ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο λόγος που δεν δέχεται μείωση βαθμών παρά την οικονομική "τρύπα" των 300 εκατομμυρίων

Ο Άντονι
Ο Άντονι @ 2024 RUI VIEIRA / AP IMAGES

Ο προϋπολογισμός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν βρίσκεται σε ιδανική κατάσταση, με το μέχρι στιγμής έλλειμμα που υπάρχει τα τελευταία τρία χρόνια να υπολογίζεται στα 300 εκατομμύρια ευρώ. Ο σύλλογος ωστόσο εξακολουθεί να αποφεύγει τις τιμωρίες.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τα τελευταία τρία χρόνια έχει δαπανήσει πολλά εκατομμύρια για μεταγραφές, βελτίωση εγκαταστάσεων και όχι μόνο, με αποτέλεσμα ο σύλλογος να μετρά έλλειμμα ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ. Παρόλα αυτά, οι Κόκκινοι Διάβολοι δεν έχουν δεχθεί έως τώρα ούτε μία μείωση βαθμών.

Ο λόγος πίσω από την οικονομική "ασυλία" της ομάδας του Τεν Χαχ, έγκειται στο γεγονός πως δεν είναι όλες οι δαπάνες αντίθετες με τους υπολογισμούς της και πως οι σύλλογοι μπορούν να ονομάσουν ένα μέρος αυτών ως "πρόσθετες δαπάνες". Ο όρος αυτός ισοδυναμεί με δαπάνες που οι επικεφαλής της Premier League αναγνωρίζουν ότι είναι προς το γενικότερο συμφέρον του συλλόγου.

Πέρα από αυτό τον οικονομικό ελιγμό, ο σύλλογος του Μάντσεστερ μετρά επίσης τεράστια ετήσια έσοδα. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως η περσινή σεζόν επέφερε προσεγγιστικά 780 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που αποτελεί ρεκόρ.

Τα έξοδα εξακολουθούν να βυθίζουν τον προϋπολογισμό κάτω από το επιτρεπτό όριο των 125 εκατομμυρίων ανά τριετία, ωστόσο δεν έχουν έχουν προκύψει αφαιρέσεις βαθμών όπως συνέβη στις περιπτώσεις των Έβερτον και Νότιγχαμ, με την Γιουνάιτεντ πάντως να ακροβατεί σε τεντωμένο σκοινί.

Αυτή η προσέγγιση δεν μπορεί φυσικά να συνεχιστεί επ' άπειρον. Η ομάδα διαβεβαιώνει πως η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, ωστόσο γίνεται αντιληπτό πως δεν υπάρχει όριο, χρονικό και οικονομικό, για περαιτέρω ανοίγματα. Η ομάδα φέτος ενισχύθηκε με μεταγραφές συνολικής αξίας άνω των 200 εκατομμυρίων και από εδώ και στο εξής, η επιτυχία αυτού του ρόστερ είναι που θα κρίνει την μετέπειτα οικονομική πολιτική.

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ