PREMIER LEAGUE

Μασκότ στην Premier League, τι δύσκολο πράγμα!

Μασκότ στην Premier League, τι δύσκολο πράγμα!
PHOTOGRAPH: JED LEICESTER/ACTION

Για κάποια παιδιά είναι όνειρο να βρεθούν στο γήπεδο ως μασκότ της αγαπημένης τους ομάδας. Την ίδια ώρα όμως οι γονείς τους είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν μία... περιουσία σύμφωνα με έρευνα της Guardian.

Άκρως ενδιαφέρουσα είναι η μελέτη που διεξήγαγε η "Guardian" αναφορικά με το κόστος που έχει για έναν γονιό να "στείλει" το παιδί του ως μασκότ σε ένα ματς Premier League, με την αγγλική εφημερίδα να αποκαλύπτει πως πάνω από τους μισούς συλλόγους της μεγάλης κατηγορίας χρεώνουν γύρω στις 450 λίρες ενώ η Γουέστ Χαμ είναι μία... κατηγορία μόνη της χρεώνοντας 600 λίρες!

Συγκεκριμένα, έντεκα ομάδες της Premier League, εκ των οποίων οι περισσότερες έχουν αγωνιστεί και στην Championship την τελευταία δεκαετία, ζητούν χρήματα για να επιτρέψουν σε ένα παιδί να γινει μασκότ σε ένα ματς.

Ο λόγος για τις ΚΠΡ, Σουόνσι, Γουέστ Χαμ, Τότεναμ, Λέστερ, Κρίσταλ Πάλας, Στόουκ, Μπέρνλι, Γουέστ Μπρομ, Χαλ και Νιούκαστλ, με τις ΚΠΡ, Νιούκαστλ και Τότεναμ να προσφέρουν πάντως και δωρεάν θέσεις για μασκότ μέσα από διαγωνισμούς και φιλανθρωπίες.

Σε αυτό το "πακέτο" συμπεριλαμβάνεται πέρα από την είσοδο του παιδιού στο γήπεδο ως μασκότ και θέση για τον γονιό στις εξέδρες, καθώς επίσης: και δωρεάν εμφάνιση, υπογεγραμμένες μπάλες, φωτογραφίες, εισιτήρια αγώνων και άλλα προνόμια.

Την ώρα πάντως που αρκετοί σύλλογοι υπερασπίζονται αυτή την οικονομική πολιτική και υποστηρίζουν πως το συγκεκριμένο "πακέτο" αξίζει τα λεφτά του, οι οπαδοί εκφράζουν αρκετά παράπονα λέγοντας πως "είναι ανεπίτρεπτο πολυεθνικοί κολοσσοί που βρίσκονται πίσω από ομάδες να ζητούν τόσα πολλά χρήματα από απλούς φιλάθλους".

Φυσικά, μπορούν να αντιπαρατάξουν και το γεγονός ότι εννέα σύλλογοι της Premier League έχουν εντελώς αντίθετη πολιτική και δεν χρεώνουν ούτε μία λίρα! Αυτές είναι οι: Άρσεναλ, Άστον Βίλα, Τσέλσι, Έβερτον, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σαουθάμπτον και Σάντερλαντ.

Παραθέτουμε ενδεκτικά μερικά από τα "πακέτα" των ομάδων:

Τότεναμ: Από 250 μέχρι 400 λίρες

Λέστερ: Από 300 μέχρι 400 λίρες

Κρίσταλ Πάλας: Από 150 μέχρι 425 λίρες

Στόουκ: Από 330 μέχρι 390 λίρες

Γουέστ Χαμ: Από 350 μέχρι 600 λίρες

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ