ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μαθήματα.... Ισπανικών από Βαλβέρδε

Μαθήματα.... Ισπανικών από Βαλβέρδε
Βαλβέρδε-Ολυμπιακός

Ο Βαλβέρδε τα... έψαλλε στους παίκτες για την εμφάνιση του β' ημιχρόνου."Αν πρέπει... βριστείτε" (vds)

Μετά την αναμέτρηση με τον Άρη και την μέτρια εμφάνιση των ερυθρολεύκων στο δεύτερο ημίχρονο ενόχλησε ιδιαίτερα τον Ισπανό, που είδε πριν το παιχνίδι με την Σεν Ετιέν αρκετούς παίκτες να αφήνουν το μυαλό τους να φύγει από το Καραϊσκάκη νωρίτερα από ότι έπρεπε.
Στην προπόνηση της Κυριακής ο Βαλβέρδε επεσήμανε τα λάθη των παικτών του θέλοντας να ξυπνήσει ορισμένους ενόψει του κρίσιμου αγώνα με την Γαλλική ομάδα για το Κύπελλο UEFA.

Αυτό το πράγμα δεν μπορεί να συνεχιστεί. Να μην μαρκάρει, να μην τρέχει όλη η ομάδα. Κόψτε το. Μπορεί στην Ελλάδα να μην το πληρώνουμε αλλά στην Ευρώπη θα το πληρώσουμε, γιατί εκεί δεν είναι ίδια η ποιότητα των αντιπάλων. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Να μαρκάρουν και οι επιθετικοί

Αυτά ήταν τα λόγια του τεχνικού των ερυθρολεύκων που είδε τους παίκτες του να χαλαρώνουν μετά το 2-0, σύμφωνα με την εφημερίδα “ΦΩΣ”. “ Ο αμυντικός χαφ του Άρη πήρε την μπάλα ανενόχλητος και από αυτόν ξεκίνησαν δέκα επιθέσεις του Άρη.

Εγώ θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι. Γιατί στο α' ημίχρονο πρεσάρατε καλά και ο Άρης δεν έκανε τίποτα; Μία φάση είχε και αυτή στο 45'. Εγώ αυτό ήθελα και στο β' μέρος, αν και πάλι είχαμε ευκαιρίες να το τελειώσουμε το ματς, άσχετα αν δεν παίξαμε σωστά. Πρέπει να είμαστε πιο σφιχτοί στο παιχνίδι μας.

Εγώ θέλω να ρωτήσω τη γνώμη σας. Διότι εγώ από τον πάγκο δεν μπορώ να τα βλέπω όλα. Εσείς που παίζετε ξέρετε καλύτερα. Μιλήστε ο ένας στον άλλο μέσα στο παιχνίδι. Δεν είναι κακό. Ίσα, ίσα είναι απαραίτητο. Βλέπετε ένα συμπαίκτη σας π.χ. να μη μαρκάρει. Φωνάξτε του. Δεν με ενδιαφέρει ακόμα και αν βριστείτε μέσα στο παιχνίδι. Αρκεί να μην τσακωθείτε. Για το καλό της ομάδας πάντως αν πρέπει να βριστείτε, βριστείτε. Πείτε στον συμπαίκτη σας να πάει δεξιά, να πάει πίσω, να κάνει αυτή την κίνηση. Να μαρκάρει. Να τρέξει”.

Τζόρτζεβιτς και Ντιόγκο πήραν το λόγο τονίζοντας πως ο Άρης έπαιζε με ένα αμυντικό χαφ παραπάνω και άλλαζαν γρήγορα την μπάλα δημιουργώντας πρόβλημα στο πρεσάρισμα του Ολυμπιακού.

Ο Βαλβέρδε είχε έτοιμη την απάντηση τονίζοντας: “ Αν δεν μας βγαίνει το πρεσάρισμα για τον άλφα ή βήτα λόγο τότε να περιμένουμε πιο πίσω και να παίζουμε με τις αντεπιθέσεις. Άλλωστε με αυτό τον τρόπο παραλίγο να βάλουμε 2 γκολ.

Στη συνέχεια ο Ισπανός επεσήμανε πως τελευταία ο Ολυμπιακός παίζει καλύτερα εκτός παρά εντός, ενώ εξήγησε για άλλη μία φορά το σύστημα. “Δεν παίζουμε 4-4-2 αλλά 4-4-1-1. Ο ένας φορ μαρκάρει πιο ψηλά και ο άλλος πιο πίσω. Το θέμα δεν είναι να τρέχουμε απλώς αλλά να τρέχουμε σωστά. Όχι να τρέχουμε όπου να ναι”.

Τελειώνοντας ο Βαλβέρδε έριξε τους τόνους λέγοντας: “ Το καταλαβαίνω ότι δεν είναι εύκολο αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Να ξέρετε ότι εμένα δεν με ενδιαφέρει ποιος παίζει. Εμένα με ενδιαφέρει η ομάδα”.

Ανησυχία για Λέτο

Οι ποδοσφαιριστές της πειραϊκής ομάδας γυμνάστηκαν την Κυριακή (15/2) στις 10:30. Όσοι αγωνίστηκαν σε όλο ή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα με τον Άρη, ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας, ενώ οι υπόλοιποι γυμνάστηκαν κανονικά.

Ο Στολτίδης συνέχισε το πρόγραμμα αποκατάστασης που ακολουθεί, ενώ ο Λέτο, που έχει μία κάκωση στην αριστερή ποδοκνημική, έκανε θεραπεία και η κατάσταση του τραυματισμού του θα επανεξεταστεί τη Δευτέρα (16/2), στην πρωϊνή προπόνηση (10:30). Mε τα έως τώρα δεδομένα, η συμμετοχή του Αργεντινού αριστερού μέσου για τον ευρωπαϊκό αγώνα με τη Σεντ Ετιέν είναι εξαιρετικά αμφίβολη.

Το πρόγραμμα με Σεντ Ετιέν

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε το πρόγραμμα ενόψει του αγώνα με τη Σεντ Ετιέν, ο οποίος θα διεξαχθεί την Τετάρτη (18/2) στο κατάμεστο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Αναλυτικά:

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου

14:00 Άφιξη της αποστολής της Σεντ Ετιέν στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" με πτήση τσάρτερ.

16:45 Συνέντευξη Τύπου του προπονητή του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε, στην αίθουσα συνεντεύξεων Τύπου του γηπέδου "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

17:30 Συνέντευξη Τύπου του προπονητή της Σεντ Ετιέν, Αλέν Περέν, στην αίθουσα συνεντεύξεων Τύπου του "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

18:00 Προπόνηση των ποδοσφαιριστών της Σεντ Ετιέν στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

19:00 Προπόνηση των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη.

*Οι προπονήσεις και των δύο ομάδων θα είναι ανοικτές για τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. για διάστημα 15 λεπτών.





Το τρέιλερ του SPORT 24 για το Ολυμπιακός-Σεντ Ετιέν


















































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ