ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Με αλλαγές για τη νίκη

Με αλλαγές για τη νίκη
παναθηναικος πανηγυρικο

Με αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα θα επιδιώξει ο Παναθηναϊκός τη νίκη απέναντι στην Ραπίντ (ΝΕΤ, 21:45)

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να είναι πολύ κοντά στην πρόκριση στους "32" του Κυπέλλου UEFA, ωστόσο ο Βίκτορ Μουνιόθ προσπαθεί να έχει τους παίκτες του σ' εγρήγορση, αφού ξέρει οτι η χαλάρωση μπορεί να φέρει αρνητικό αποτέλεσμα, κάτι που δεν θέλει να σκέφτεται ούτε γι' αστείο.

Ο Ισπανός τεχνικός φοβάται πολύ την συγκεκριμένη αναμέτρηση και γι' αυτό την Τετάρτη αναλώθηκε αρκετά σε βιντεοθεραπεία. Έδειξε πολλά στιγμιότυπα στους παίκτες του Παναθηναϊκού απο αγώνες της Ραπίντ Βουκουρεστίου και τους εξήγησε τον τρόπο που αγωνίζονται και πως θα πρέπει να τους αντιμετωπίσουν.

Με Μάντζιο... στην ενδεκάδα

Όσον αφορά το αρχικό σχήμα που θα παρατάξει στο ΟΑΚΑ, ο Βίκτορ Μουνιόθ προβληματίστηκε αρκετά, ωστόσο αποφάσισε ν' αλλάξει τέσσερις παίκτες από την ενδεκάδα σε σχέση με τους παίκτες που αγωνίστηκαν κόντρα στην Καλαμαριά.

Ο Βίκτορ Μουνιόθ μετά την πρωϊνή προπόνηση είδε τον Δημήτρη Παπαδόπουλο να αισθάνεται κάποιες ενοχλήσεις στους προσαγωγούς κι έτσι κρίθηκε σκόπιμο να παραμείνει στον πάγκο με τον Βαγγέλη Μάντζιο να είναι ο παρτενέρ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη.

Έτσι λοιπόν κάτω απο τα δοκάρια θα είναι ο Πιέρ Εμπέντε, οι Λουκάς Βύντρα, Φίλιππος Δάρλας, Νασίφ Μόρις και Ιγκόρ Μπίσκαν θ' αποτελέσουν την αμυντική τετράδα, Αλέξανδρος Τζιόλης και Σωτήρης Λεοντίου θα είναι στον κεντρικό άξονα, με τους Σεμπαστιάν Ρομέρο και Αντρέας Ίβανσιτς στ' άκρα της μεσαίας γραμμής, ενώ Δημήτρης Σαλπιγγίδης και Βαγγέλης Μάντζιος θα είναι το επιθετικό δίδυμο.

Μουνιόθ: "Υποχρέωση η νίκη"

Ο Βίκτορ Μουνιόθ τις τελευταίες μέρες έχει παρακολουθήσει αρκετά DVD με αγώνες της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου και φαίνεται να τους γνωρίζει αρκετά καλά.

" Είναι ο τρίτος αγώνας του Παναθηναϊκού σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά θα κοιτάξουμε να παίξουμε σαν να είναι ο πρώτος, αφού η Ραπίντ είναι μια καλή και δύσκολη ομάδα. Σε σχέση με τα προηγούμενα ματς, η διαφορά είναι οτι αυτή την φορά πρόκειται για μια τεχνική ομάδα με ποιότητα και εμπειρία" τόνισε ο Ισπανός τεχνικός, ο οποίος απάντησε κατά σειρά στις παρακάτω ερωτήσεις Ελλήνων και Ρουμάνων δημοσιογράφων.

-Τι διαφορετικό έχει αυτός ο αγώνας από τους δύο προηγούμενους του Παναθηναϊκού στον όμιλο;



" Η διαφορά είναι ότι πρόκειται για έναν εντελώς διαφορετικό αντίπαλο. Τεχνικά η Ραπίντ διαθέτει παίκτες ποιότητας και εμπειρίας. Ένα πολύ καλό συνδυασμό και των δύο. Ουσιαστικά είναι ένας αγώνας που πρέπει να δώσουμε απέναντι σε έναν εντελώς διαφορετικό αντίπαλο".

-Αρκεί η ισοπαλία και η οικονομία δυνάμεων εν όψει του ματς με Aρη ή η νίκη είναι μονόδρομος;

" Υποχρέωσή μας είναι να πάρουμε τη νίκη. Επιπλέον σήμερα στο ποδόσφαιρο, δεν μπορείς να παίζεις για να πάρεις ισοπαλία. Πρέπει να παίζεις για να νικάς".

-Επηρεάζει τα πλάνα σας το γεγονός ότι ο βασικός τερματοφύλακας της Ραπίντ δεν είναι διαθέσιμος και θα παίξει ο αναπληρωματικός;

" Χωρίς τερματοφύλακα δεν μπορείς να παίζεις...".

-Εννοώ αν υπολογίζετε σαν πλεονέκτημα για την ομάδα σας το ότι δεν αγωνίζεται ο βασικός πορτιέρο;

" Αυτά είναι τεχνικά θέματα τα οποία ούτως ή άλλως πρέπει να επιλύονται. Αρα η Ραπίντ αν δεν έχει τον βασικό τερματοφύλακά της θα έχει κάποιον άλλο. (μπερδεύτηκε και είπε Ραπίντ Βιέννης ο Ισπανός τεχνικός που το διόρθωσε άμεσα)".

-Δεδομένου ότι ο Παναθηναϊκός θα προχωρήσει στην Ευρώπη, στο δίλημμα ευρωπαϊκή διάκριση ή πρωτάθλημα τι θα βάζατε ως προτεραιότητα;

" Αμφότερα, και τα δύο. Και το ΟΥΕΦΑ και το πρωτάθλημα είναι εξίσου σημαντικά και θα πρέπει να στήσουμε την ομάδα με τέτοιον τρόπο για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε και στις δύο διοργανώσεις".

-Να περιμένουμε πολλές αλλαγές στο αυριανό ματς;

" Επαναλαμβάνω ότι θα κοιτάξουμε να παρατάξουμε την καλύτερη ομάδα. Για το θέμα του Aρη θα κοιτάξουμε να σκεφτόμαστε μετά τις 11.00 το βράδυ".

-Τι βελτιώσεις περιμένετε να δείξει η ομάδα σας σε σχέση με το τελευταίο όχι και τόσο καλό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Καλαμαριά;

" Ξεχάσαμε ήδη τον αγώνα τη περασμένη Κυριακής και πλέον κοιτάζουμε να δούμε με ποιόν τρόπο θα μπορέσουμε να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα, ούτως ώστε να ικανοποιήσουμε και του φιλάθλους μας".

-Τι πιστεύετε ότι θα συμβεί αύριο βράδυ; Σκοπεύετε να επαναλάβετε το σκορ που κάνατε με τη Στεάουα '98 (6-3); Ποιος ο πιο επικίνδυνος παίκτης της Ραπίντ κατά τη γνώμη σας;

" Καταρχήν να σας πω αυτό που θα επιθυμούσα να συνέβαινε. Δεν μπορώ να προφητεύσω το σκορ του αγώνα. Θα επιθυμούσα όμως μία νίκη, αν είναι δυνατόν παίζοντας καλά. Δεν θα ξεχώριζα έναν παίκτη της Ραπίντ, αλλά αρκετούς παίκτες της Ραπίντ".

-Εχετε μεγάλη εμπειρία στο ποδόσφαιρο. Ως ποδοσφαιριστής παίξατε αντίπαλος με Στεάουα και Ντινάμο κι εθνική Ρουμανίας. Πρώτη φορά σαν προπονητής απέναντι σε ρουμανικο ποδόσφαιρο.

" Θεωρώ ότι είναι ένα μικρό πλεονέκτημα το ότι γνωρίζω πως είναι το ρουμανικό ποδόσφαιρο. Θα έλεγα ότι μου αρέσει. Έχει ομάδες μεγάλες που ξεχώρισαν για τον σωστό τρόπο παιχνιδιού. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη νίκη".

-Γνωρίζετε το περιστατικό στο αεροδρόμιο; (Ρουμάνος δημοσιογράφος)



"Είναι κάτι που δεν έχει σχέση με τον Παναθηναϊκό και δεν μπορούμε να πάρουμε θέση".



-Eχει συμβεί στην καριέρα σας; (Ρουμάνος δημοσιογράφος)

" Στην καριέρα μου έχουν πολλά πράγματα, απαγωγές διάφορες ιστορίες που δεν άπτονται στα του ποδοσφαίρου και δεν θα ήθελα να επεκταθώ".

Παπαδόπουλος: "Η ομάδα έχει να κερδίσει ακόμα περισσότερα με Μουνιόθ"



Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του αρχηγού, Δημήτρη Παπαδόπουλου, που ωστόσο τόνισε δύο σημαντικά σημεία, όπως το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έχει να κερδίσει πολλά περισσότερα από τον Ισπανό τεχνικό στην συνέχεια ενώ ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Ολυμπιακό, για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου.

" Είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι αυτό με τη Ραπίντ. Θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι. Οι Ρουμάνοι και σαν παίκτες και σαν ομάδες πολύ καλοί με πολύ καλή τεχνική κατάρτιση και θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι" είπε αρχικά ο "Παπ" και απάντησε στις ερωτήσεις.

-Τι άλλου κινδύνους βλέπεις για τον αυριανό αγώνα;

" Γνωρίζουμε είναι πολύ καλοί παίκτες και συγκεντρωμένοι. Θα μιλήσουμε με τον προπονητή μας θα δούμε βίντεο. Ευρωπαϊκό ματς που θέλουμε τη νίκη για να εξασφαλίσουμε την πρώτη θέση".

-Θα ΄θελες Ολυμπιακό ή Σαχτάρ στην επόμενη φάση;

" Δεν μας ενδιαφέρει αυτό το παιχνίδι. Ελπίζουμε να περάσει ο Ολυμπιακός για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου".

-Eχετε κι αρκετά επιπλέον κίνητρα. Και πρεστίζ και πρωτιά και βαθμοί. Φαντάζομαι ότι τα εκτιμάτε όλα αυτά και τα αντιμετωπίζετε ανάλογα;

" Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και κοιτάει όλα τα ματς το ίδιο. Αυριο θα κοιτάξουμε να νικήσουμε και μετά να αφοσιωθούμε στο επόμενο αγώνα".

-Σε τι κατάσταση βρίσκεσαι; Τα δύο γκολ σημαίνουν ότι θα δούμε τον "παλιό" Παπαδόπουλο που περιμένουμε;

" Oλοι έχουν κάποια προβλήματα όπως κι εγώ. Εχουμε μάθει και πρέπει να ζήσουμε με αυτά. Δεν έκανα τόσο καλή εμφάνιση τόσο εγώ όσο και η ομάδα. Απλά τα δύο γκολ καλύψαν την μέτρια εμφάνιση"

-Με τον κ. Μουνιόθ στον πάγκο τι έχει κερδίσει ο Παναθηναϊκός. Δύο-τρία βασικά πράγματα; (με τον Ισπανό να χαμογελάει και να τον στοχεύει σαν "όπλο" με την παλάμη του)

" Εχει να κερδίσει ακόμη περισσότερα..."

-Τελευταίες ημέρες δημιουργήθηκε ένα θέμα με τα πριμ, έχεις να σχολιάσεις κάτι;

" Είναι κάτι δικό μας και δεν πρέπει να το συζητήσουμε μαζί".

Συνάντηση "Τζίγγερ" με Πολιτεία



Οπως γνωστοποίησε η "πράσινη" ΠΑΕ, την Παρασκευή (12:00) στο Υπουργείο Οικονομικών θα συναντηθούν ο κ. Βαρδινογιάννης με τους Κακλαμάνη και Αλογοσκούφη για το γηπεδικό.















































































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ