ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μαρίνος: "Πάντα τίτλους και κύπελλα"

Μαρίνος: "Πάντα τίτλους και κύπελλα"
μαρινος με σωκρατη συνεντευξη

Ο Στέργος Μαρίνος εύχεται μέσω του Sport24.gr να κατακτά πάντα τίτλους ο Παναθηναϊκός (videos)

Ο ταλαντούχος μπακ του Παναθηναϊκού, μέσα από το νέο του σπίτι... την Παιανία μίλησε στον Σωκράτη Μόσχο για την μεταγραφή του, το ντεμπούτο του, την πρόκριση μέσα στο Ολίμπικο, την φετινή διαφορά με τον Ολυμπιακό, τους Τεν Κάτε και Νιόπλια, τα πρότυπά του Μάικον και Ντάνιελ Αλβες αλλά και την Εθνική Ελλάδος στην οποία κλήθηκε να είναι στην 30μελη αποστολή ενόψει Μουντιάλ.
Αναλυτικά η συνέντευξη του Στέργου Μαρίνου στο Sport24.gr:

- 13 Σεπτεμβρίου 2009: ντεμπούτο με Πανθρακικό στην Κομοτηνή. Η νίκη ήρθε δύσκολα, το κλίμα και οι αντιδράσεις σου… Είχες άγχος, τι συναισθήματα αποκόμισες;

ΜΑΡΙΝΟΣ: " Το άγχος είναι φυσιολογικό όταν κάνεις το επίσημο ντεμπούτο σου με μια νέα ομάδα και πόσο μάλλον με τον Παναθηναϊκό που οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγάλες, αλλά νομίζω ότι ήταν επιτυχημένο. Και αυτό γιατί και η ομάδα κέρδισε και η εμφάνισή μου ήταν καλή."



- Τέσσερις μέρες αργότερα και ανήμερα των γενεθλίων σου ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Γαλατασαράι και γνωρίζει την ήττα στο ντεμπούτο σου και στα ευρωπαϊκά ματς του συλλόγου. Πως ένιωσες στο ματς αυτό και τι αποκόμισες εσύ φορώντας τα «πράσινα» σε ευρωπαϊκό ματς;

ΜΑΡΙΝΟΣ: " Είναι πολύ σημαντικό για κάθε ποδοσφαιριστή να αγωνίζεσαι σε τέτοιο επίπεδο και τους ευρωπαϊκούς αγώνες. Είτε είναι παιχνίδια του Europa League είτε είναι ματς του Champions League. Για μένα ήταν σπουδαίες εμπειρίες αυτά που πέρασα στα ματς της Ευρώπης με τον Παναθηναϊκό. Ελπίζω να συνεχιστούν και στην πορεία."

- Ο τραυματισμός σου μετά το ματς με τον Αρη σε έφερε πίσω ή σε πείσμωσε ενόψει της συνέχειας.

ΜΑΡΙΝΟΣ: " Μετά από αυτό είχα και κάποιες συνεχόμενες ατυχίες που με κράτησαν αρκετά πίσω σε ότι αφορά την φυσική κατάσταση αλλά και τον ρυθμό που είχα και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να χάσω αγώνες και τις ευκαιρίες που θα ήθελα και πίστευα θα μπορούσα να πάρω. Θα μπορεί να ήταν σαφώς περισσότερες. Αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Πρέπει να προσαρμοζόμαστε μ' αυτό και να συνεχίζουμε να μην μας παίρνει από κάτω και να βγαίνουμε πιο δυνατοί μετά από κάθε τραυματισμό."

- Στις 8 Δεκεμβρίου ο Νικόλας Πατέρας λύνει την συνεργασία με τον Χενκ Τεν Κάτε και δίνει το τιμόνι της ομάδας στον Νιόπλια. Η αλλαγή αυτή πως πέρασε στα αποδυτήρια, ο Ολλανδός είχε μερίδιο στην φετινή επιτυχία;

ΜΑΡΙΝΟΣ: " Αναμφισβήτητα και είχε μερίδιο στην επιτυχία ο κύριος Τεν Κάτε. Ηταν αυτός ο προπονητής που έκανε την προετοιμασία στην ομάδα και την έφτιαξε έτσι για να μπορέσει να διεκδικήσει το νταμπλ στην Ελλάδα αλλά και παράλληλα να κάνει κάτι καλό στην Ευρώπη. Φυσικά και έχει μερίδιο στην επιτυχία και τον ευχαριστούμε γι' αυτό. Θεωρώ ωστόσο καταλυτική την συνεισφορά του κυρίου Νιόπλια στην ομάδα. Αλλαξε την ψυχολογία στην ομάδα, τόνωσε την αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών και κυρίως έδωσε μια ταυτότητα στο παιχνίδι της ομάδας που ήταν και το πλέον σημαντικότερο πράγμα."

- Μετά τα πέντε λεπτά συμμετοχής με την Ρόμα στο ΟΑΚΑ, ο τεχνικός σου Νίκος Νιόπλιας σε έβαλε βασικό στο Ολίμπικο, εκεί που μαζί με τα άλλα παιδιά γράψατε άλλη μια χρυσή σελίδα στην ευρωπαϊκή ιστορία του Παναθηναϊκού. Συναισθήματα, σκέψεις, πανηγύρια… αποδυτήρια!!

ΜΑΡΙΝΟΣ: " Είναι από τα παιχνίδια που σου μένουν αξέχαστα και θα τα θυμάσαι για μια ζωή. Είναι από τα ματς που θέλει να αγωνίζεται κάθε ποδοσφαιριστής και να νιώθει όλο αυτό το αίσθημα των οπαδών του Παναθηναϊκού, που ήρθαν οκτώ χιλιάδες μέσα στο Ολίμπικο κάτι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα, σ' ένα μεγάλο γήπεδο κόντρα σε ένα σπουδαίο αντίπαλο. Και καταφέραμε να την αποκλείσουμε την Ρόμα, που ήταν κάτι πολύ σημαντικό."



- Κομβική σημασίας νίκη ήταν και αυτή στην Τρίπολη εκεί που κλήθηκες γρήγορα να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου. Θεωρείς ότι με την επιτυχία αυτή «αγκαλιάσατε» τον τίτλο; Είχατε άγχος για το ματς αυτό;

ΜΑΡΙΝΟΣ: " Μαθηματικά δεν είχαμε κλειδώσει το πρωτάθλημα ωστόσο ήταν ένα παιχνίδι σ ένα κομβικό σημείο. Ηταν ένα παιχνίδι που έπρεπε πάση θυσία να κερδίσουμε έτσι ώστε να αγχώσουμε περισσότερο και να απογοητεύσουμε τον αντίπαλο, και εννοώ και τον Ολυμπιακό αλλά και τον ΠΑΟΚ. Θεωρώ ότι το πετύχαμε."

- Νιώθω ευλογημένος… είχες πει λίγο μετά την κατάκτηση του τίτλου. Μπορείς να αιτιολογήσεις την άποψή σου αυτή;

ΜΑΡΙΝΟΣ: " Αυτό το είπα επειδή θεώρησα πως με την πρώτη μου παρουσία στον Παναθηναϊκό κατάφερα και κατάκτησα το νταμπλ. Ετσι αισθάνθηκα εκείνη την στιγμή, έτσι το είπα."



- Μετά την κατάκτηση του τίτλου, πολλοί τόνισαν πως ο Ολυμπιακός το έχασε το ματς και όχι πως το κερδίσατε εσείς... Εχεις να δώσεις κάποια απάντηση;

ΜΑΡΙΝΟΣ: " Δεν νομίζω να υπάρχουν πολλοί που το πιστεύουν αυτό. Ήμασταν η καλύτερη ομάδα και το αποδείξαμε αυτό, ήμασταν έξι βαθμούς μπροστά. Και θεωρώ πως ήταν και λίγοι οι βαθμοί της διαφοράς. Θα μπορούσαμε να είχαμε ακόμα μεγαλύτερη διαφορά από τον Ολυμπιακό."

- Σε δηλώσεις σου σε match program (κόντρα στον Αρη) είχε τονίσει ότι θέλεις να γίνεις μέρος της ιστορίας του συλλόγου αυτού. Ηδη το όνομά σου έχει γραφτεί με «χρυσά γράμματα» φέτος στην κούπα του πρωταθλητή και Κυπελλούχου Ελλάδος. Η άποψή σου γι’ αυτό και αν θα ήθελες να συνεχίσεις να το πράττεις αυτό…

ΜΑΡΙΝΟΣ: " Το σημαντικότερο κομμάτι για τον ποδοσφαιριστή και αυτό που τον καταξιώνει είναι η διάρκεια που θα έχει στην ομάδα, που αγωνίζεται και αυτός είναι ο σκοπός μου και ο στόχος μου από εδώ και πέρα. Θέλω να συνεχίζω να παίζω, να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό και μαζί με μένα η ομάδα μου να κερδίζει πάντα τίτλους και κύπελλα."



- Ο νυν τεχνικός σου σε είχε προτείνει το καλοκαίρι του 2009 στον Κώστα Αντωνίου που «άκουσε» πολλά ειρωνικά σχόλια για την μεταγραφή σου την τελευταία στιγμή. Πλέον έχεις αποδείξει ότι αποτελείς ένα «κρυφό χαρτί» στα χέρια του Νιόπλια. Εχεις να υποσχεθείς κάτι για την συνέχεια και την θητεία σου στην ομάδα;

ΜΑΡΙΝΟΣ: " Αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι πως θα δίνουμε κάθε χρόνο σε κάθε παιχνίδι τον καλύτερό μας εαυτό και η ομάδα να βγαίνει κερδισμένη, να κερδίζουμε τα ματς και να παίρνουμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο στην Ελλάδα και να πετυχαίνουμε ότι καλύτερο στην Ευρώπη, αφού και αυτός είναι στόχος για τον Παναθηναϊκό."

- Ο πρώην τεχνικός σου Γιώργος Δώνης, είχε υποστηρίξει σε δηλώσεις του ότι έχεις προοπτική σπουδαίας καριέρας με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Συμμερίζεσαι την άποψή του και είσαι έτοιμος να αποδείξεις από την αρχή της νέας χρονιάς κάτι τέτοιο;

ΜΑΡΙΝΟΣ: " Πρώτα-πρώτα για τον κύριο Δώνη, μπορεί να είχα λίγο χρονικό διάστημα συνεργασίας μαζί του, αφού ήμασταν μαζί περίπου δύο μήνες στην ομάδα του Ατρόμητου, παρόλο αυτά, ήταν αυτός που μου έδειξε πως ακριβώς να παίζω αυτή την θέση (σ.σ. δεξί μπακ). Δηλαδή με έκανε να ωριμάσω πιο πολύ και τον ευχαριστώ γι' αυτό. Για το αν θέλω να γίνω μέρος αυτής της ομάδας σαφώς και είναι στόχος κάθε ποδοσφαιριστή."

- Ποια θέση σου αρέσει περισσότερο ν’ αγωνίζεσαι και ποιον παίκτη έχεις πρότυπο;

ΜΑΡΙΝΟΣ: " Η θέση μου είναι λίγο περίπλοκη υπόθεση. Ειχα αρχίσει ως δεξί χαφ, ως επιθετικός χαφ και τώρα παίζω δεξί μπακ. Πιστεύω στο δεξί άκρο της άμυνας μου αρέσει πιο πολύ γιατί την έχω μάθει πιο πολύ αφού παίζω εκεί στα περισσότερα χρόνια μου στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Για το άλλο σκέλος της ερώτησης σας, μου αρέσει να βλέπω ποδοσφαιριστές από ξένες ομάδες, όπως είναι ο Μάικον και ο Ντάνιελ Αλβες. Τους θεωρώ και τους δύο τους πληρέστερους παίκτες που ανταποκρίνονται επάξια στην συγκεκριμένη θέση."



- Το Νο22 θα το αλλάξεις αν χρειαστεί ή σου ζητηθεί, ή το θεωρείς «γουρικό»;

ΜΑΡΙΝΟΣ: " Δεν έχω γούρια. Μπορεί να το αλλάξω, μπορεί και όχι. Θα δούμε..."

- Τελικός Champions League σύντομα. Προγνωστικά; Ιντερ ή Μπάγερν Μονάχου;

ΜΑΡΙΝΟΣ: " Ο τελικός είναι δύσκολος... αλλά εγώ θα είμαι με την Ιντερ."

- Μουντιάλ 2010 στην Νότιο Αφρική. Συμμετοχή της Εθνικής μας... Πως θα πάμε και ποιος πιστεύεις ότι μπορεί να το κατακτήσει;

ΜΑΡΙΝΟΣ: " Μακάρι να φτάσει η Εθνική. Αυτό ευχόμαστε όλοι οι Ελληνες να μας κάνει μια ακόμα φορά εθνικά χαρούμενους. Τα φαβορί όπως πάντα στο Μουντιάλ είναι η Βραζιλία και η Αργεντινή αλλά εγώ ποντάρω και στην Ισπανία, όπως και στο EURO."

- Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Οτο Ρεχάγκελ σε επέλεξε να είσαι στα 30 ονόματα των ποδοσφαιριστών που θα είστε "ετοιμοπόλεμοι" και σταντ-μπάι αν σας ζητηθεί να μπείτε στην αποστολή για το Μουντιάλ. Ένα σχόλιο για αυτό;

ΜΑΡΙΝΟΣ: " Η ευθύνη είναι μεγάλη και η κλήση αυτή με γεμίζει αισιοδοξία για το παρών και το μέλλον. Θα προσπαθήσω πλέον με μεγαλύτερη πίστη για δουλειά να προσφέρω τόσο στον σύλλογο μου που μπορώ να διακριθώ για να συνεχίζω να κερδίζω την εμπιστοσύνη του προπονητή της Εθνικής Ελλάδος."

ΜΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ...

- ΑΓΣ Ασκληπιός Κω: Περηφάνια


- Ατρόμητος: Δικαίωση

- Παναθηναϊκός:
Ονειρό μου


- Νικόλας Πατέρας:
Σπουδαίος πρόεδρος


- Νίκος Νιόπλιας:
Προσωπικότητα

- Τζιμπρίλ Σισέ:
Killer


- Ζιλμπέρτο Σίλβα:
Μαέστρος

- οπαδοί ΠΑΟ:
Οι κορυφαίοι

- Κως Club 13:
Πατριώτες


- πρωτάθλημα:
Ονειρο



















































































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ