ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο Φερνάντες ψηφίστηκε κορυφαία μεταγραφή της Premier League τον Ιανουάριο

Ο Μπρούνο Φερνάντες με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατά τη διάρκεια ντέρμπι με την Μάντσεστερ Σίτι για την Premier League
Ο Μπρούνο Φερνάντες με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατά τη διάρκεια ντέρμπι με την Μάντσεστερ Σίτι για την Premier League Ⓒ 2020 MICHAEL REGAN/ASSOCIATED PRESS

Ο Μπρούνο Φερνάντες έχει μεταμορφώσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το φίλαθλο κοινό στο Νησί τού του αναγνωρίζει, με τον Πορτογάλο να κερδίζει τον τίτλο της κορυφαίας μεταγραφής της Premier League τον Ιανουάριο σε ψηφοφορία του BBC.

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που ο Μπρούνο Φερνάντες υπέγραψε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αποτελεί κοινή παραδοχή πως οι κόκκινοι διάβολοι είναι τώρα σε ασυγκρίτως καλύτερη μοίρα σε σχέση με την ομάδα που ήταν έκαναν δικό τους τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό τον Ιανουάριο του 2020.

Λίγο πριν η ομάδα του Μάντσεστερ δαπανήσει 47 εκατομμύρια λίρες για να τον αποκτήσει από την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, είχε γνωρίσει δύο σερί ήττες που την έφεραν στην 5η θέση και 30 πόντους πίσω από την -μετέπειτα πρωταθλήτρια- Λίβερπουλ, ωστόσο τον Ιανουάριο του 2021 μπορεί να ατενίζει το μέλλον με πολύ μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Το αποδεικνύει άλλωστε η στατιστική, με τους αριθμούς σε αυτή την περίπτωση να λένε όλη την αλήθεια για την καταλυτικη παρουσία του Φερνάντες στο σύνολο του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ.

Ο Μπρούνο Φερνάντες πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην Λίβερπουλ για το FA Cup
Ο Μπρούνο Φερνάντες πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην Λίβερπουλ για το FA Cup Ⓒ 2021 MARTIN RICKETT//ASSOCIATED PRESS

Από τότε που προσγειώθηκε στο "Ολντ Τράφορντ" η ομάδα που έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς στο πρωτάθλημα είναι η Μάντσεστερ Γιουνάτεντ με 72, ενώ ακολουθούν κατά σειρά: Μάντσεστερ Σίτι (71), Λίβερπουλ (66), Τότεναμ (58), Τσέλσι και Άρσεναλ (56 αμφότερες).

Πώς αποδεικνύεται η δική του απίστευτη συμβολή στην παραπάνω πρωτιά της Γιουνάιτεντ; Από το γεγονός πως μετά το ντεμπούτο του έχει σκοράρει 28 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις - περισσότερα από κάθε άλλον παίκτη της Premier League- και έχει επίσης μοιράσει 17 ασίστ, με τη συμμετοχή του σε 45 γκολ να τον φέρνει στην κορυφή της σχετικής λίστας σε σύγκριση με όλους τους άλλους συναδέλφους του που αγωνίζονται στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας.

Από τα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, μόνο οι Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο έχουν συμμετοχή σε περισσότερα γκολ τον τελευταίο χρόνο, με τον Μπρούνο Φερνάντες να κάνει τη διαφορά και να επιβραβεύεται με μία σημαντική διάκριση.

Αυτή ήρθε μέσω της ψηφοφορίας του BBC που καλεσε το φίλαθλο κοινό να επιλέξει την κορυφαία μεταγραφή Ιανουαρίου επί εποχής Premier League, με τον Πορτογάλο να συγκεντρώνει το 31% των προτιμήσεων και να κατακτάει την πρωτιά, αφήνοντας πίσω του παίκτες κλάσης όπως οι Φαν Ντάικ, Σουάρες, Βίντιτς και Ομπαμεγιάνγκ.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ BBC:

1. Μπρούνο Φερνάντες (2020, από Σπόρτινγκ Λισσαβώνας σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - 47 εκατ.λίρες) ➔ 31%

2. Βίρτζιλ Φαν Ντάικ (2018, από Σαουθάμπτον σε Λίβερπουλ - 75 εκατ.λίρες) ➔ 26%

3. Νεμάνια Βίντιτς (2006, από Σπαρτάκ Μόσχας σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - 7 εκατ.λίρες) ➔ 15%

4. Λουίς Σουάρες (2011, από Άγιαξ σε Λίβερπουλ - 22,7 εκατ.λίρες) ➔ 13%

5. Σίμους Κόουλμαν (2009, από Σλίγκο Ρόβερς σε Έβερτον - 60 χιλιάδες λίρες) ➔ 5%

6. Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (2018, από Ντόρτμουντ σε Άρσεναλ - 56 εκατ.λίρες) ➔ 3%

7. Πατρίς Εβρά (2006, από Μονακό σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - 5,5 εκατ.λίρες) ➔ 2%

8. Φιλίπε Κουτίνιο (2013, από Ίντερ σε Λίβερπουλ - 8,5 εκατ.λίρες) ➔ 2%

9. Γκάρι Κέιχιλ (2012, από Μπόλτον σε Τσέλσι - 7 εκατ.ευρώ) ➔ 1%

10. Άλλος ➔ 2%

Photo Credits: P Photo/Michael Regan/ Pool via AP

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ