COPA AMERICA

Μαραντόνα: "Μην αγγίζετε τον Μέσι"!

Μαραντόνα: "Μην αγγίζετε τον Μέσι"!

Ο "Πίμπε Ντ'Όρο" υπερασπίστηκε με πάθος τον Λιονέλ Μέσι μετά τη σκληρή κριτική εις βάρος του στο ξεκίνημα του Κόπα Αμέρικα ενώ ταυτόχρονα προέβη σε μία κατάθεση ψυχής για το πρόβλημα υγείας της μητέρας του.

"Και εγώ πριν από το Μουντιάλ του 1986 ήμουν μία καταστροφή. Σας ζήτησα να έρθετε σε επαφή μαζί μου επειδή αυτή τη στιγμή, την πιο θλιβερή της ζωής μου, θέλω να υπερασπιστώ τον Λίο", δήλωσε αρχικά στην εφημερίδα της πατρίδας του "Olè" ο Μαραντόνα, o οποίος παρακολουθεί με αγωνία τη μάχη για τη ζωή που δίνει η μητέρα του (νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε ιδιωτική κλινική του Μπουένος Άιρες).

"Οι γιατροί λένε ότι είναι στα χέρια του Θεού. Την φίλησα πολύ, της μίλησα στο αυτί για να δω αν μπορεί να με ακούσει. Κάθε φορά που έμπαινα στο γήπεδο η μητέρα μου άναβε κεριά για όλες τις Παρθένες, προσευχόταν για τη φανέλα, για μένα, για όλους.

Ζητώ μόνο από το Θεό να της δώσει μία παραπάνω ευκαιρία. Όταν πηγαίνω να την δω στην κλινική ακούω αυτούς τους κρετίνους στο ραδιόφωνο που μιλούν για τον Μέσι και δεν μπορώ να το πιστέψω", τόνισε στη συνέχεια ο 51χρονος Ντιεγκίτο, για να προσθέσει αναφορικά με την κριτική που ασκείται από τα ΜΜΕ της Αργεντινής στον Μέσι.

"Ο Μέσι δίνει πάντα τον καλύτερο εαυτό του. Τον γνωρίζω καλά, μίλησα μαζί του αυτή την εβδομάδα και του ζήτησα να είναι ήρεμος.

Είναι ο καλύτερος στον κόσμο, ένας εξαιρετικός παίκτης και εμείς οι Αργεντινοί δεν πρέπει να φερόμαστε με αυτό τον τρόπο.

Εάν κερδίζει το Τσάμπιονς Λιγκ είναι ο καλύτερος όλων των εποχών αλλά αν η εθνική ομάδα δεν τα καταφέρνει να κερδίσει δύο παιχνίδια τότε είναι δικό του το φταίξιμο".

Φυσικά, ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της "αλμπισελέστε" δεν θα μπορούσε να μην πετάξει "καρφιά" για το νυν αγωνιστικό πλάνο της Αργεντινής που έχει καταστρώσει ο διάδοχός του στον πάγκο, Σέρχιο Μπατίστα.

"Δεν είναι σοβαρός ο τρόπος που επιτίθεται η Εθνική. Φυσικά δεν είμαι εγώ αυτός που θα φτιάξει την ομάδα για τον Μπατίστα. Θα πρέπει να βρεθεί χώρος πάντως για τον Παστόρε, που μπορεί να βοηθήσει τον Μέσι στο κέντρο.

Δεν είναι αλήθεια ότι η ομάδα τον κάνει να παίζει άσχημα αλλά δεν του προσφέρει επιλογές. Θα πρέπει οι υπόλοιποι να κινούνται κατά τέτοιο τρόπο ώστε όταν ο Λίο έχει τη μπάλα να χρειάζεται να αντιμετωπίσει μόνο δύο παίκτες, όχι τρεις και τέσσερις..."

Όσον αφορά στο αγωνιώδες ερώτημα αρκετών φιλάθλων για το αν η Αργεντινή μπορεί να παίξει αλά... Μπαρτσελόνα, ήταν κατηγορηματικός:

"Είναι αδύνατο. Η Μπαρτσελόνα έχει την τύχη να φτιάξει μία ομάδα με όλους τους παίκτες της να είναι σε τρομερή κατάσταση. Εμείς πρέπει να παίξουμε όπως η Αργεντινή, αφήνουμε τη Μπαρτσελόνα στον Πεπ Γουαρδιόλα".

TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ