ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μάλαρτζ: "Θα κερδίσουμε τον τίτλο"

Μάλαρτζ: "Θα κερδίσουμε τον τίτλο"
σαλπιγγιδης μαλαρτζ

Πίστη και "δίψα" για τίτλο στο "τριφύλλι". Μάλαρτζ: "Θα κερδίσουμε τον τίτλο". Σενάρια για Βύντρα, Μανούτσο

Οι παίκτες του Ζοσέ Πεσέιρο γνωρίζοντας τις δυνατότητές τους μίλησαν μετά το ματς με τον ΟΦΗ, με αισιοδοξία για την συνέχεια δείχνοντας το θετικό κλίμα που υπάρχει στα αποδυτήρια της Παιανίας, παρά τις μέτριες εμφανίσεις του συλλόγου.
Αρκάντιους Μάλαρτζ: "Θα κερδίσουμε τον τίτλο"


Για δεύτερη συνεχόμενο παιχνίδι (μετά την Μαδρίτη) ο Αρκάντιους Μάλαρτζ υπερασπίστηκε την εστία του Παναθηναϊκού. Ο Πολωνός γκολκίπερ ο οποίος τα πήγε εξαιρετικά όποτε χρειάστηκε να επέμβει, -πλην του φάση του γκολ από το Νουαφόρ- μίλησε για το ματς με τους Κρητικούς αλλά και τον στόχο του "τριφυλλιού" που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

" Ήταν πολύ καλό που νικήσαμε λίγο πριν τις γιορτές. Δεν ήταν εύκολο ματς και σίγουρα είναι σημαντικό που πήραμε τη νίκη, την ώρα που ο ένας από τους άλλους δύο διεκδικητές του πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός έχασε δύο βαθμούς.

Τώρα θα έχουμε την ευκαιρία να ξεκουραστούμε λίγο για τα Χριστούγεννα και μετά θα αφοσιωθούμε για το δύσκολο εκτός έδρας αγώνα με τον Άρη. Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια μας.

Ένα παιχνίδι ‘’κλειδί’’ κατά τη γνώμη μου για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Αν παίξουμε στη Θεσσαλονίκη, όπως παίξαμε στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον ΟΦΗ, τότε είμαι βέβαιος ότι θα νικήσουμε



".

-Φτάνουμε πλέον στα μισά του πρωταθλήματος και η μάχη για τον τίτλο είναι σκληρή. Είστε 3 βαθμούς πίσω από την ΑΕΚ. Νιώθετε ότι θα «γυρίσετε» και πάλι τη διαφορά και θα φτάσατε τελικά στον τίτλο;

" Δεν το πιστεύω ότι δεν θα κερδίσουμε τον τίτλο. Ξέρω ότι θα τον κερδίσουμε".

-Ανησύχησες όταν ο ΟΦΗ ισοφάρισε το παιχνίδι στο 76’ λεπτό;

" Όχι, δεν ανησύχησα. Είχαμε μπροστά μας ακόμη 15 λεπτά. Είμαστε δυνατή, μεγάλη ομάδα και είχαμε τα περιθώρια για να γυρίσουμε το ματς".

Γιόσου Σαριέγκι: "Μπορούμε να πάρουμε τον τίτλο"



Ο Βάσκος αμυντικός του Παναθηναϊκού παρακολούθησε την αναμέτρηση με τον ΟΦΗ από τον πάγκο, αφού ο Ζοσέ Πεσέιρο προτίμησε να τουδώσει κάποιες "ανάσες" μετά το πολύ καλό παιχνίδι που έκανε στο Βιθέντε Καλντερόν κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο αμυντικός των "πράσινων" δεν δίστασε να απαντήσει σε ερωτήσεις λέγοντας ότι το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη ενώ έδειξε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την υπόθεση τίτλος.

" Δεν ήταν καθόλου εύκολο το παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Γενικά φέτος έχουμε καταλάβει ότι όλοι οι αγώνες του πρωταθλήματος είναι δύσκολοι. Η αλήθεια είναι ότι δυσκολευτήκαμε αρκετά μέχρι να φθάσουμε στη νίκη, αλλά το σημαντικό και αυτό που κρατάμε είναι οι τρεις βαθμοί" είπε αρχικά ο Βάσκος αμυντικός.

- Ακολουθεί ένα δύσκολο παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη με τον Αρη…
" Όντως, πάμε σε μία πολύ δύσκολη έδρα. Ο Αρης είναι πολύ καλή ομάδα και παίζει πολύ καλύτερα στην έδρα του σε σχέση με τα εκτός έδρας παιχνίδια. Θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια εκ μέρους μας, αλλά αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να παίξουμε όσο καλύτερα γίνεται. Εχουμε τις δυνατότητες αλλά και τη θέληση να φύγουμε με τους τρεις βαθμούς της νίκης".

- Θεωρείς ότι είναι ένα κρίσιμο ματς για τη συνέχεια του πρωταθλήματος;

" Δεν νομίζω ότι είναι κρίσιμο. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια μέχρι το τέλος της σεζόν. Βέβαια είναι πολύ σημαντικό, αλλά δίνει τρεις βαθμούς, δηλαδή όσους και όλα τα άλλα".

- Βρισκόμαστε στα μέσα της σεζόν. Πιστεύεις από τα όσα έχεις δει ότι μπορεί ο Παναθηναϊκός να φθάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος;

" Φυσικά και μπορούμε να πάρουμε τον τίτλο. Βρισκόμαστε κοντά στην κορυφή, σε απόσταση αναπνοής από Ολυμπιακό και ΑΕΚ και είμαι σίγουρος ότι έχουμε όλες τις δυνατότητες για να ξαναβρεθούμε πρώτοι στη βαθμολογία. Έχουμε μία καταπληκτική ομάδα και μπορούμε να τα καταφέρουμε".

Μαρσέλο Μάτος: "Μπορούμε να βελτιωθούμε κι άλλο"

Για άλλο ένα παιχνίδι του Παναθηναϊκού ήταν από τους κορυφαίους του αγώνα. Ο Μαρσέλο Μάτος μετά την απουσία του δείχνει να επιστρέφει δυνατός και γεμάτος όρεξη. Ο Βραζιλιάνος μέσος μίλησε για το ματς με τους Κρητικούς αλλά και την συνέχεια τονίζοντας πως η ομάδα έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης ακόμα.

" Ήταν μία νίκη, πολύ σημαντική για τη συνέχεια του Πρωταθλήματος. Δεν παίξαμε καλά όσο στην αναμέτρηση με την Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά είναι πολύ θετικά ότι η ομάδα καταφέρνει να κερδίσει. Στο 70% του παιχνιδιού μας είχε καλά στοιχεία, αλλά μπορούμε να βελτιωθούμε κι άλλο."

-Ακολουθεί ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Άρη, η άποψή σου ποια είναι;
" Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, όπως είναι κάθε ματς που δίνει ο Παναθηναϊκός μακριά από την Αθήνα. Πρέπει να πάρουμε και κόντρα στον Άρη τους τρεις βαθμούς που θα είναι πολύ σημαντικοί για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Κερδίσαμε πάντως εμείς σήμερα και ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος που είναι πολύ καλό αποτέλεσμα για εμάς"

Αντρέας Ιβανσιτς: "Εχω καλό προαίσθημα για Αρη"

Ο άτυχος της βραδιάς Αντρέας Ιβανιστς αποχώρησε προωρα από το ματς με τον ΟΦΗ λόγω του χτυπήματος πάνω στην φάση από τον Μπαρκαουάν. Ο "Ιβ" πανηγύρισε την νίκη απο τον πάγκο της ομάδας του και αποχωρώντας από την Λεωφόρο, μίλησε για τον τραυματισμό του αλλά και την συνέχεια.

" Ξεκίνησα καλά το παιχνίδι, έδωσα και την ασίστ στο γκολ, αλλά δυστυχώς τραυματίστηκα. Ελπίζω τουλάχιστον να μην είναι κάτι το σοβαρό" είπε αρχικά ο Αυστριακός και απάντησε σε ερώτηση για την συνέχεια με το ματς κόντρα στον Αρη.

" Ξεκινήσαμε πολύ καλά το παιχνίδι και όλα έδειχναν να πηγαίνουν όπως τα θέλουμε. Μετά το 1-0 όμως δεν καταφέραμε να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι, δεν είχαμε καλή απόδοση αλλά στο τέλος κερδίσαμε με 3-1. Αυτό ήταν και το πιο σημαντικό, η κατάκτηση των τριών βαθμών και οφείλουμε να συνεχίσουμε να κερδίζουμε.

Το να παίζεις με τον Άρη στην Θεσσαλονίκη δεν είναι και το πιο εύκολο. Δείξαμε όμως και στη Μαδρίτη κόντρα στην Ατλέτικο ότι μπορούμε να παίξουμε και μακριά από την έδρα μας καλά και οργανωμένα. Έχω καλό προαίσθημα για αυτό το ματς και πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε τον Άρη στο σπίτι του"

.

Η τελευταία ερώτηση αφορούσε την ευχή του "Ιβ" για τη νέα χρονιά στην οποία απάντησε: " Οι στόχοι μας για το 2008 είναι να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και να συνεχίσουμε να παίζουμε στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ τόσο καλά όσο μέχρι στιγμής.

Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου δεν υπάρχει διακοπή τα Χριστούγεννα, παρά μόνο δύο μέρες ρεπό. Από τη μια πλευρά είναι πολύ λίγο, αλλά αυτά τα έχει το ποδόσφαιρο. Είναι οι δουλειά μας, είμαστε επαγγελματίες και οφείλουμε να συγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι με τον Άρη και να το κερδίσουμε. Φυσικά όμως να ευχαριστηθούμε και τα Χριστούγεννα".

Βλάντιμιρ Γκάντσεφ: "Επαιξα για τον ΟΦΗ..."

Από τους κορυφαίους παίκτε του ΟΦΗ στο ματς της Λεωφόρου, ήταν ένας πρώην "πράσινος" με αστείρευτο ταλέντο. Ο Βλαντιμίρ Γκάντσεφ ήταν πολύ καλό στον χώρο του κέντρου και δείχνει να εκμεταλλεύεται στο έπακρο την εμπιστοσύνη που του δείχνει ο τεχνικός των Κρητικών κ. Παράσχος. Ο Βούλγαρος παίκτης μιλώντας για τα συναισθήματά του που έπαιξε κόντρα στον Παναθηναϊκο, είπε:

" Για μας ήταν εκ των πραγμάτων δύσκολο το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Θέλαμε πάρα πολύ τουλάχιστον να “κλέβαμε” έστω και τον ένα βαθμό. Εϊχαμε τη μεγάλη ευκαιρία, αφού κατορθώσαμε και ισοφαρίσαμε το παιχνίδι.

Αμέσως μετά έτυχε μια κακιά στιγμή και δεχτήκαμε αμέσως το δεύτερο γκολ και δυστυχώς χάσαμε τους βαθμούς και είμαστε πολύ στεναχωρημένοι για αυτό. Νομίζω ότι το γεγονός πως δεχτήκαμε γρήγορα το δεύτερο γκολ μετά την ισοφάριση, έπαιξε καθοριστικό ρόλο

".

-Έπαιξες κόντρα στον Παναθηναϊκό, από τον οποίο προέρχεσαι. Περίεργα τα συναισθήματα;

" Έπαιξα για τον ΟΦΗ. Ήθελα να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να νικήσει η ομάδα, ή έστω να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας".

-Η γνώμη σου για τον φετινό Παναθηναϊκό;

" Δεν είμαι ο αρμόδιος να πω τη γνώμη μου, γιατί δεν παρακολουθώ την ομάδα από κοντά…"

-Είσαι ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, από αυτά που έχεις δει στην τηλεόραση και από αυτά που είδες μέσα στο γήπεδο παίζοντας κόντρα στον Παναθηναϊκό;
" Εγώ θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός ότι μπορεί να παίξει πολύ καλύτερα από αυτά που έδειξε στο γήπεδο κόντρα σε εμάς. Αυτή είναι η γνώμη μου…".

-Για την ομάδα σου τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά. Τώρα έρχονται οι γιορτές…

" Εμείς δε σκεφτόμαστε τις γιορτές. Σκεφτόμαστε το ματς το επόμενο που είναι και πάλι εκτός έδρας στην έδρα του Πανιωνίου. Πιστεύω εκεί πρέπει οπωσδήποτε πρώτα απ’ όλα να πάρουμε βαθμούς και συγχρόνως να παίξουμε και καλό ποδόσφαιρο".

Σενάρια για Μανούτσο... αλλά και Βύντρα

Η παρουσία των Μόρις, Ν' Ντόι, Σιμάο, Ενακαρίρε και Μάτος καθιστά απαγορευτική την έλευση έστω και με την μορφή δανεισμού του Αγκολέζου επιθετικού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μανούτσο Γκονσάλβες, από τον Παναθηναϊκό.

Το "λαυράκι" των Φέργκιουνσον και Κεϊρόζ δεν διαθέτει κοινοτικό διαβατήριο και οι θέσεις στο "τριφύλλι" είναι καλυμμένες συνεπώς οι προσπάθειες όλων στρέφονται στο γεγονός μήπως γίνει με εντατικούς ρυθμούς η αλλαγή διαβατηρίου (θα πάρει το ιταλικό) του Μαρσέλο Μάτος, αφού ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες.

Τέλος σε ότι αφορά το θέμα Βύντρα οι Γερμανοί της Χέρτα που έχουν ακόμα στον στόχαστρό τους τον διεθνή αμυντικό είναι έτοιμοι να προσφέρουν ένα ποσό λίγο μικρότερο από αυτό που είχε προκύψει το καλοκαίρι (1,7-1,5 τότε και 1,2-1,1 τώρα), σύμφωνα με πληροφορίες από την Γερμανία.
































































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ