ΑΕΚ

Mαντούκα: "Στα δύσκολα βγαίνω μπροστά"

Mαντούκα: "Στα δύσκολα βγαίνω μπροστά"
Μαντούκα

Mαντούκα: "Στα δύσκολα βγαίνω μπροστά". Γλίτωσε τα χειρότερα ο Νέμεθ που θα λείψει για δέκα ημέρες

Ο Βραζιλιάνος σε δηλώσεις του στην εφημερίδα "Goal", τόνισε ότι θεωρεί υποχρέωση του να ηγηθεί και να βοηθήσει την ομάδα να βγει από το αδιέξοδο.
" Είναι υποχρέωση μου να είμαι αρχηγός και να βοηθάω την ομάδα. Μπορεί να μην είμαι Έλληνας, αλλά ήδη είμαι τρία χρόνια στην ΑΕΚ και συγκαταλέγομαι στους παλιούς παίκτες. Ξέρω τη νοοτροπία της ομάδας, ξέρω τις ιδιαιτερότητες της και την ψυχοσύνθεση της. Μπορώ να προβλέψω κάποια πράγματα λόγω πείρας, ξέρω τους οπαδούς μας και δεν φοβάμαι να βγαίνω μπροστά. Θεωρώ ότι είναι υποχρέωση μου να βγω μπροστά. Στα δύσκολα με έχει ανάγκη η ομάδα".

Αναφορικά με τα φετινά αποτελέσματα της ομάδας, τόνισε: " Θεωρώ πως αντιμετώπιζουμε ψυχολογικό πρόβλημα. Τα άσχημα αποτέλεσματα μας έριξαν την αυτοπεποίθηση και χάσαμε τον προσανατολισμό μας στον γήπεδο. Παίζει μεγάλο ρόλο τόσο η ποιότητα όσο και η ικανότητα για να πάρεις τη νίκη. Δεν μπορεί να παίζεις για τον εαυτό σου και να μην βοηθάς την ομάδα.

Είδατε στα τελευταία ματς που ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι και ομαδικοί, όχι μόνο πήραμε τη νίκη, αλλά παίξαμε και καλό ποδόσφαιρο. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να βρίσκουμε στόχο και να σταματήσουμε να στοχεύουμε τα δοκάρια. Ο στόχος όμως θα πρέπει να είναι κοινός και όχι ο καθένας μόνος του. Είμαστε μακριά από την κορυφή αλλά αυτό δεν σημαίνει σε καμία περιίπτωση πως θα τα παρατήσουμε

".

Πρόθεση του Μαντούκα είναι να παραμείνει στην ΑΕΚ και μετά την λήξη του συμβολαίου του που λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι: " Δεν σκέφτομαι το συμβόλαιο μου. Μου αρέσει η ΑΕΚ είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και θα ήθελα να μείνω. Βρίσκομαι ήδη τρία χρόνια στην ομάδα και μπορώ να πω ότι την αγαπώ. Η οικογένεια μου είναι ευχαριστημένη από τον τρόπο ζωής στην Ελλάδα και θέλουμε παραμείνουμε. Όλα εξαρτώνται από την ΑΕΚ. Μέχρι στιγμής δεν μου έχουν πει κάτι".

Τα διοικητικά προβλήματα ταλανίζουν την ΑΕΚ και αυτό δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει την απόδοση των παικτών της "Ένωσης", όπως παραδέχεται ο Μαντούκα: " H αλήθεια είναι πως δεν μπορούμε να είμαστε αμέτοχοι. Είμαστε ήδη αρκετό καιρό απλήρωτοι, ενώ τα παιδιά που έχουν έρθει από άλλες ομάδες δεν έχουν πάρει καθόλου λεφτά από την αρχή της σεζόν.

Προσπαθούμε όλοι να κάνουμε υπομονή. Αυτό λέμε μεταξύ μας. Πως πρέπει να περιμένουμε για να βοηθήσουμε την κατάσταση. Μακάρι να είναι ευχάριστα τα νέα και να έρθει στην διοίκηση κάποιος άνθρωπος που θα έχει χρήματα και θα μπορέσει να βοηθήσει την ΑΕΚ. Χρειαζόμαστε προπονητική κέντρο η ομάδα έχει ανάγκες. Η ΑΕΚ είναι μεγάλος σύλλογος και θέλει σταθερότητα, αλλιώς τα προβλήματα θα γιγαντώνονται

".

Γλίτωσε τα χειρότερα ο Νέμεθ

Τυχερός μέσα στην ατυχία του στάθηκε ο Κριστιάν Νέμεθ. Ο Ούγγρος επιθετικός τραυματίστηκε στο παιχνίδι της Εθνικής του με την Ιταλία αλλά τελικά θα μείνει εκτός δράσης για μόνο δέκα ημέρες, αν και αρχικά εκφράστηκαν φόβοι για ρήξη συνδέσμου.

Ο Ούγγρος ποδοσφαιριστής τραυματίστηκε στην αναμέτρηση της εθνικής ομάδας U 21 της πατρίδας του με το αντίστοιχο συγκρότημα της Ιταλίας και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα της κατάστασής του. Ωστόσο, ευτυχώς για τον ίδιο τον παίκτη αλλά και για την ΑΕΚ, οι αρχικοί φόβοι για ρήξη συνδέσμων δεν επαληθεύτηκαν.

Ο νεαρός επιθετικός, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το ιατρικό επιτελείο της ομάδας, τους ενημέρωσε πως έχει υποστεί διάστρεμμα στη δεξιά ποδοκνημική και ακολουθεί θεραπεία.

Από την ΠΑΕ ΑΕΚ επικοινώνησε ο γενικός αρχηγός, Βασίλης Δημητριάδης για να ενημερωθεί σχετικά. Όπως είναι φυσικό, ο Νέμεθ δε θα συνεχίσει με την εθνική ομάδα της Ουγγαρίας και αύριο θα επιστρέψει στην Ελλάδα, για να εξεταστει και από τους γιατρούς της ΑΕΚ και τότε θα αποφασισθεί απο κοινού, η μέθοδος αποθεραπείας.

Να θυμίσουμε, πως ο Ούγγρος επιθετικός, ο οποίος ξεκίνησε βασικός στο παιχνίδι με τους Ιταλούς και σκόραρε στο 15ο λεπτό με όμορφο πλασέ, χτύπησε λίγο αργότερα με αποτέλεσμα να ζητήσει και να γίνει αλλαγή. Σε μία εναέρια μονομαχία ο Νέμεθ πάτησε άσχημα στο έδαφος και αμέσως μετά έπεσε στο έδαφος πιάνοντας τον αστράγαλό του. Ο νεαρός στράικερ έγινε αλλαγή με τους γιατρούς να λένε αρχικά πως δεν ήταν σοβαρός ο τραυματισμός του.

Ο Νέμεθ θα πρέπει να αισθάνεται υπερβολικά άτυχος καθώς μετά τους μικροτραυματισμούς που είχε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων, έρχεται ακόμα ένας, ο οποίος μάλιστα μπορεί να ανακόψει την ανοδική πορεία που έχει.























TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ