ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Μαξίμοβιτς στο SPORT24: "Να νικήσουμε τον Ολυμπιακό για να αλλάξουμε την κατάσταση"

Ο Μαξίμοβιτς στο SPORT24: "Να νικήσουμε τον Ολυμπιακό για να αλλάξουμε την κατάσταση"
24MEDIA CREATIVE TEAM/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΝΤΟΥΝΑΣ

Ο Νεμάνια Μαξίμοβιτς μίλησε στο SPORT24 για το αναιμικό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού, τη χαμένη ευκαιρία ηρεμίας στην Μπάνια Λούκα, αλλά και τον χρόνο που δεν έχουν οι "πράσινοι", οριοθετώντας ως σημείο επανεκκίνησης το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Τούτη τη φορά η παρουσία του στον άξονα της μεσαίας γραμμής του Παναθηναϊκού ήταν πολύ πιο επιδραστική, σε σχέση (επί παραδείγματι) με τον αγώνα της περασμένης Κυριακής (29/9) κόντρα στην ΑΕΚ. Ο Νεμάνια Μαξίμοβιτς "ταίριαξε" καλά με τον Άνταμ Τσέριν στην ενδεκάδα του παιχνιδιού με τον Μπόρατς Μπάνια Λούκα, έδειξε πως του "κολλάει" καλύτερα να παίζει ο ίδιος στο "6", έχοντας δίπλα του ένα καθαρό "8άρι" και οι δυο τους ήταν ένας απ’ τους λόγους που ο Παναθηναϊκός έδειξε να λειτουργεί καλά στον άξονά του, στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με τους Βόσνιους.

Αυτό εντούτοις, δεν... έφτανε. Οι "πράσινοι" παρουσιάστηκαν πάρα πολύ άστοχοι κι αγωνιστικά "αφελείς", κόλλησαν στο "Χ" στην πρεμιέρα τους στη League Phase του Conference League και σε ένα ματς που όφειλαν να έχουν πάρει για να αποκτήσουν ένα ψυχολογικό "μαξιλαράκι" (μετά από μία πολύ δύσκολη εβδομάδα), ενόψει του κυριακάτικου (6/10, 20:30) ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ κι αυτό είναι κάτι που ενοχλεί και τους ίδιους τους παίκτες, όπως φάνηκε στα λόγια του διεθνούς Σέρβου μέσου στο SPORT24.

Ο Μαξίμοβιτς μίλησε για τη χαμένη ευκαιρία του Παναθηναϊκού, παραδέχθηκε πως η εκκίνηση δεν ικανοποιεί κανέναν στο ποδοσφαιρικό τμήμα του "τριφυλλιού" κι επισήμανε πως δεν μπορεί πλέον να υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη για τους "πράσινους" στο clasico της Κυριακής, προκειμένου να μπορέσουν σταδιακά να αλλάξουν την κατάσταση στην οποία έχουν βρεθεί.

"Γνωρίζουμε την κατάσταση που βρισκόμαστε"

"Ήταν ένα περίπλοκο παιχνίδι, ένας δύσκολος αγώνας κόντρα σε μία ομάδα η οποία αγωνιζόταν για πρώτη φορά στην ιστορία της σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι, σημειώσαμε γρήγορα το γκολ που θέλαμε και σχεδιάσαμε και πήραμε νωρίς το προβάδισμα στο σκορ, αλλά δεχθήκαμε την ισοφάριση νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο από μία στατική φάση. Ακόμη και μετά το 1-1 ωστόσο αντιδράσαμε, κάναμε ευκαιρίες, πολλές φάσεις και χάσαμε γκολ, όμως εντέλει δεν καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη που θέλαμε πάρα πολύ και μείναμε μόνο με έναν βαθμό απ’ αυτό το ματς" τόνισε αρχικά ο Μαξίμοβιτς για την "γκέλα" του Παναθηναϊκού στην Μπάνια Λούκα και πρόσθεσε για το αν αισθάνονται αυτή την πίεση οι "πράσινοι":

"Έχουμε φέρει στην ομάδα πολλούς παίκτες με μεγάλη ποιότητα, ξεκινήσαμε τη σεζόν με καινούργιο προπονητή και βεβαίως γνωρίζουμε πολύ καλά την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Και είναι σαφές πως όλο αυτό δεν ικανοποιεί ούτε εμάς. Δεν έχουμε αρχίσει καλά τη σεζόν και το ξέρουμε πολύ καλά αυτό.

Χάσαμε απ’ την ΑΕΚ, φέραμε ισοπαλία με την Μπόρατς στην εκκίνησή μας στη League Phase και γνωρίζουμε πολύ καλά πως πρέπει πάση θυσία να νικήσουμε τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι που ακολουθεί την Κυριακή".

Όσο για τι χρειάζεται για να επέλθει αυτή η αλλαγή στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας, αλλά και στα αποτελέσματά της; "Όπως είπα είμαστε πολλοί νέοι παίκτες στην ομάδα, πρέπει να μάθουμε ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Χρειαζόμαστε χρόνο. Αλλά στο ποδόσφαιρο πολλές φορές, όταν αγωνίζεσαι σε ένα τόσο μεγάλο κλαμπ δεν έχεις αυτή την πολυτέλεια του χρόνου.

Αυτό σημαίνει πως πρέπει να μάθουμε πολύ πιο γρήγορα και να προσαρμοστούμε στις απαιτήσεις και κυρίως να νικήσουμε τον Ολυμπιακό, για να αλλάξουμε την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε πριν απ’ την επόμενη διακοπή των Εθνικών Ομάδων...".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ