έχει εκφράσει την επιθυμία του να αγωνιστεί στον Δικέφαλο κάτω από τις οδηγίες του Ντούσαν Μπάγεβιτς κι αυτό διεμήνυσε ο μάνατζερ του παίκτη στον πρόεδρο της Ένωσης.

Ο Γρηγόρης Μάκος θέλει να πάρει μεταγραφή στην ΑΕΚ γιατί εκτός από τον Μπάγεβιτς τον οποίο εκτιμά, γνωρίζει πως θα βρει τον χώρο που θέλει στην ομάδα για να αγωνιστεί και να δείξει την αξία του. Εκτός από τον Σερβοέλληνα τεχνικό που πιστεύει στο ταλέντο του νεαρού Έλληνα υπάρχει και η προτροπή του Στέλιου Μανωλάς για την απόκτησή του.

Με τον παίκτη δε υπάρχει κανένα πρόβλημα όσον αφορά την συμφωνία αλλά ο ποδοσφαιριστής δεν είναι ελεύθερος. Ο αμυντικός μέσος από την πλευρά του πιέζει τον Πανιώνιο για να δώσει το ΟΚ ώστε να πάρει την μεταγραφή που επιθυμεί. Άλλωστε ο παίκτης μένει ελεύθερος τον Γενάρη και αν μείνει στη Νέα Σμύρνη τότε θα μπορεί να μετακομίσει όπου ο ίδιος επιθυμεί.

Για τον Μάκο δεν ενδιαφέρεται όμως μόνο η ΑΕΚ. Ο βοηθός του ατζέντη του, ήταν στην Γερμανία για να συζητήσει με την Μόναχο 1860 που έχει εκφράσει την επιθυμία να αποκτήσει τον ποδοσφαιριστή. Το ποσό που φέρεται να ζητά ο Πανιώνιος από την Γερμανική ομάδα της οποίας προπονητής είναι ο Έβαλντ Λίνεν, ανέρχεται περίπου στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Τα λεφτά αυτά είναι δύσκολα να τα δώσει η Μόναχο 1860 κάτι που ενισχύσει την θέση της ΑΕΚ στην περίπτωση Μάκου.

Who is Who


Ο Γρηγόρης Μάκος είναι ποδοσφαιριστής από την Ηλιούπολη, o οποίος σήμερα αγωνίζεται στον Πανιώνιο και στην Εθνική Ελπίδων. Ο αριθμός που έχει η φανέλα του είναι το 14. Έχει ύψος 185 εκ. και το συμβόλαιό του στους κυανέρυθρους λήγει το 2009.

Γεννήθηκε στις 18 Ιανουαρίου 1987. Αγωνίζεται στη θέση του μέσου. Ξεκίνησε από τον "Γ.Σ. Ηλιούπολης". Ποδοσφαιριστής υπήρξε και ο πατέρας του στον Πανιώνιο (ως έφηβος), στον ΑΠΟ Ν. Σμύρνης, στην Ηλιούπολη και άλλους ερασιτεχνικούς συλλόγους.

Η πρώτη του επαγγελματική εμφάνιση στην Α΄ Εθνική έγινε στις 22 Μαΐου του 2004 με τον Πανιώνιο. Η συμμετοχή αυτή ήταν η μοναδική για την αγωνιστική περίοδο 2003-04. Στον Πανιώνιο αγωνίστηκε σε 24 παιχνίδια το 2004-05, σε 23 το 2005-06, πετυχαίνοντας 3 γκολ και σε 27 με 1 τέρμα το 2006-07.

To 2005 αγωνίστηκε στην Eθνική Nέων και στη συνέχεια έγινε βασικό μέλος της Εθνικής Ελπίδων, ηλικίας κάτω των 21 ετών. Στις 5 Φεβρουαρίου 2008 έκανε το ντεμπούτο του με την Εθνική Ανδρών στο νικηφόρο αγώνα με 1-0 εναντίον της Τσεχίας στην Κύπρο. Τον Ιανουάριο του 2006 βραβεύτηκε από το Δήμο Ηλιούπολης μαζί με άλλους αθλητές και παράγοντες από την Ηλιούπολη.

Λεονάρντο: Πρώτη επαφή

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν ο Θανόπουλος με τον μάνατζερ του Μάκου, ο οποίος είναι η πρώτη προτεραιότητα της ΑΕΚ αυτή τη στιγμή, οι δύο άνδρες συζήτησαν και για τον Λεονάρντο του Λεβαδειακού. Ο Βραζιλιάνος έχει τον ίδιο μάνατζερ με τον μέσο του Πανιωνίου και επί της ευκαιρίας της συνάντησης που έγινε την Τρίτη συζητήθηκε και το όνομά του.

Η περίπτωση του Λεονάρντο δεν έχει μεγάλες διαφορές με αυτή του Μάκου. Ο παίκτης δεν είναι ελεύθερος ενώ κ ι ο ίδιος έχει τονίσει πολλές φορές πως θέλει να δουλέψει κάτω από τις οδηγίες του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Το θέμα του ταλαντούχου μέσου μπορεί να έπεσε στο τραπέζι αλλά δεν ήταν και το κυρίως ζήτημα των δύο ανδρών καθώς για τον Λεονάρντο θα υπάρξει επαφή αργότερα.

Ρεκόμπα: Η πρώτη του Τσιάρτα

Ο Αλβάρο Ρεκόμπα είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο ελληνικό ποδόσφαιρο μαζί με τον Ζιλμέρτο Σίλβα του Παναθηναϊκού. Ο Ουρουγουανός μεσοεπιθετικός μπορεί να προσθέσει την αίγλη που χρειάζεται η ΑΕΚ από ένα μεγάλο όνομα καθώς το παλμαρέ του είναι αξιοζήλευτο.

Ο Ρεκόμπα είναι “κλεισμένος” από τον Βασίλη Τσιάρτα ο οποίος πλησίασε και συμφώνησε με τον παίκτη ο οποίος αποτελεί παρελθόν από τον Πανιώνιο. Για το ενδιαφέρον της Ένωσης και τον ρόλο του Τσιάρτα σας είχε ενημερώσει πρώτο το SPORT 24 από τις 15/5/09 σε αναλυτικό ρεπορτάζ .

Ο πρώην μέσος Πανιωνίου θέλει να αγωνιστεί σε μία ομάδα που θα κάνει πρωταθλητισμό γιατί αυτό του έλειψε ένα χρόνο τώρα αγωνιζόμενος στη Νέα Σμύρνη. Λεφτά με το... τσουβάλι δεν θέλει και το μόνο που έχει ζητήσει είναι πριμ σε περίπτωση που ο σύλλογος πετύχει τους στόχους του. Η συγκεκριμένη επιθυμία του παίκτη έρχεται στην επιφάνεια λίγε ώρες μετά την αποκάλυψη από τον Θανόπουλο πως θέλει τέτοιου είδους συμβόλαια. Με ένα ικανοποιητικό μισθό και πριμ αν επιτευχθούν οι στόχοι.

Η συμφωνία που έχει πετύχει ο Βασίλης Τσιάρτας είναι 350.000-400.000 ευρώ το χρόνο συν τα μπόνους από τους στόχους που θα θέσει και αν πετύχει η ομάδα. Ο Ρεκόμπα πιστεύει πως έχει ακόμα δύο χρόνια ποιοτικής μπάλας και θεωρεί πως με την φανέλα της ΑΕΚ μπορεί να ικανοποιήσει τα… θέλω του. Το αρνητικό για την Ένωση είναι πως θα πρέπει να κινηθεί γρήγορα για την απόκτηση του Ουρουγουανού καθώς τον παίκτη θέλουν ομάδες από την πατρίδα του αλλά και τα Εμιράτα.

Who is Who

Ο Άλβαρο Ρεκόμπα γεννήθηκε στις 17 Μαρτίου 1976 στο Μοντεβίδεο της Ουρουγουάης από ποδοσφαιρική οικογένεια, αφού ο πατέρας του υπήρξε τερματοφύλακας στην Πενιαρόλ.

Πέρασε σχετικά φτωχικά παιδικά χρόνια, αλλά αξιοποιώντας το ποδοσφαιρικό του ταλέντο κατάφερε την περίοδο 1997-2001 να γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στον κόσμο με αμοιβή 7,5 εκατομμύρια δολάρια ετησίως. Όμως, παρέμεινε απλός και ποτέ δεν ξέχασε την καταγωγή του. Μάλιστα τα πρώτα του χρήματα τα διέθεσε στην αγορά ενός ταξί, τα έσοδα του οποίου πήγαιναν στη μητέρα του, ώστε να σταματήσει να εργάζεται σε εργοστάσιο.

Είναι παντρεμένος με την Λορένα Περόνε, θυγατέρα του παλιού ποδοσφαιριστή Ραφαέλε Περόνε, η οποία έχει γεννηθεί στην Αθήνα την εποχή που ο πατέρας της αγωνιζόταν στον Ολυμπιακό Π. Έχει δύο παιδιά: τη Ναταλί και τον Ιερεμία.

Ο Ρεκόμπα έχει αγωνιστεί 69 φορές με την Εθνική Ουρουγουάης και έχει πετύχει 12 γκολ. Έπαιξε στο Παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου του 2002 και πέτυχε ένα γκολ στο ισόπαλο 3-3 με τη Σενεγάλη. Tον Ιούλιο του 2007 ο Ρεκόμπα αγωνίστηκε με την εθνική ομάδα στο Κόπα Αμέρικα, στο οποίο τερμάτισε στην τέταρτη θέση. Το τελευταίο του γκολ (δωδέκατο) με την εθνική ομάδα πέτυχε στις 2 Ιουνίου 2007 στη φιλική νίκη με 2-1 επί της Αυστραλίας.

Τίτλοι

* Κύπελλο ΟΥΕΦΑ (1): 1998
* Πρωτάθλημα Ιταλίας (2): 2006, 2007.
* Κύπελλο Ιταλίας (2): 2005, 2006
* Σούπερ Καπ Ιταλίας (2): 2005, 2006

Εμμένει στην απόφασή του ο Μανωλάς

Ο Στέλιος Μανωλάς εμμένει στην απόφασή του να παραιτηθεί από την θέση του Τεχνικού διευθυντή κάτι το οποίο αναμένεται να κάνει και επίσημα υποβάλλοντα γραπτώς την παραίτησή του τις επόμενες ημέρες. Τον παλιό άσο της ΑΕΚ ενόχλησε και η δήλωση του Νίκου Θανόπουλου «όποιος αντέχει την πίεση μένει» που έκανε στην Συνέντευξη Τύπου. Ο Μανωλάς δεν μεταπείστηκε ούτε από τον Μπάγεβιτς και τους συνεργάτες του οι οποίοι προσπάθησαν να του αλλάξουν γνώμη και να τον πείσουν να μείνει στην ΑΕΚ.























































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ