PREMIER LEAGUE

Ματσάρες στο Λονδίνο. Νίκες για Τσέλσι, Άρσεναλ

Ματσάρες στο Λονδίνο. Νίκες για Τσέλσι, Άρσεναλ
μαλουντα

Με μεγάλη ανατροπή και νίκη ξεκίνησε την νέα σεζόν η Άρσεναλ. Αγχώδης νίκη και για την Τσέλσι με 3-2 επί της Μπέρμιγχαμ. Γκέλα για την Γιουνάιτεντ, που παραχώρησε λευκή ισοπαλία στην Ρέντινγκ. Με πολύ καλές εμφανίσεις Μάντσεστερ Σίτι και Νιούκαστλ εξασφάλισαν νίκες επί των Γουέστ Χαμ και Μπόλτον. Μεγάλη νίκη στην εκπνοή για την Σάντερλαντ του Ρόι Κιν, επί της Τότεναμ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Ρέντινγκ 0-0

Γκέλα στην πρεμιέρα για την πρωταθλήτρια Αγγλίας, η οποία αναδείχτηκε ισόπαλη χωρί τέρματα με την Ρέντινγκ, στο "Ολντ Τράφορντ". Η ομάδα του Άλεξ Φέργκιουσον, έπαιξε κατά διαστήματα πολύ όμορφο ποδόσφαιρο, όμως ότι και αν έκαναν οι γηπεδούχοι όμως, ο τερματοφύλακας της Ρέντινγκ, είχε "κατεβάσει τα ρολά".

Οι γηπεδούχοι είχαν τουλάχιστον 20(!!!) ευκαιρίες να σκοράρουν, όμως δεν αξιοποίησαν καμία από αυτές, πετώντας έτσι 2 βαθμούς στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Αξιοσημείωτο είναι ακόμα πως η Ρέντινγκ, αγωνιζόταν στα τελευταία 20 λεπτά της αναμέτρησης με παίκτη λιγότερο μετά την αποβολή του Κίτσον στο 72ο λεπτό, όμως και πάλι η γηπεδούχος Μάντσεστερ δεν κατάφερε να πάρει την νίκη.

Τσέλσι-Μπέρμιγχαμ 3-2

Aγχώδη νίκη επί της νεοφώτιστης Μπέρμιγχαμ πέτυχε η Τσέλσι, σε ένα ματς που είχε τέσσερα τέρματα μόνο στο πρώτο ημίχρονο. Η Μπέρμιγχαμ ήταν αυτή που προηγήθηκε με τέρμα του Φινλανδού πρώην επιθετικού της Τσέλσι, Μίκαελ Φορσέλ στο 15ο λεπτό, ενώ 3 λεπτά αργότερα ο Πιζάρο πέτυχε το παρθενικό του τέρμα με την φανέλα της νέας του ομάδας σε επίσημο αγώνα για την ισοφάριση.

Στο 30ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Μαλουντά μετά από εκπληκτική πάσα του Καλού, πέτυχε και αυτός το πρώτο του τέρμα με την ομάδα σε επίσημο αγώνα, δίνοντας παράλληλα το προβάδισμα στην Τσέλσι, με τους "μπλε" όμως να μην προλαβαίνουν καλά καλά να πανηγυρίσουν.

Στο 35ο λεπτό, η Μπέρμιγχαμ έφερε και πάλι το ματς στα "ίσια" μετά από θαυμάσια ατομική ενέργεια του Ολιβιέ Καπό και βολίδα του Γάλλου που κατέληξε στο αριστερό παραθυράκι του Τσέχ. Η Τσέλσι από εκεί και πέρα πίεσε και με την έναρη του δευτέρου ημιχρόνου κατάφερε να σκοράρει μετά από ένα άπιαστο σουτ του Εσιέν, το οποίο "τρύπησε" τον Ντόιλ.

Έτσι και με τα δεδομένα να μην αλλάζουν μέχρι και το τέλος της αναμέτρησης, η Τσέλσι "έσπασε" το ρεκόρ που κατείχε η Λίβερπουλ από το 1981, σχετικά με το αήττητο της έδρας της. Οι "κόκκινοι από τον Φεβρουάριο του 1978 ως και τον Ιανουάριο του 1981, παρέμειναν αήττητοι στο Άνφιλτ, σε 63 αγώνες, όμως η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο, έφτασε πλέον τους 64 καθώς έχει να χάσει από τον Φεβρουάριο του 2004.

Η τελευταία ομάδα που έφυγε νικήτρια από το "Στάμφορντ Μπριτζ" ήταν η Άρσεναλ (2-1). Όπως θα καταλάβατε ήδη, ο Ζοσέ Μουρίνιο, δεν έχει ηττηθεί ποτέ εντός έδρας για το πρωτάθλημα Αγγλίας (!!!) ενώ στους τελευταίους 64 αγώνες μετρά 51 νίκες και 13 ισοπαλίες.

Το 2-1 από τον Μαλουντά



To νικητήριο γκολ από τον Εσιέν:



Άρσεναλ-Φούλαμ 2-1

Η μετά Άνρί εποχή για την Άρσεναλ, ξεκίνησε όχι ιδιαίτερα εντυπωσιακά αλλά με τρίποντο για την Άρσεναλ, η οποία χωρίς "φουνταριστό" στην ενδεκάδα κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0 το οποίο η Φούλαμ διατηρούσε μέχρι το 85ο λεπτό.

Ο Ιρλανδός Χίλι, ήταν αυτός που είχε ανοίξει το σκορ, πριν ακόμα συμπληρωθεί καλά καλά το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης και πιο συγκεκριμένα στο 52ο δευτερόλεπτο του αγώνα όταν ο Λέμαν στην πρώτη του επαφή με την μπάλα έκανε... ασίστ στον επιθετικό της αντιπάλου, για το 1-0 υπέρ της Φούλαμ, το οποίο διατηρήθηκε μέχρι και το 85ο λεπτό, όταν ο Κόλο Τουρέ κέρδισε το πέναλτι για την Άρσεναλ.

Την ευθύνη της εκτέλεσης πήρε ο Φαν Πέρσι, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γουόρνερ, που μέχρι εκείνη την στιγμή ήταν ο ήρωας του αγώνα, καθώς είχε σταματήσει ουκ ολίγες φορές τους "κανονιέρηδες".

Με τους ποδοσφαιριστές του Αρσέν Βενγκέρ να πιέζουν για το δεύτερο και νικητήριο τέρμα, οι αντίστοιχοι της Φούλαμ περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο με το γκολ για τους γηπεδούχους να έρχεται τελικώς στο 90ο λεπτό της αναμέτρησης, από τον Λευκορώσο Χλεμπ, ο οποίος χάρισε έτσι με αναπάντεχο τρόπο το πρώτο "τρίποντο" για την νέα σεζόν στην ομάδα του.

Δείτε το βίντεο με τα τρία γκολ από το Άρσεναλ-Φούλαμ:



Άστον Βίλα-Λίβερπουλ 1-2

Έκανε τα εύκολα δύσκολα, η Λίβερπουλ, όμως τελικά πήρε το τρίποντο σπάζοντας την κατάρα των τριών τελευταίων χρόνων, που την θέλει να μένει στην ισοπαλία στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Η φιλοξενούμενη στο "Βίλα Παρκ" ήταν καλύτερη σε όλη την διάρκεια του αγώνα και αν και δεν ικανοποίησε τους οπαδούς της, δικαιούταν περισσότερα από τα 2 τέρματα που πέτυχε.

Οι "κόκκινοι" προηγήθηκαν στο 31ο λεπτό, όταν οι Κάιτ και Τόρες συνδυάστηκαν άψογα με τον Ισπανό όμως να χάνει την μάχη στο τετ-α-τετ από τον Τέιλορ, με τον Κάιτ να προλαβαίνει και να γυρίζει την μπάλα πριν αυτή καταλήει κόρνερ και τον Δανό αμυντικό της Άστον Βίλα, να στέλνει την μπάλα με άψογο πλασέ την μπάλα στα δίχτυα της... ομάδας του για το 1-0.

Στην επανάληψη, η Λίβερπουλ είχε εμφανώς την υπεροχή με τους Τζέραρντ, Κάιτ και Τόρες να κρύβουν πολλές φορές την μπάλα, χωρίς όμως να καταφέρουν να σκοράρουν. Κάπως έτσι φτάσαμε στο 83ο λεπτό, όταν μετά από σέντρα από δεξιά του Ρίο-Κόκερ, ο Κάραχερ δεν υπολόγισε καλά την πορεία της μπάλας, η οποία βρήκε στο χέρι του, με τον διαιτητή της αναμέτρησης κ.Ρίλεϊ να καταλογίζει (σωστά) το πέναλτι.

Ο Μπάρι, ανέλαβε την ευθύνη της εκτέλεσης και νίκησε τον Ρέινα ισοφαρίζοντας έτσι την αναμέτρηση. Ο αρχηγός όμως δεν είχε μιλήσει ακόμα. Και το έκανε στο 86, όταν η Λίβερπουλ κέρδισε φάουλ αρκετά μέτρα έω από την περιοχή.

Ο Στίβεν Τζέραρντ με μια απίστευτη εκτέλεση, έστειλε την μπάλα στο αριστερό "Γ" του Τέιλορ, ο οποίος όσο και αν προσπάθησε δεν κατάφερε να "βγάλει" το τέλεια εκτελεσμένο φάουλ.

Έτσι το τελευταίο σφύριγμα του Ρίλεϊ βρήκε τους ποδοσφαιριστές της Λίβερπουλ, ανακουφισμένους καθώς κατάφεραν να πάρουν το πρώτο τους τρίποντο στο πρωτάθλημα.

Δείτε το βίντεο από την νίκη της Λίβερπουλ επί της Άστον Βίλα:



Σάντερλαντ-Τότεναμ 1-0

Η ομάδα του Ρόι Κιν, κατάφερε να κρατήσει στο μηδέν την αντίπαλό της χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, με τον Γκραιγκ Γκόρντον, τον Σκωτσέζο πρώην τερματοφύλακα της Χαρτς να μοιάζει ανίκητος κάτω από τα δοκάρια του.

Από την άλλη η Τότεναμ του Μάρτιν Γιόλ, η οποία παρατάχθηκε με... "παγκίτη" το χρυσοπληρωμένο της απόκτημα Ντάρεν Μπεντ, χρησιμοποίησε μόνο τον Γιούνες Καμπούλ από τους νεοφερμένους ως βασικός.

Ο Ντάρεν Μπεντ, μπήκε στον αγώνα στο 58ο λεπτό, χωρίς όμως να καταφέρει να κάνει αισθητή την παρουσία στα 32' λεπτά που έμεναν στον αγώνα. Με τον αγώνα να φαίνεται πως θα λείψει χωρίς τέρματα, οι "πετεινοί" έκατσαν πίσω στα τελευταία λεπτά, με αποτέλεσμα η Σάντερλαντ να βγει μπροστά και με γκολ του Τσόπρα στο 93' (είχε μπει ως αλλαγή) να προκαλέσει... εμφράγματα στους οπαδούς της Τότεναμ.

*Oι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, βγήκαν στο γήπεδο με ένα λευκό μπλουζάκι το οποίο έφερε φωτογραφία της εξαφανισμένης Μαντλίν ΜακΚαν, το οποίο ανέγραφε την φράση "Μην με ξεχνάτε".

To Σάββατο συμπληρώθηκαν 100 μέρες από την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν και η κίνηση έγινε ακριβώς γι αυτό τον λόγο.

Γουέστ Χάμ-Μάντσεστερ Σίτι 0-2

Με το δεξί και με εκτός έδρας νίκη ξεκίνησε την νέα σεζόν και η ανανεωμένη Σίτι, του Σβεν Γκόραν Έρικσον και του Χανς Μπάκε. Οι "σίτιζενς" με όλα τα νέα τους αποκτήματα στην ενδεκάδα κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο στο Άπτον Παρκ.

Ο ηγέτης της νέας Σίτι, Βραζιλιάνος Ελάνο, ήταν αυτός που έκλεψε την παράσταση αλλά και ο δημιουργός του πρώτου τέρματος της ομάδας του, όταν στο 18ο λεπτό, από τον άξονα άνοιξε την μπάλα ξεπερνώντας έτσι το προσωπικό του μαρκάρισμα, μπήκε στην περιοχή έκανε το διαγώνιο σουτ, το οποίο όμως φαινόταν να καταλήγει άουτ πριν ο Ρολάντο Μπιάνκι, πεταχτεί στην πορεία της μπάλας και την στείλει με προβολή στα δίχτυα.

Στην εκπνοή της αναμέτρησης, η Σίτι κατάφερει να κάνει ακόμα πιο εμφατική την νίκη της πετυχαίνοντας και δεύτερο τέρμα, με τον ποδοσφαιριστή που λίγο πριν είχε πάρει την θέση του σκόρερ Ελάνο, τον επίσης Βραζιλιάνο αλλά και νεοφερμένο Ζεοβάνι. Αξιοσημείωτο είναι ακόμα το γεγονός πως τα γκολπόστ της Μάντσεστερ Σίτι υπερασπίστηκε στο ντεμπούτο του ο 19χρονος γιος του Πίτερ Σμάιχελ, Κάσπερ, ο οποίος μάλιστα ήταν εξαιρετικός και διατήρησε ανέπαφη την εστία του.

Ντέρμπι Κάουντι-Πόρτσμουθ 2-2

Δυναμικά ξεκίνησε η νεοφώτιστη Ντέρμπι Κάουντι, η οποία μόλις στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης, άνοιξε το σκορ με τον Όουκς, δεν κατάφερε όμως να ακολουθήσει τον δρόμο της έταιρης νεοφώτιστης (Σάντερλαντ) και να πάρει την νίκη.

Η Πόρτσμουθ μπορεί να ήταν τουλάχιστον... αδιάφορη, στο πρώτο ημίχρονο όμως κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Μπενζανί στο 27ο λεπτό. Στο 83ο λεπτό, ο Τζον Ουτάκα έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Χάρι Ρέντναπ, όμως οι "Πομπέις" δεν πρόλαβαν ούτε να πανηγυρίσουν καθώς στην αμέσως επόμενη φάση η Ντέρμπι με τον Άντι Τοντ πέτυχε την ισοφάριση.

Μπόλτον-Νιουκάστλ 1-3

Καταιγιστική η Νιουκάστλ η οποία έκανε εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο και κατάφερε να πάρει το εκτός έδρας τρίποντο μόνο και μόνο με το καλό της πρώτο 45λεπτο.

Η ομάδα του Σαμ Άλαρνταϊς άνοιξε το σκορ, μόλις στο 11ο λεπτό με την κεφαλιά του Τσαρλς Ν' Ζογκμπιά, ενώ ο Ομπαφέμι Μάρτινς φρόντισε να κάνει ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση για την γηπεδούχο Μπόλτον, πετυχαίνοντας με πολύ όμορφο ψαλίδι το 2-0.

Έξι λεπτά μετά το 2-0, ο Νιγηριανός στράικερ της Νιούκαστλ με την βοήθεια της τύχης, έκανε το 3-0 για τις "καρακάξες" καθαρίζοντας έτσι με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα την υπόθεση νίκη. Το μόνο που κατάφεραν οι "Γουόντερερς", ήταν με τον Νικολά Ανελκά, να μειώσουν το σκορ στο 50ό λεπτό.

Μίντλεσμπρο-Μπλάκμπερν 1-2

Μεγάλη ανατροπή για την Μπλάκμπερν, η οποία αν και στο 30ο λεπτό, βρέθηκε πίσω στο σκορ, από την εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Στιούαρτ Ντόουνινγκ, κατάφερε να αντιδράσει στο δεύτερο ημίχρονο και να φύγει με το τρίποντο της νίκης στην πρεμιέρα της Πρέμιερ Λιγκ, από το "Ρίβερσάιντ".

Ο νεοαποκτηθής από την Μπάγερν Μονάχου Ρόκε Σάντα Κρουζ, ήταν εκείνος που στο 63ο λεπτό, ισοφάρισε για τα "ρόδα" ενώ ο Ματ Ντέρμπισάιρ, ήταν αυτός που 11 λεπτά πριν από την λήξη του αγώνα, χάρισε την νίκη στην ομάδα του.

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής:

Σάντερλαντ-Τότεναμ 1-0 (93' Τσόπρα)
Γουέστ Χαμ-Μάντσεστερ Σίτι 0-2 (18' Μπιάνκι, 87' Ζεοβάνι)
Ντέρμπι Κάουντι-Πόρτσμουθ 2-2 (5' Όουκς, 84' Τοντ-27' Μπενζάνι, 83' Ουτάκα)
Μπόλτον-Νιούκαστλ 1-3 (50' Ανελκά-11' Ν' Ζογκμπιά, 21', 27' Μάρτινς)
Έβερτον-Γουίγκαν 2-1 (26' Οσμάν, 75' Ανισέμπε-80' Σιμπιέρσκι)
Μίντλεσμπρο-Μπλάκμπερν 1-2 (30' Ντόουνινγκ-63' Σάντα Κρουζ, 79' Ντέρμπισαϊρ)
Άστον Βίλα-Λίβερπουλ 1-2 (83' Μπάρι-31' αυτ. Λάουρσεν, 86' Τζέραρντ)
Άρσεναλ-Φούλαμ 2-1 (84' πεν. Φαν Πέρσι, 90' Χλεμπ-1' Χίλι)
Τσέλσι-Μπέρμιγχαμ 3-2 (18' Πιζάρο, 30' Μαλουντά, 49' Εσιέν-15' Φορσέλ, 35' Καπό)
Μάντσεστερ Γ.-Ρέντινγκ 0-0














































































































TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ