ΙΤΑΛΙΑ

Μάντσεστερ Σίτι, Μπαρτσελόνα, Μαρσέιγ μεταξύ των ομάδων που ερευνώνται από τις ιταλικές αρχές για απάτη στις μεταγραφές

Ο Ζοάο Κανσέλο της Μάντσεστερ Σίτι σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την Premier League 2021-2022 στο "Ετιχάντ", Μάντσεστερ | Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021
Ο Ζοάο Κανσέλο της Μάντσεστερ Σίτι σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την Premier League 2021-2022 στο "Ετιχάντ", Μάντσεστερ | Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021 © 2021 JON SUPER/ASSOCIATED PRESS

Μάντσεστερ Σίτι, Μπαρτσελόνα και Μαρσέιγ είναι μερικές από τις ομάδες του εξωτερικού που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση που διερευνούν οι ιταλικές αρχές περί απάτης στις μεταγραφές συλλόγων του καμπιονάτο, μεταξύ των οποίων η Γιουβέντους και η Νάπολι.

Η Γιουβέντους δεν είναι η μοναδική ομάδα που ερευνάται από την εισαγγελία του Τορίνο για απάτη στις μεταγραφές τα τελευταία χρόνια. Το εποπτικό όργανο των επαγγελματικών ποδοσφαιρικών συλλόγων της Ιταλίας, Covisoc, που έχει βάλει στο στόχαστρο τις υπεραξίες που προκύπτουν κυρίως από ανταλλαγές παικτών μεταξύ ομάδων, εξετάζει μεταγραφές 18 ομάδων και όχι μόνο ιταλικών.

Η έρευνα επικεντρώνεται στην υπεραξία που αποκτούν οι ποδοσφαιριστές όταν μεταγράφονται σε άλλη ομάδα και αυτή εγγράφεται στα λογιστικά βιβλία τους και κατά συνέπεια αυξάνει την αξία των ίδιων των συλλόγων.

Αυτή φέρεται να είναι μια συνήθης πρακτική των ιταλικών ομάδων, που ανταλλάζουν παίκτες στις μεταγραφικές περιόδους και τους τιμολογούν με δεκάδες εκατομμύρια, χωρίς να αλλάζουν χέρια τα χρήματα.

Η Tuttosport δημοσίευσε την Τετάρτη τις 18 ομάδες που βρίσκονται υπό έρευνα λόγω τέτοιων μεταγραφών από το 2019 μέχρι το 2021.

Οι 18 ομάδες είναι κατά βάση ιταλικές και στην υπόθεση έχουν εμπλακεί και ομάδες του εξωτερικού που έκαναν μεταγραφές με τις ιταλικές ομάδες.

  • Ιταλικές ομάδες: Γιουβέντους, Νάπολι, Τζένοα, Σαμπντόρια, Έμπολι, Πάρμα, Πίζα, Κιέβο, Προ Βερτσέλι, Πεσκάρα, Νοβάρα
  • Ομάδες εξωτερικού: Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Σίτι, Λουγκάνο, Μαρσέιγ, Βασιλεία, Αμιάν, Λιλ

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE LIGUE 1 ΓΑΛΛΙΑ ΜΑΡΣΕΙΓ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ