ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μάτος: "Θα τους δαγκώσω..."

Μάτος: "Θα τους δαγκώσω..."
Ματος

Μάτος: "Να σηκώσω πρωταθλήματα με ΠΑΟ" Αντωνίου: "Η ομάδα έχει μέλλον, προοπτκή. Υπομονή"

Συστάσεις για καλή ζωή στο ρεπό

Το τελευταίο "ευχάριστο" διήμερο ξεκούρασης απολαμβάνουν ουσιαστικά οι ποδοσφαιριστές του Τεν Κάτε. Μετά την πρωινή προπόνηση του Σαββάτου, οι "πράσινοι" έμειναν ελεύθεροι μέχρι και την Δευτέρα που επιστρέφουν στην Παιανία για την έναρξη της προτοιμασίας ενόψει του ντέρμπι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ.

Ο Ολλανδός τεχνικός που ουσιαστικά ξεθέωσε τους παίκτες του την Παρασκευή στην "διπλή" προπόνηση ακολούθησε χτες ένα πιο χαλαρό πρόγραμμα αφού το πρόβλημα με την απουσία πολλών παικτών δεν του επιτρέπουν να κάνει κάτι περισσότερο.

Μετά το απαραίτητο ζέσταμα, ο 54χρονος τεχνικός έδωσε εντολή για διπλό υπό περιορισμούς, αφού τα πρόσωπα ήταν ακόμα λιγότερα από την προηγούμενη μέρα, λόγω της απουσίας του Γιάννη Γκούμα, ο οποίος λόγω μιας ίωσης που τον ταλαιπωρεί δεν πήρε μέρος στο πρόγραμμα.

Στο τέλος του οικογενειακού "διπλού", ο τεχνικός του "τριφυλλιού" ανακοίνωσε στους παίκτες του το ρεπό της Κυριακής, δίνοντας τις απαραίτητες συστάσεις για καλή συμπεριφορά στις ώρες που θα μείνουν ελεύθεροι.

" Από σήμερα μέχρι και την Δευτέρα θα είστε ελεύθεροι και θα πρέπει να προσέξετε τον τρόπο ζωής σας... μέχρι να επιστρέψετε. Καλή ξεκούραση" ήταν μερικά από τα λόγια του 54χρονου, για τον τρόπο που θα συμπεριφερθούν στις ώρες που θα μείνουν ελεύθεροι.

Ο προπονητής του "τριφυλλιού" όπως είναι φυσιολογικό έκανε τις απαραίτητες συστάσεις για τους παίκτες του προκειμένου να προλάβει κάθε ενδεχόμενο για την καθοριστική συνέχεια που είναι δύσκολη με παιχνίδια όπως αυτά με ΠΑΟΚ σε Τούμπα και Βέντερ Βρέμης στο ΟΑΚΑ, που θα κρίνουν πολλά για την συνέχεια.

Μάτος: "Θα τους δαγκώσω"

Προσηλωμένος με τον Παναθηναϊκό, με τον οποίο θέλει να κατακτήσει πολλούς τίτλους έδειξε ο Μαρσέλο Μάτος. Ο Βραζιλιάνος μέσος έδωσε αποκλειστική και συνάμα απολαυστική συνέντευξη στον "Πράσινο Τύπο" μιλώντας για το "τριφύλλι" και τους συμπατριώτες του στην ομάδα.

« Το μέλλον μου το σκέφτομαι στον Παναθηναϊκό. Θέλω να πετύχω πολλά πράγματα ακόμα με τον Παναθηναϊκό. Πρώτα από όλα θέλω να σηκώσω πρωταθλήματα με την ομάδα» η χαρακτιριστική "ατάκα" του σε σχετική ερώτηση.

Αποσπάσματα από την συνέντευξη του Βραζιλιάνου στον "Πράσινο Τύπο":

- Πέρσι ήσουν ο μοναδικός Βραζιλιάνος της ομάδας, φέτος όμως ήρθαν άλλοι τέσσερις (Ζιλμπέρτο, Σόουζα, Γκάμπριελ και Κλέιτον). Πόσο σε βοήθησε αυτό;

« Σίγουρα με βοήθησε αρκετά και ειδικά στο αγωνιστικό κομμάτι. Με αυτούς τους τέσσερις μπορώ να βρεθώ με κλειστά τα μάτια γιατί ξέρω πάνω κάτω πώς αγωνίζονται. Ειδικά η παρουσία του Ζιλμπέρτο δίπλα μου με βοηθά πάρα πολύ. Σε κάνει να νιώθεις απίστευτη σιγουριά. Σίγουρα έχουμε δημιουργήσει μία μικρή Βραζιλία μέσα στον Παναθηναϊκό».

- Τον περασμένο Ιανουάριο υπήρξε έντονη φημολογία για ενδεχόμενη μεταγραφή σου στην Πόρτσμουθ και στη Μάντσεστερ Σίτι, ενώ και ο Βενγκέρ είχε αναφερθεί με κολακευτικά λόγια για σένα.

« Ο μάνατζερ που είχε τα δικαιώματά μου είχε εξαιρετικές σχέσεις με τις διοικήσεις των συγκεκριμένων ομάδων. Κάποιες επαφές έγιναν ωστόσο δεν υπήρξε κάτι το συγκεκριμένο. Έτσι εγώ συνέχισα στον Παναθηναϊκό και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό» .

- Ο Αρσέν Βενγκέρ, μάλιστα, είχε πει πως εάν έφευγε ο Ζιλμπέρτο από την Άρσεναλ θα ήθελε έναν παίκτη σαν και εσένα στη θέση του. Τώρα όμως και οι δύο παίζετε στον Παναθηναϊκό.

« Ό,τι και να πεις για τον Ζιλμπέρτο είναι λίγο. Ένας τεράστιος παίκτης, με μεγάλη εμπειρία και πλούσιο παλμαρέ. Είναι τιμή μου που αγωνίζομαι μαζί του και σίγουρα έχω να μάθω πολλά από αυτόν» .

- Η έκδοση του ιταλικού διαβατηρίου πιστεύεις ότι θα σε βοηθήσει στη συνέχεια της καριέρας σου;

« Σίγουρα το διαβατήριο είναι κάτι πολύ σημαντικό. Ωστόσο το μέλλον μου το σκέφτομαι στον Παναθηναϊκό. Θέλω να πετύχω εδώ και να κάνω το βήμα παραπάνω μέσω της ομάδας».

- Το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός απέκτησε τα δικαιώματα σου πριν από λίγους μήνες, σε κάνει να αισθάνεσαι μεγαλύτερη σιγουριά;

« Για αυτό δεν χωρά καμία αμφιβολία. Είμαι πολύ πιο ήρεμος τώρα και μπορώ να συγκεντρωθώ στη δουλειά μου, που είναι να παίζω ποδόσφαιρο. Έχω ακόμα άλλα τρία χρόνια συμβόλαιο κάτι που με κάνει να αισθάνομαι πολύ χαρούμενος» .

- Θέλεις να εξαντλήσεις όλο σου το συμβόλαιο και να γίνεις ο νέος ηγέτης του Παναθηναϊκού;

« Φυσικά και θέλω να εξαντλήσω όλο μου το συμβόλαιο. Πρώτα από όλα όμως θέλω να δουλέψω σκληρά για να αποδείξω ότι αξίζω την εμπιστοσύνη των ανθρώπων του Παναθηναϊκού. Για να γίνω ο ηγέτης της ομάδας χρειάζεται να μάθω ακόμα πολλά. Πρώτα από όλα πρέπει να μάθω την ελληνική γλώσσα για να μπορώ να συνεννοούμαι και με τους Ελληνες συμπαίκτες μου».

- Αν αποδεχόταν μία πρόταση ο Παναθηναϊκός από μία άλλη ευρωπαϊκή ομάδα, θα στενοχωριόσουν; Υπάρχουν πράγματα που θες να πετύχεις και δεν τα έχεις καταφέρει ακόμα;

« Εάν γινόταν τώρα αυτό σίγουρα θα ήμουν πολύ στενοχωρημένος. Θέλω να πετύχω πολλά πράγματα ακόμα με τον Παναθηναϊκό. Πρώτα από όλα θέλω να σηκώσω πρωταθλήματα με την ομάδα. Ενώ μέσα στους στόχους μου είναι να κάνουμε και μια καλή ευρωπαϊκή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ».

- Αυτή τη χρονιά έχεις τη δυνατότητα να δουλέψεις με τον Χενκ Τεν Κάτε, έναν προπονητή που έχει δουλέψει με ορισμένους από τους μεγαλύτερους παίκτες στον κόσμο.

« Είμαι πάρα πολύ τυχερός που έχω την ευκαιρία να συνεργαστώ με έναν τέτοιο προπονητή. Όπως είπες και εσύ, έχει δουλέψει με ορισμένους από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές του κόσμου και σίγουρα έχει να μου δώσει πολλά. Έχει τεράστια εμπειρία και μας βοηθά πάρα πολύ. Έχει φτάσει μέχρι τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό πιστεύω ότι λέει πολλά. Εγώ από την πλευρά μου προσπαθώ να πάρω όσο το δυνατόν περισσότερα από αυτόν» .

- Όταν ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του Ζιλμπέρτο Σίλβα στον Παναθηναϊκό όλοι πίστεψαν πως θα δημιουργήσετε ένα αόρατο τείχος μπροστά από την άμυνα του Τριφυλλιού.

« Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα αόρατο τείχος με τον Ζιλμπέρτο μπροστά από την άμυνα. Είναι ένας παίκτης τεράστιας αξίας που διευκολύνει τη ζωή των συμπαικτών του. Εμένα προσωπικά με βοηθάει πολύ και όσο περνά ο χρόνος πιστεύω ότι θα μπαίνει πιο πολύ στο ρυθμό της ομάδας και θα μας βοηθήσει ακόμα περισσότερο».

- Το σύστημα που εφαρμόζει ο Χενκ Τεν Κάτε πιστεύεις ότι ταιριάζει στην ομάδα;

« Η ομάδα μπορεί να παίξει αυτό το σύστημα. Όλοι βοηθάμε ο ένας τον άλλον και στην άμυνα και στην επίθεση» .

- Στο ματς της Τούμπας θα αγωνιστείτε χωρίς τους οπαδούς του Τριφυλλιού. Θα σας επηρεάσει αυτό;

« Σίγουρα θα θέλαμε όλοι μας να έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας αλλά αυτό δυστυχώς δεν μπορεί να συμβεί. Τα πράγματα θα είναι δύσκολα για μας αλλά, πίστεψέ με όμως ότι θα είναι το ίδιο δύσκολα και για τον ΠΑΟΚ».

- Σε περίπου έναν μήνα αντιμετωπίζετε τον Ολυμπιακό στο Πρωτάθλημα, μέχρι στιγμής ο Ντιόγκο είναι ο παίκτης που κάνει τη διαφορά. Πιστεύεις ότι μπορείς να τον σταματήσεις;

« Έχουμε ένα παιχνίδι λιγότερο το οποίο πρέπει να το κερδίσουμε οπωσδήποτε για να πλησιάσουμε και άλλο στην κορυφή. Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό θέλουμε τη νίκη οπωσδήποτε. Μπορώ να τον σταματήσω».

- Ο Γκάμπριελ και ο Σόουζα δείχνουν να μην έχουν προσαρμοστεί ακόμα.

« Υπάρχουν πολλές διαφορές ανάμεσα στο ελληνικό και το βραζιλιάνικο Πρωτάθλημα. Τα παιδιά χρειάζονται χρόνο προσαρμογής και θα προσθέσουν άλλη ποιότητα στην ομάδα».

- Ο κόσμος σε αγαπάει έχεις ένα μήνυμα για αυτούς;

« Τους λατρεύω είναι φανταστικοί. Τέτοια ατμόσφαιρα δεν έχω ξαναζήσει στη ζωή μου. Τους θέλουμε δίπλα μας και θέλω να τους υποσχεθώ πως θα κάνουμε τα πάντα για να είναι χαρούμενοι στο τέλος της χρονιάς».

"Η ομάδα έχει μέλλον, προοπτική... Υπομονή"



Ο Κώστας Αντωνίνου βρέθηκε στην Κύπρο και μιλώντας στην εκπομπή της ΠΑΛΕΦΙΠ ζήτησε υπομονή από όλους ενώ επεσήμανε πως το ρόστερ του Παναθηναϊκού δεν το έχει άλλη ομάδα στην Ελλάδα.

Αναλυτικά όσα είπε ο διευθυντής ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού:

" Η ομάδα έχει μέλλον, έχει προοπτική. Αυτό το ρόστερ που έχει ο Παναθηναϊκός δεν το έχει καμία άλλη ελληνική ομάδα. Είναι ρόστερ με προοπτική και μέλλον, είναι παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά. Θέλω να σας πω ότι οι παίκτες που ήρθαν είναι άξιοι να φορούν τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Πιστεύουμε σε αυτούς. Στο μέλλον θα δείξουν μεγάλα πράγματα".

Για το παιχνίδι με την Ανόρθωση:

" Με βάση την εξέλιξη του αγώνα η Ανόρθωση νίκησε δίκαια. Όταν όμως δέχεσαι δύο γκολ σε δεκαπέντε λεπτά και το ένα είναι αυτογκόλ είναι λογικό να αποδιοργανώνεσαι. Το σημαντικό είναι ότι δεν μας πήρε από κάτω και η ομάδα σήκωσε αμέσως κεφάλι. Σε αυτό μας βοήθησε και ο κόσμος που ήταν εκεί. Αυτό είναι το μεγάλο όπλο του φετινού Παναθηναϊκού. Κόσμος ενωμένος και συσπειρωμένος. Δικαιωματικά έχει απαιτήσεις, είναι οπαδός μιας πολύ μεγάλης ομάδας".

Τέλος, ζήτησε υπομονή από όλους τους φιλάθλους: " Η προσπάθεια που ξεκίνησε το καλοκαίρι έχει ως στόχο να κάνει μια ομάδα που να την χαίρεται ο κόσμος του Παναθηναϊκού. Σίγουρα χρειάζεται υπομονή από όλους και συνάμα να είμαστε ενωμένοι. Έτσι μόνο μπορούμε να πετύχουμε πολλά και αυτό είναι το βασικότερο έτσι ώστε να έρθουν οι επιτυχίες. Το ρόστερ μας είναι γεμάτο και ικανό".

Διαγωνισμός για 20 εισιτήρια διαρκείας μπάσκετ!



Tο SPORT 24 σε συνεργασία με την Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός διοργανώνει διαγωνισμό με έπαθλο 20 Εισιτήρια Διαρκείας περιόδου 2008-2009 για τους εντός έδρας αγώνες μπάσκετ του Παναθηναϊκού. Κάντε κλικ εδώ , απαντήστε σωστά στις 3 ερωτήσεις και λάβετε μέρος στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Οκτωβρίου. Πάρτε μέρος τώρα .

























































































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ