ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο Ράντκλιφ επιθυμεί τη κατασκευή νέου γηπέδου χωρητικότητας 100 χιλιάδων θέσεων

Ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ
Ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ 2019 AP PHOTO/DANIEL COLE

Ο συνιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Τζιμ Ράντκλιφ στοχεύει στη κατασκευή ενός νέου γηπέδου χωρητικότητας 100 χιλιάδων θέσεων, το οποίο θα αντικαταστήσει το 2030 το Ολντ Τράφορντ.

Στα πλάνα του συνιδιοκτήτη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Τζιμ Ράντκλιφ βρίσκεται η κατασκευή ενός νέου, τεράστιου γηπέδου -αντίστοιχου με εκείνου του Γουέμπλεϊ- με χωρητικότητα έως 100 χιλιάδες θέσεις. Στόχος είναι η αντικατάσταση του Ολντ Τράφορτντ μέχρι το 2030, ωστόσο προκύπτει ένα σημαντικό δίλημμα.

Τους επόμενους μήνες αναμένεται να αποφασιστεί εάν οι "Κόκκινοι Διάβολοι" θα προχωρήσουν με βάση της εισήγηση του Ράντκλιφ ή αν θα πραγματοποιηθεί ανακατασκευή του υπάρχοντος γηπέδου της ομάδας. Η δεύτερη επιλογή συγκεντρώνει μέχρι στιγμής τις λιγότερες πιθανότητες, αφού σε έναν τέτοιο σενάριο θα υπήρχε η ανάγκη να κλείσει το στάδιο εξαιτίας των εργασιών.

Εφόσον αποφασιστεί η πρώτη επιλογή, η Γιουνάιτεντ θα μπορεί να συνεχίσει να αγωνίζεται στο Ολντ Τράφορντ, διατηρώντας τα έσοδα από τις πωλήσεις εισιτηρίων και όχι μόνο, μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου γηπέδου. Να σημειωθεί πως η αξία αυτού του έργου εκτιμάται ότι θα κοστίσει 2 δισεκατομμύρια.

Στόχος είναι το νέο στάδιο να έχει αρκετά κοινά στοιχεία με το προηγούμενο ως προς την αισθητική στην εξωτερική εμφάνιση. Όσον αφορά τη χρηματοδότηση αυτού του νέου εγχειρήματος, ο σύλλογος εξετάζει τη πιθανότητα πώλησης των δικαιωμάτων ονομασίας του σταδίου, ενώ επίσης θα διερευνήσει τη δυνατότητα οικονομικής ενίσχυσης από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ