CHAMPIONS LEAGUE

Μάντσεστερ Γ.-Ρόμα 1-0

Μάντσεστερ Γ.-Ρόμα 1-0
Μάντσεστερ Γ., Ρόμα

Χωρίς να "ιδρώσει" η Μάντσεστερ νίκησε 1-0 τη Ρόμα και πέρασε στους "4". Εχασε πέναλτι ο Ντε Ρόσι

Σε μια κίνηση ανωτερότητας αλλά και άνεσης από το 0-2 του Ολίμπικο, ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον άφησε στον πάγκο τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Ρούνεϊ παρατάσοντας δε την ομάδα του με παίκτες που δεν αγωνίζονταν τελευταία βασικοί.
Από την άλλη πλευρά, ο Σπαλέτι θέλοντας να "κυνηγήσει" το θαύμα και μη έχοντας στην διάθεσή του τον "ηγέτη" τον τζιαλορόσι Φραντσέσκο Τότι, παρέταξε την ομάδα του με επιθετικές διαθέσεις.

Οι "μπέμπηδες" ήταν αυτοί που πρώτοι έφτασαν μια ανάσα από το γκολ, όταν με την συμπλήρωση του 10λεπτου ο Τέβες και κάθετη πάσα βρήκε τον Χάργκριβς, ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Ντόνι έκανε το πλασέ αλλά ο τερματοφύλακας της Ρόμα απομάκρυνε σε κόρνερ μια δύσκολη στιγμή.

Σε ένα παιχνίδι με "τρελό" ρυθμό, οι φιλοξενούμενοι έκαναν την πρώτη τους αξιόλογη ευκαιρία στο 14', όταν μετά το διαγώνιο σουτ του Βούτσινιτς, ο Φαν ντερ Σαρ απέκρουσε με τα πόδια και στην συνέχεια ο Ολλανδός γκολκίπερ με την εμπειρία που διαθέτει μπλόκαρε και το νέο σουτ του Μαντσίνι έξω από την περιοχή.

Δύο λεπτά αργότερα (16'), οι παίκτες του Φέργκιουσον απάντησαν όταν σε μια γρήγορη αντεπίθεση και την κάθετη πάσα του Τέβες, ο Χάργκριβς έκανε την παράλληλη σέντρα αλλά το σουτ του Γκιγκςαπέκρουσε και πάλι σωτήρια ο Βραζιλιάνος πορτιέρο της ιταλικής ομάδας ενώ στην συνέχεια ο Μεξές έδιωξε.

Οι γηπεδούχοι έδειχναν πιο απειλητικοί στις επιθετικές τους πρωτοβουλίες αλλά συνάμα και ο τερματοφύλακας της Ρόμα έδειχνε να είναι σε καλή μέρα και σταμάτησε και στο 23' με διπλή προσπάθεια το σουτ του Αντερσον.

Η χαμένη "χρυσή" ευκαιρία...
Στο 29' έγινε η φαση που θα μπορούσε να αλλάξει την εικόνα του αγώνα. O Μαντσίνι φάνηκε να ξεπερνάει τον Μπράουν στην περιοχή και πλάγια, ο αμυντικός της Μάντσεστερ έκανε το τάκλιν βρήκε πρώτα τη μπάλα και μετά και το πόδι του παίκτη της Ρόμα, με τον Νορβηγό διαιτητή κ. Οβρεμπο να καταλογίζει το πέναλτι.

Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο άνθρωπος που με τον ίδιο τρόπο έδωσε την νίκη στην Ρόμα κόντρα στην Τζένοα, Ντε Ρόσι, αλλά ο διεθνής Ιταλός έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ προς απογοήτευση κάθε οπαδού των τζιαλορόσι.

Ο άτυχος μέσος της ιταλικής ομάδας στην επόμενη επίθεση της ομάδας του (32') μετά από γύρισμα του Ταντέι, προσπάθησε με τακουνάκι να παραβιάσει την εστία του Φαν ντερ Σαρ, όμως οι αμυντικοί της Γιουνάιτεντ απομάκρυναν τη μπάλα.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μια καλή στιγμή για τους γηπεδούχους, όταν στο 39' ο Γκιγκς πραγματοποίησε τη σέντρα αλλά ο Κασέτι την τελευταία στιγμή προ του Κάρικ, με κεφαλιά παραχώρησε κόρνερ.

Ο Καντονά... επέστρεψε και αποθεώθηκε
Στην επανάληψη οι δύο τεχνικοί δεν θέλησαν να αλλάξουν πλάνα και το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου είχε κάτι ιδιαίτερο να τραβήξει τα φλάς εκτός αγωνιστικού χώρου. Απαντες στα επίσημα είχαν στρέψει το βλέμμα τους και αποθέωνοντάς τον υποδέχθηκαν τον Ερικ Καντονά που κάθησε κοντά σε παλιούς γνώριμους φίλους του.

Οι τζιαλορόσι ήταν και πάλι αυτοί που απείλησαν πρώτοι την εστία του Φαν ντερ Σάρ, όταν το σουτ του Βούτσινιτς, απομάκρυνε ο Ολλανδός πορτιέρο και ο Κασέτι με προβολή δεν θα μπορέσει να νικήσει τον σπουδαίο τερματοφύλακα των "μπέμπηδων" ο οποίος με δεύτερη προσπάθεια θα διατηρήσει ανέπαφη την εστία του.

Οι φιλοξενούμενοι αναγκάστηκαν να κάνουν την πρώτη τους αλλαγή στο 56' όταν ο Κασέτι τραυματίστηκε στον ώμο σε ένα πέσιμο στο έδαφος και ο Τονέτο πήρε την θέση του στα αριστερά.

Στο 57' ο Ταντέι θα κάνει το σουτ αλλά στην πορεία της μπάλας ο Σιλβέστρ θα βάλει την κόντρα και θα παραχωρήσει κόρνερ με τον Φαν ντερ Σαρ στην εξέλιξή του να μπλοκάρει την μπάλα στην κεφαλιά του αμυντικού της Ρόμα, Ζουάν.

Το χτύπημα... του Τέβεζ
Σε μια από τις ξαφνικές και υποδειγματικές αντεπιθέσεις των γηπεδούχων, ο Χάργκριβς έκανε μια "συστημένη" σέντρα και ο Τέβεζ από το ύψος της μικρής περιοχής με γυριστή "ψαράκι" κεφαλιά νίκησε τον Ντόνι και άνοιξε το σκορ μέσα σε αποθέωση για τους "μπέμπηδες".

Το γκολ αυτό και ο λίγος χρόνος που απέμεινε έδωσε την ευκαιρία στον σερ Αλεξ Φέργκιουσον να "ρίξει" στο παιχνίδι και τον Ρούνεϊ αλλά και τον "γερόλυκο" Νέβιλ που συμπλήρωσε 99 παιχνίδια στην Ευρώπη με την φανέλα της Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με ένα μακρινό σουτ του Ντε Ρόσι στο 85' που δεν ανησύχησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα αλλά και ένα πλασέ του Παρκ στο 88' που έδιωξε σε κόρνερ ο Ντόνι για την Ρόμα, με το τελικό σφύριγμα να βρίσκει τους παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ να αποθεώνονται από τους οπαδούς τους.

Γήπεδο: "Ολντ Τράφορντ"
Διαιτητής: Τομ Χένινγκ Όβρεμπο (Νορβηγία)
Κίτρινες: Περότα

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αλεξ Φέργκιουσον): Φαν ντερ Σαρ, Μπράουν, Σιλβέστρ, Πικέ, Φέρντιναντ, Χάργκριβς, Παρκ, Κάρικ (73' Ο' Σέι), Αντερσον (81' Νέβιλ), Γκιγκς (73' Ρούνει), Τέβες

Ρόμα (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Ντόνι, Πανούτσι, Κασέτι (56' Τονέτο), Ζουέν, Μεξές, Ντε Ρόσι, Πιζάρο (69' Ζιουλί), Ταντέι (81' Εσπόζιτο), Περότα, Μαντσίνι, Βούτσινιτς.









































TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ