ΑΓΓΛΙΑ

Με 55χρονο στην αποστολή η Στίβενεϊτζ

Με 55χρονο στην αποστολή η Στίβενεϊτζ

Ο άλλοτε κυπελλούχος Αγγλίας με τη Γουίμπλεντον, Ντέιβ Μπίσαντ, θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί αν και 55 ετών, αφού συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για το παιχνίδι με την Κάρλισλ.

Μία πλούσια καριέρα ολοκλήρωσε το 2004 ως παίκτης της Φούλαμ ο Ντέιβιντ Μπίσαντ. Ο Άγγλος τερματοφύλακας είχε αλλάξει αρκετές ομάδες έχοντας παίξει για τέσσερα χρόνια στην Τσέλσι και έχοντας φορέσει μεταξύ άλλων τη φανέλα των Νιούκαστλ, Τότεναμ, Σαουθάμπτον και Φούλαμ. Ωστόσο, σημείο αναφοράς ήταν το κύπελλο Αγγλίας που πήρε με τη Γουίμπλεντον το 1988.

Ο δύο φορές διεθνής με την Αγγλία Μπίσαντ προσελήφθη ως προπονητής τερματοφυλάκων το 2014 στη Στίβενεϊτζ, η οποία αγωνίζεται στη League Two, την τελευταία επαγγελματική κατηγορία της Αγγλίας. Το Σάββατο η Στίβενεϊτζ φιλοξενείται από την Κάρλισλ και ο 55χρονος πλέον Μπίσαντ βρίσκεται στην αποστολή! Σε περίπτωση που περάσει αλλαγή έστω και στο τελευταίο λεπτό θα γράψει ιστορία.

Ως τώρα ο γηραιότερος παίκτης που έχει αγωνιστεί ποτέ στο αγγλικό ποδόσφαιρο σε επαγγελματικό επίπεδο είναι ο Νιλ ΜακΜπάιν το 1947. Ο προαναφερθείς ήταν ο προπονητής της Νιου Μπράιτον, ο οποίος λόγω αρκετών τραυματισμών αναγκάστηκε να παίξει τερματοφύλακας στα 51 του κόντρα στη Χάρτπουλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία φορά που έπαιξε σε επίσημο παιχνίδι ο Μπίσαντ ήταν το 2003 με την Μπράιτον, ενώ το 2013 αγωνίστηκε με τη Νορθ Γκρινφορντ Γιουνάιτεντ στο πρωτάθλημα της Southern Football League.

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ