ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μαραντόνα: "Δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι"

Μαραντόνα: "Δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι"
Μαραντόνα-Αργεντινή

"Δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι", σχολίασε ο Μαραντόνα, ενώ ο Κ.Μπιλάρδο θυμήθηκε το κάζο του 1990!

Ο "Πίμπε Ντ'Όρο" δεν ήταν ο ίδιος παρών στην εκδήλωση λόγω της δίμηνης τιμωρίας (έχει ισχύ μέχρι τις 15 Ιανουαρίου) που του επέβαλε η FIFA για προσβλητικά σχόλια που έκανε κατά δημοσιογράφων στις 14 Οκτωβρίου στο Μοντεβιδέο, ωστόσο παρακολούθησε την κλήρωση από το Μπουένος Άιρες μαζί με το τιμ της Αργεντινής και τόνισε πως περιμένει από την "αλμπισελέστε" να γράψει ιστορία.
"Οι καλύτερες ομάδες είναι στο Παγκόσμιο Κύπελλα. Δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι", δήλωσε ο Μαραντόνα στην επίσημη ιστοσελίδα της αργεντίνικης ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και συνέχισε:

"Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές μας. Ξέρουμε ότι είμαστε σε θέση να πιάσουμε απόδοση ώστε να τιμήσουμε την ιστορία μας".

Από την πλευρά του ο μάνατζερ της Εθνικής Αργεντινής, Κάρλος Μπιλάρδο, ο οποίος εκπροσώπησε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του στην κλήρωση αλλά και που ήταν τεχνικός της ομάδας στο Μουντιάλ της Ιταλίας το 1990 όταν είχε πέσει θύμα έκπληξης στην πρεμιέρα κόντρα στο Καμερούν, ξεκαθάρισε ότι η ομάδα του δεν πρέπει να υποτιμήσει κανέναν αντίπαλο.

"Είμαι ευχαριστημένος από την κλήρωση, όμως δεν πρέπει να εφησυχάσουμε. Θυμάμαι τι συνέβη σε μένα το 1990 όταν όλοι ήταν χαρούμενοι επειδή θα παίζαμε με αντίπαλο το Καμερούν, και τελικά χάσαμε. Οπότε δεν μπορούμε να επαναπαυτούμε.

Είναι αλήθεια ότι ξέρουμε πολύ καλά τις ομάδες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, όμως στις μέρες μας δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι. Το ποδόσφαιρο είναι ίδιο σε όλο τον κόσμο",

ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο Μπιλάρδο, για να προσθέσει:

"Ξέρουμε τί σημαίνει Νιγηρία, δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που η Ελλάδα κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και η Κορέα μπορεί να κάνει τα πράγματα δύσκολα, έχουμε παίξει ήδη απέναντί τους το 1986".

Επιπλέον, ο Μπιλάρδο εμφανίστηκε ικανοποιημένος από το γεγονός ότι η Αργεντινή θα δώσει τα δύο πρώτα ματς στον όμιλο (με Νιγηρία και Νότια Κορέα κατά σειρά) στο Γιοχάνεσμπουργκ, κοντά δηλαδή στο μέρος που θα διαμένει η αποστολή, ενώ δεν έκρυψε την επιθυμία του να μη διασταυρωθούν με τη Γαλλία στη νοκ-άουτ φάση των "16".

"Το πιο θετικό είναι ότι θα φιλοξενηθούμε σε μία πανέμορφη πόλη και δεν θα χρειαστεί να ταξιδέψουμε πολύ, θα είμαστε κοντά στο ξενοδοχείο μας και στο προπονητικό κέντρο συνέχεια.

Μετά, εάν καταφέρουμε να πάρουμε την πρόκριση για τον γύρο των "16", τα πράγματα θα είναι επίσης πολύ δύσκολα.

Έχω μιλήσει ήδη με τον Μισέλ Πλατινί και μου είπε ότι περιμένει η Γαλλία να παίξει με την Αργεντινή σε αυτή τη φάση και, για να πω την αλήθεια, δεν θα ήθελα να αντιμετωπίσουμε τη Γαλλία τόσο νωρίς.

Πάντως, η γνώμη μου είναι πως αν θέλεις να κατακτήσεις το τρόπαιο θα πρέπει να νικήσεις όλες τις ομάδες που θα βρεις στο δρόμο σου"





, κατέλεξηξε χαρακτηριστικά.












ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ