COPA AMERICA

Μαστσεράνο: "Πρέπει να ανακτήσουμε την αύρα μας"

Argentina's Javier Mascherano sits on the ball during a training session in Buenos Aires, Argentina, Friday, June 17, 2011. Argentina will host the 2011 Copa America soccer tournament July 1-24.  (AP Photo/Natacha Pisarenko)
Argentina's Javier Mascherano sits on the ball during a training session in Buenos Aires, Argentina, Friday, June 17, 2011. Argentina will host the 2011 Copa America soccer tournament July 1-24. (AP Photo/Natacha Pisarenko) AP

Ο Χαβιέρ Μαστσεράνο με δηλώσεις του, επεσήμανε την ανάγκη να πάρει η Αργεντινή το τρόπαιο του Κόπα Αμέρικα και να ξαναβρεί τη χαμένη της αίγλη.

Έχει να πάρει τίτλο 18 χρόνια, και πιο συγκεκριμένα από το Κόπα Αμέρικα του 1993 στα γήπεδα του Εκουαδόρ, όπου είχε επικρατήσει του Μεξικό και κατέκτησε τη διοργάνωση για 14η φορά στην ιστορία της.

Το διάστημα της "ξηρασίας" είναι μακρύ και η πίεση στην ομάδα της "αλμπισελέστε" μεγάλη, κάτι που το ξέρουν όλοι στη χώρα των πάμπας. Αυτός όμως που σίγουρα αφουγκράζεται καλύτερα το κλίμα είναι ο αρχηγός, Χαβιέρ Μαστσεράνο.

"Θέλουμε να κερδίσουμε το Κόπα Αμέρικα για να ανακτήσουμε την αύρα που είχαμε στο παρελθόν και να γίνουμε πιο ξεκάθαροι στον τρόπο παιχνιδιού μας. Επίσης, να είμαστε πιο ήρεμοι στο μέλλον" είπε χαρακτηριστικά ο "κάπτεν", και συνέχισε σχολιάζοντας τα πλεονεκτήματα του κόσμου και των σπουδαίων παικτών, που διαθέτει αμφότερα η Αργεντινή.

"Το να παίξουμε μπροστά στους φιλάθλους μας είναι ένα έξτρα κίνητρο. Έχω αγωνιστεί εδώ μόνο στο πλαίσιο κάποιων προκριματικών αγώνων και ξέρω ότι το συναίσθημα είναι υπέροχο. Η βοήθεια του κόσμου μας θα είναι μεγάλο πλεονέκτημα για μας".

"Έχουμε μερικούς εκρηκτικούς επιθετικούς. Είναι μεγάλα ονόματα και βρίσκονται στο κορυφαίο επίπεδο, κάτι που κάνει την Αργεντινή υπερδύναμη. Οι στράικερ μας είναι σταρ στα κορυφαία πρωταθλήματα. Ατομικά είμαστε εξαιρετικοί παίκτες αλλά πρέπει να το δείξουμε μέσα από τη λειτουργία της ομάδας".

Ο Σέρχιο Μπατίστα θα παρατάξει τρεις επιθετικούς, με τους Μέσι και Τέβες να είναι οι σίγουροι ενώ μια θέση παίζεται ανάμεσα σε Λαβέτσι και Ιγκουαϊν. Σέντρα λοιπόν με Αργεντινή-Βολιβία στις 3:45, ξημερώματα Σαββάτου (2/7).

TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ