CHAMPIONS LEAGUE

Μάντσεστερ Γ. - Τσέλσι 2-1

CORRECTING NAME OF THE PLAYER
Manchester United's Welsh midfielder Ryan Giggs (L) congratulates goal scorer Manchester United's Mexican forward Javier Hernandez during the UEFA Champions League quarter final second leg football match between Manchester United and Chelsea at Old Trafford in Manchester, north west England, on April 12, 2011. AFP PHOTO/ANDREW YATES (Photo credit should read ANDREW YATES/AFP/Getty Images)
CORRECTING NAME OF THE PLAYER Manchester United's Welsh midfielder Ryan Giggs (L) congratulates goal scorer Manchester United's Mexican forward Javier Hernandez during the UEFA Champions League quarter final second leg football match between Manchester United and Chelsea at Old Trafford in Manchester, north west England, on April 12, 2011. AFP PHOTO/ANDREW YATES (Photo credit should read ANDREW YATES/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε για δεύτερη φορά την Τσέλσι με 2-1 στο "Ολντ Τράφορντ" και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League, όπου περιμένει τον νικητή του ζευγαριού, Σάλκε - Ίντερ (videos)

Η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είχε επικρατήσει με 1-0 μέσα στο "Στάμφορντ Μπριντζ" και άνοιξε το σκορ στο 43' με τον Χαβιέρ Ερνάντες.

Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά κατάφερε να ισοφαρίσει στο 77' και να δώσει ελπίδες στους "μπλε", αλλά μέσα στο ίδιο λεπτό, αμέσως μετά την σέντρα η Μάντσεστερ προηγήθηκε με 2-1 χάρη σε τέρμα του Παρκ και τελείωσε την υπόθεση... πρόκριση.

Και στα δύο γκολ της ομάδας του Μάντσεστερ ο Ράιαν Γκιγκς έκανε την ασίστ και το εντυπωσιακό είναι πως ο Ουαλός έχει κάνει τις ασίστς στα τελευταία 4 γκολ της ομάδας του στο CL.

Αυτά τα τέσσερα είναι τα δύο απόψε, το τέρμα του Ρούνεϊ στο 0-1 του Λονδίνου με την Τσέλσι και το δεύτερο γκολ του Χαβιέρ Ερνάντες από τον επαναληπτικό με την Μαρσέιγ στην φάση των "16".

Μάντσεστερ Γ. - Τσέλσι 2-1

Σκόρερς: 43' Χαβιέρ Ερνάντες, 77' Παρκ Γι-Σουνγκ / 77' Ντρογκμπά

Γήπεδο: "Ολντ Τράφορντ", Μάντσεστερ

Διαιτητής: Ολεγκάριο Μπενκερένσα (Πορτογαλία)

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήρθε στο 14' για την Τσέλσι, όταν ο Φερνάντο Τόρες έστρωσε στον Νικολά Ανελκά και το σουτ του Γάλλου πέρασε άουτ.

Μόλις δύο λεπτά αργότερα στην δεύτερη ο Φρανκ Λάμπαρντ σούταρε μέσα από την περιοχή έπειτα από προσπάθεια του Φλοράν Μαλουντά, αλλά μπλόκαρε ο Έντβιν φαν ντερ Σαρ.

Στο 22' ο Τόρες απέτυχε στην προσπάθειά του να σουτάρει, αλλά "στρώθηκε" στον Ανελκά που σούταρε στην κίνηση και η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Φαν ντερ Σαρ.

Μετά από σέντρα του Γουέιν Ρούνεϊ ο Χαβιέρ Ερνάντες έστειλε με κεφαλιά στην μπάλα στα δίχτυα, αλλά το τέρμα δεν μέτρησε για οφ-σάιντ του "Τσιτσαρίτο".

Ο Μεξικανός τελικά ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 43' για τους "κόκκινους διαβόλους" με κοντινό πλασέ από την σέντρα του Ράιαν Γκιγκς.

Από εκτέλεση φάουλ του Νανί η μπάλα απομακρύνθηκε και έφτασε στον Ρούνεϊ αριστερά, ο Άγγλος στράικερ άλλαξε εντυπωσιακά παιχνίδι βρίσκοντας τον Γκιγκς από δεξιά, αυτός έκανε το "ένα-δύο" με τον Τζον Ο'Σέι και εν συνεχεία με ιδανική σέντρα έδωσε έτοιμο γκολ στον Ερνάντες, ο οποίος έκανε το 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο

Στο ημίχρονο ο Κάρλο Αντσελότι έβγαλε τον Τόρες και έβαλε τον Ντιντιέ Ντρογκμπά στην θέση του, ο οποίος στο 56' έχασε την πρώτη του ευκαιρία, κάνοντας σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνά άουτ.

Ο Νανί στο 68' είχε ένα καλό σουτ του απέκρουσε ο Τσεχ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Πορτογάλος κέρδισε την αποβολή του Ραμίρες.

Ο Βραζιλιάνος έκανε σκληρό τάκλιν στον Νανί και πήρε δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες στα τελευταία 20 λεπτά έτσι το έργο το "μπλε" έγινε ακόμη δυσκολότερο.

Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά πάντως στο 77' κατάφερε να ισοφαρίσει και να βάλει... φωτιά στο ματς, αλλά αυτή έσβησε λίγα δευτερόλεπτα αργότερα με τον Παρκ Γι-Σουνγκ να κάνει το 2-1.

Ο Μικαέλ Εσιέν έκανε την σέντρα στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, ο Ντρογκμπά κοντόλαρε με το στήθος, μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ έκανε το 1-1.

Μετά την σέντρα, χωρίς καν να έχει αλλάξει το λεπτό η Μάντσεστερ προηγήθηκε ξανά με τον Ράιαν Γκιγκς να κάνει ξανά την ασίστ και τον Παρκ αυτήν την φορά με σουτ μέσα από την περιοχή να διαμορφώνει το τελικό 2-1.

ΜΑΝ.ΓΙΟΥΝ.: Φαν ντερ Σαρ, Ο'Σέι, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά, Κάρικ, Γκιγκς, Νανί (75' Βαλένσια), Παρκ Γι-Σουνγκ, Ρούνεϊ, Χαβιέρ Ερνάντες.

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Άλεξ (82' Πάουλο Φερέιρα), Τέρι, Άσλεϊ Κόουλ, Εσιέν, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Μαλουντά, Ανελκά (61' Καλού), Τόρες (46' Ντρογκμπά).

***στον πάγκο για την Μάντσεστερ Γ. έμειναν οι Κούστσακ, Μπράουν, Σμόλινγκ, Γκίμπσον, Σκόουλς και Μπερμπάτοφ, ενώ για την Τσέλσι οι Τέρνμπουλ, Ζιρκόβ, Μίκελ και Μπεναγιούν

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡΣ

9 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

8 γκολ

Σαμουέλ Ετο'ό (Ίντερ)

Μάριο Γκόμεζ (Μπάγερν)

7 γκολ

Νικολά Ανελκά (Τσέλσι)

6 γκολ

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Ρομπέρτο Σολδάδο (Βαλένθια)

5 γκολ

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

4 γκολ

Ραούλ (Σάλκε)

Εντουάρντο (Σαχτάρ)

Μάρκο Μποριέλο (Ρόμα)

Γκάρεθ Μπέιλ (Τότεναμ)

Λουΐζ Αντριάνο (Σαχτάρ)

Πίτερ Κράουτς (Τότεναμ)

Χέφερσον Φαρφάν (Σάλκε)

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν)

Χαβιέρ Ερνάντες (Μάν. Γιουν.)

* ΑΣΙΣΤΣ: 6 Μεσούτ Εζίλ (Ρεάλ). 5 Κάρλος Μαρτίνς (Μπενφίκα), Άαρον Λένον (Τότεναμ) και Ντάριο Σρνα (Σαχτάρ). 4 Ράιαν Γκιγκς (Μάν. Γιουν.), Χουάν Κούλιο (Κλουζ) και Σαμουέλ Ετο'ό (Ίντερ). 3 Γκόραν Πάντεβ (Ίντερ), Λουΐς Σουάρες (Άγιαξ), Μπενουά Σεϊρού (Μαρσέιγ), Χουάν Μάτα (Βαλένθια), Ντόουγκλας Κόστα (Σαχτάρ), Σαμίρ Νασρί (Άρσεναλ), Πίτερ Κράουτς (Τότεναμ) και Τζακ Γουΐλσιρ (Άρσεναλ)

Μάντσεστερ Γ. - Τσέλσι 2-1 (highlights)

Μάντσεστερ Γ. - Τσέλσι 2-1 (extended highlights)

Μάντσεστερ Γ. - Τσέλσι 2-1 (goals)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ