ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Μάντσεστερ Σίτι: Αμφισβητεί νομικά τη διαδικασία που κατέληξε σε 115 κατηγορίες οικονομικών παραβάσεων

Οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι πανηγυρίζουν γκολ απέναντι στην Άρσεναλ | 15 Φεβρουαρίου 2023
Οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι πανηγυρίζουν γκολ απέναντι στην Άρσεναλ | 15 Φεβρουαρίου 2023 @2023 KIN CHEUND/AP IMAGES

Η Μάντσεστερ Σίτι κινήθηκε νομικά εναντίον της εγκυρότητας των 115 κατηγοριών εις βάρος της για διαφόρους τύπους οικονομικών παραβάσεων από το 2009 μέχρι το 2018.

Μία ημέρα έπειτα από την πρόκριση στον τελικό Champions League και λίγες ημέρες πριν διεκδικήσει τη μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος, η Μάντσεστερ Σίτι εμφανίζεται να έχει κινηθεί νομικά εναντίον των 115 κατηγοριών για οικονομικές παραβάσεις που αντιμετωπίζει από την Premier League.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Times, οι "πολίτες" κινούνται δικαστικά σε δύο επίπεδα. Αφενός αμφισβητούν την εγκυρότητα των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια και οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα ότι ο σύλλογος απέκρυβε ή πλαστογραφούσε ή παραποιούσε οικονομικά στοιχεία.

Ο σύλλογος υποστηρίζει ότι οι πρόσφατες αλλαγές κανόνων της Premier League δεν θα πρέπει να εφαρμόζονται αναδρομικά και εν προκειμένω στις έρευνες για παραβιάσεις της Σίτι που αφορούν προγενέστερη περίοδο.

Αφετέρου, οι άνθρωποι της Σίτι αντιδρούν με τον νομικό που είναι επικεφαλής της πειθαρχικής διαδικασίας, τον Μάρεϊ Ρόζεν (επικεφαλής της ανεξάρτητης δικαστικής επιτροπής της Premier League), θεωρώντας ότι πρέπει να εξαιρεθεί από την υπόθεση, αφού -όπως αναφέρει στο προφίλ του στην ιστοσελίδα της επιτροπής- είναι "μέλος της Άρσεναλ".

Σημειώνεται ότι η υπόθεση δεν πρόκειται να τελεσιδικήσει σύντομα και σύμφωνα με το δημοσίευμα μπορεί να χρειαστούν ακόμη και τέσσερα χρόνια για να επιλυθεί.

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ