ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Μάντσεστερ Σίτι: Το μαύρο ρεκόρ που γύρισε τους πολίτες και τον Γκουαρδιόλα 13 χρόνια πίσω

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα σε αγώνα της Μάντσεστερ Σίτι με την Άρσεναλ για την Premier League | 8 Οκτωβρίου 2023
Ο Πεπ Γκουαρδιόλα σε αγώνα της Μάντσεστερ Σίτι με την Άρσεναλ για την Premier League | 8 Οκτωβρίου 2023 @2023 KIRSTY WIGGLESWORTH/AP IMAGES

Η Μάντσεστερ Σίτι είχε μόλις 4 τελικές προσπάθειες στην ήττα της με 1-0 από την Άρσεναλ στο "Έμιρεϊτς" και κατέγραψε αρνητικό ρεκόρ επί εποχής Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκο ενώ υποχρέωσε τον Καταλανό να ξαναζήσει κατάσταση του... 2010.

Η Μάντσεστερ Σίτι γνώρισε την ήττα με 1-0 στο Λονδίνο το βράδυ της Κυριακής που ήταν η δεύτερη διαδοχική της αποτυχία στην Premier League (μετά από το 1-2 από την Γουλβς στο "Μολινό") ωστόσο αυτό που προκάλεσε έκπληξη στο αγγλικό κοινό δεν ήταν το αποτέλεσμα αλλά ένα στατιστικό που αφορούσε τους πρωταθλητές Αγγλίας και Ευρώπης.

Αυτό είχε να κάνει με το πόσο απείλησαν τους αντιπάλους τους, με την Σίτι να ολοκληρώνει το ματς έχοντας μόλις 4 τελικές προσπάθειες, αριθμός που συνιστά αρνητικό ρεκόρ για την ομάδα στην Premier League επί εποχής Πεπ Γκουαρδιόλα (σε σύνολο 274 αγώνων), με την μαύρη πρωτιά να καταγράφεται μέχρι πρότινος σε ντέρμπι με την Γιουνάιτεντ τον Ιανουάριο του 2023 όταν είχε 5 τελικές.

Το εντυπωσιακό είναι πως τόσο η Σίτι όσο και ο ίδιος ο Γκουαρδιόλα είχαν πολλά χρόνια να ζήσουν παρόμοια κατάσταση σε αγώνα τους. Η τελευταία φορά που η Σίτι τελείωσε αγώνα της στο πρωτάθλημα έχοντας μόλις 4 τελικές ήταν το 2010 και πάλι απέναντι στην Άρσεναλ ενώ η τελευταία φορά που εμφανίστηκε αυτό το φτωχό νούμερο σε αγώνα ομάδας του Γκουαρδιόλα ήταν τον Απρίλιο του 2010, σε καταλανικό ντέρμπι της -τότε ομάδας του-Μπαρτσελόνα με την Εσπανιόλ.

Σε εκείνο το ματς μάλιστα, τα πράγματα ήταν καλύτερα για τους μπλαυγκράνα αν αναλογιστεί κάποιος ότι δεν έχασαν (0-0) ενώ ήταν υποχρεωμένοι να αγωνιστούν από το 62ο λεπτό με αριθμητικό μειονέκτημα λόγω αποβολής του Ντάνι Άλβες.

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ