X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μανέ Γκαρίνσα (Εστάντιο Νασιονάλ)

Το γήπεδο της (διοικητικής) πρωτεύουσας της Βραζιλίας, Μπραζίλια, φέρει το ιστορικό όνομα του Μανέ Γκαρίνσα και οι κακές γλώσσες λένε ότι δεν ακόμη δεν είναι τελείως έτοιμο.

Η τυπικά πρωτεύουσα και έδρα της κυβέρνησης της Βραζιλίας, Μπραζίλια, μπορεί να μην έχει παράδοση στο ποδόσφαιρο αλλά έχει το δικό της γήπεδο, το οποίο φέρει το ιστορικό όνομα του Μανέ Γκαρίνσα, με την ανετοιμότητα του να πονοκεφαλιάζει κάθε λίγο και λιγάκι την FIFA.

Δείτε σε τρισδιάστατη απεικόνιση τα γήπεδα της Βραζιλίας.

Όνομα: Εστάντιο Νασιονάλ (Μανέ Γκαρίνσα)

Πόλη:Μπραζίλια

Πολιτεία: Ομοσπονδιακή περιοχή

Ομάδα: Μπραζίλια

Αρχικό κόστος: 239.00.000 ευρώ

Τελικό κόστος: 480.000.000 ευρώ

Χωρητικότητα: 70.064

Θέσεις πάρκινγκ: 8.557

Θέσεις Τύπου: 2.850

Διαστάσεις: 105 x 68

Καθυστέρηση: 5 μήνες (έργα γίνονται ακόμη)

Όνομα: Ο Μανουέλ Φρανσίσκο ντος Σάντος, η απλά Μανέ Γκαρίνσα ήταν κατά πολλούς ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής που έχει γεννηθεί στην χώρα που θα φιλοξενήσει το Μουντιάλ. Μερικοί, οι παλιότεροι, λένε ότι ίσως να ήταν και ανώτερος του Πελέ. Παγκόσμιος πρωταθλητής με την Σελεσάο το 1958 και το 1962, πέρασε σχεδόν όλη του την ζωή φορώντας την φανέλα της αγαπημένης του Μποταφόγκο. Πολλά προβλήματα υγείας εξαιτίας καταχρήσεων και κακή διαχείριση της ζωής του, με αποτέλεσμα να βρει θάνατο πάμφτωχος. Το Νασιονάλ που είναι η πιο επίσημη ονομασία προσδίδει τον εθνικό χαρακτήρα που φιλοδοξεί μάταια να κερδίσει από το Μαρακανά.

Κατασκευή: Χτίστηκε στην θέση του παλιού "Μανέ Γκαρίνσα", το οποίο έδωσε την θέση του σε ένα πραγματικό στολίδι με μεταλλική στέγη, και αμφιθεατρική κατασκευή. Οικολογικά χτισμένο θέλει να κάνει την πρωτεύουσα της χώρας που βρίσκεται στην σκιά των Σάο Πάουλο και Ρίο ντε Ζανέιρο, σημείο αναφοράς. Ολοκληρώθηκαν το έργα μέσα στο προηγούμενο έτος. Βέβαια μέχρι και πριν μια εβδομάδα, συνεχίζονταν κάποιες εργασίας, έξωθεν του σταδίου.

Εναρκτήριο παιχνίδι: Μπραζίλια - Μπραζιλιένσε 0-3 (18/5/2013)

Ρεκόρ προσέλευσης: Βραζιλία - Ιαπωνία 3-0 (15/6/2013)

Τι θα δούμε: Θα φιλοξενήσει παιχνίδια τεσσάρων ομίλων, ένα παιχνίδι για τον γύρο των 16, ένα παιχνίδι προημιτελικών καθώς και τον μικρό τελικό της διοργάνωσης.

Αναλυτικά:

15/6 Ελβετία - Ισημερινός

19/6 Κολομβία - Ακτή Ελεφαντοστού

23/6 Καμερούν - Βραζιλία

26/6 Πορτογαλία - Γκάνα

30/6 Γύρος των 16

5/7 Προημιτελικός

12/7 Μικρός τελικός

Οι πύλες του ανεξήγητου: Κουνούπι φορέας του δάγκειου πυρετού επιτέθηκε στους εργάτες το καλοκαίρι του 2013, αλλά η νοσηλεία τους απέτρεψε τα χειρότερα. Το πιο παράξενο από όλα, έγινε πρωτοσέλιδο στον Τύπο της Βραζιλίας. Η κατασκευή του κόστισε περισσότερο από όσο αξίζει στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο η αποστολή της Εθνικής Βραζιλίας.

Το timelapse του γηπέδου:

Πόλη: Η Μπραζίλια είναι η πρωτεύουσα της χώρας αλλά δεν είναι και αυτή με τον μεγαλύτερο πληθυσμό. Έχει 2.500.000 πληθυσμό, και οι κάτοικοί της έχουν το μεγαλύτερο κατά κεφαλή εισόδημα σε όλη την Λατινική Αμερική. Πρωτεύουσα έγινε το 1960, καθώς μέχρι τότε ήταν το Ρίο ντε Ζανέιρο. Τροπικό κλίμα, είναι μια σύγχρονη πόλη, το κέντρο των επιχειρήσεων σε όλη την χώρα. Πολλοί λένε, υπήρξε σκέψη μέχρι και ο τελικός να γίνει σε αυτό το στάδιο προκειμένου να αποτραπούν ενδεχόμενα επεισόδια διαμαρτυριών ενάντια στην διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το timelapse της πόλης:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ