ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μαντσίνι: Ένα βήμα από την απόλυση ο Ιταλός, η Σαουδική Αραβία ονειρεύεται για διάδοχό του στον πάγκο τον Ζιντάν

Saudi Arabia's head coach Roberto Mancini sits in his team dugout prior to the Asian Cup round of 16 soccer match between Saudi Arabia and South Korea at Education City Stadium Al Rayyan, Qatar, Tuesday, Jan. 30, 2024. (AP Photo/Aijaz Rahi)
Saudi Arabia's head coach Roberto Mancini sits in his team dugout prior to the Asian Cup round of 16 soccer match between Saudi Arabia and South Korea at Education City Stadium Al Rayyan, Qatar, Tuesday, Jan. 30, 2024. (AP Photo/Aijaz Rahi) @2024 AIJAZ RAHI/AP IMAGES

Τα άσχημα τελευταία αποτελέσματα της Σαουδικής Αραβίας έχουν φέρει τον Ρομπέρτο Μαντσίνι ένα βήμα από την πόρτα της εξόδου, με ρεπορτάζ από την Ιταλία και την Γαλλία να αναφέρουν πως η ομοσπονδία της χώρας θέλει να τον αντικαταστήσει με τον Ζινεντίν Ζιντάν.

Η περιπέτεια του Ρομπέρτο Μαντσίνι στην Σαουδική Αραβία είναι κοντά στο να ολοκληρωθεί και μάλιστα με άδοξο τρόπο. Η ισοπαλία με το Μπαχρέιν (0-0) και η ήττα από την Ιαπωνία (0-2) στα δύο τελευταία ματς των προκριματικών του Μουντιάλ 2026 απειλούν να αφήσουν τους Σαουδάραβες εκτός τελικής φάσης και σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ ο άλλοτε ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Ιταλίας μετράει ώρες στον πάγκο.

Σύμφωνα μάλιστα με την "Corriere della Sera" έχουν αρχίσει ήδη οι συζητήσεις για να βρεθεί ο τρόπος να σπάσει το συμβόλαιό του που έχει ισχύ μέχρι το 2027, με τους Ασιάτες να έχουν στο μυαλό τους τη λύση του Ερβέ Ρενάρ (καθοδήγησε την ομάδα στα γήπεδα του Κατάρ, οδηγώντας την μάλιστα σε μεγάλη νίκη επί της Αργεντινής στην πρεμιέρα) αλλά να ονειρεύονται άλλον ως αντί-Μαντσίνι.

Ο λόγος για τον εμβληματικό Ζινεντίν Ζιντάν, με τον "Ζιζού" να έχει απορρίψει όλες τις προτάσεις που του έγιναν τα τελευταία τρία χρόνια ( μετά από την αποχώρησή του από την τεχνική ηγεσία της Ρεάλ το 2021) αλλά την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας να ελπίζει ότι θα καταφέρει να τον δελεάσει ρίχνοντας στο τραπέζι μία φαραωνική πρόταση.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΖΙΝΕΝΤΙΝ ΖΙΝΤΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ