ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Μάντσεστερ Σίτι: Κέρδισε την πρώτη μάχη με τους δικηγόρους της Premier League, που αφορά τις χορηγικές συμφωνίες

Manchester City's head coach Pep Guardiola, right, celebrates with Manchester City's Erling Haaland at the end of the English Premier League soccer match between Manchester City and West Ham United at the Etihad Stadium in Manchester, England, Sunday, May 19, 2024. Manchester City clinched the English Premier League on Sunday after beating West Ham in their last match of the season. (AP Photo/Dave Thompson)
Manchester City's head coach Pep Guardiola, right, celebrates with Manchester City's Erling Haaland at the end of the English Premier League soccer match between Manchester City and West Ham United at the Etihad Stadium in Manchester, England, Sunday, May 19, 2024. Manchester City clinched the English Premier League on Sunday after beating West Ham in their last match of the season. (AP Photo/Dave Thompson) @2024 DAVE THOMPSON/AP IMAGES

Η Μάντσεστερ Σίτι αναμένει την ετυμηγορία για τις 115 κατηγορίες εις βάρος της για παραβίαση των οικονομικών κανόνων της Premier League ωστόσο κέρδισε ήδη την πρώτη μάχη με τη διοργανώτρια αρχη, καθώς κρίθηκε πως άδικα μπλοκαρίστηκε η τεράστια νέα χορηγία της Etihad προς τους πολίτες.

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι η απόλυτη κυρίαρχος στο Νησί μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου έχοντας κατακτήσει τέσσερα διαδοχικά πρωταθλήματα (μοναδική ομάδα στην ιστορία της χώρας) και έξι την τελευταία επταετία, ωστόσο θα χρειαστεί να δώσει μεγάλη μάχη στα δικαστήρια προκειμένου να μην πληγεί η εικόνα που έχει χτίσει από το 2011 και μετά.

Και αυτό γιατί βρίσκεται σε εξέλιξη η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης που αφορά τις 115 κατηγορίες εις βάρος των πολιτών για παραβίαση των οικονομικών κανόνων της Premier League, με την διοίκηση των γαλάζιων του Μάντσεστερ να παίρνει πάντως την πρώτη νίκη απέναντι στην διοργανώτρια αρχή.

Και αυτό γιατί κριθηκε -από επιτροπή συνταξιούχων δικαστών- πως ήταν λανθαμένη η απόφαση της Premier League να μπλοκάρει τις δύο τελευταίες μεγάλες χορηγικές συμφωνίες της Etihad με την Μάντσεστερ Σίτι και ότι είναι παράνομοι οι κανονισμοί που εμποδιζουν τις ομάδες να διογκώνουν συμφωνίες με εταιρίες που συνδέονται με τους ιδιοκτήτες τους καθώς έτσι παραβιάζεται ο νόμος περί ανταγωνισμού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Μάντσεστερ Σίτι:

"Μετά τη σημερινή δημοσίευση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, η Manchester City Football Club ευχαριστεί τα διακεκριμένα μέλη του Διαιτητικού Δικαστηρίου για το έργο και τις εκτιμήσεις τους και χαιρετίζει τα ευρήματά τους:

- Ο σύλλογος πέτυχε με τον ισχυρισμό του: οι κανόνες της συναλλαγής με συνδεδεμένο μέρος (APT) κρίθηκαν παράνομοι και οι αποφάσεις της Premier League για δύο συγκεκριμένες συναλλαγές χορηγίας MCFC ακυρώθηκαν.

- Το Δικαστήριο διαπίστωσε ότι τόσο οι αρχικοί κανόνες APT όσο και οι ισχύοντες, (τροποποιημένοι) Κανόνες APT παραβιάζουν τη νομοθεσία του ΗΒ για τον ανταγωνισμό και παραβιάζουν τις απαιτήσεις της δικονομικής δικαιοσύνης.

- Η Premier League διαπιστώθηκε ότι έκανε κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της.

- Το Δικαστήριο αποφάσισε τόσο ότι οι κανόνες είναι δομικά άδικοι όσο και ότι η Premier League ήταν ειδικά άδικη ως προς τον τρόπο με τον οποίο εφάρμοσε αυτούς τους κανόνες στον σύλλογο στην πράξη.

- Διαπιστώθηκε ότι οι κανόνες εισάγουν διακρίσεις στον τρόπο λειτουργίας τους, επειδή απέκλειαν σκόπιμα τα δάνεια μετόχων.

- Εκτός από αυτές τις γενικές διαπιστώσεις σχετικά με τη νομιμότητα, το Δικαστήριο έχει ακυρώσει συγκεκριμένες αποφάσεις της Premier League για να επαναδιατυπώσει την εύλογη αγοραία αξία δύο συναλλαγών που έχει συνάψει ο Σύλλογος.

- Το δικαστήριο έκρινε ότι η Premier League είχε λάβει τις αποφάσεις με διαδικαστικά άδικο τρόπο.

- Το Δικαστήριο έκρινε επίσης ότι υπήρξε αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην εκτίμηση της δίκαιης αγοραίας αξίας της Premier League για δύο από τις χορηγικές συναλλαγές του Club, και έτσι η Premier League παραβίασε τους δικούς της κανόνες".

Αναλυτικά η απόφαση του δικαστηρίου, μέσα από το pdf που έδωσε στη δημοσιότητα η διοίκηση της Σίτι.

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE ΠΕΠ ΓΚΟΥΑΡΔΙΟΛΑ ΕΡΛΙΝΓΚ ΧΑΛΑΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ