ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Με "διπλό" και Δ.Σ. ο ΟΣΦΠ επιστρέφει!

Με "διπλό" και Δ.Σ. ο ΟΣΦΠ επιστρέφει!
Ντάρμπισαϊρ,Μήτρογλου, Λούα Λούα

Ματς σαν κι αυτό του ΟΑΚΑ ο ΟΣΦΠ ξέρει να τα κερδίζει. Ανακοινώνει αποφάσεις ο Κόκκαλης (videos)

Ο τίτλος χάθηκε για φέτος, έστω και αν ο Μπάντοβιτς δηλώνει έτοιμος να το παλέψει ως το τέλος. Σίγουρα, όμως, μαζί με το πρωτάθλημα δεν πρέπει να χαθεί και το κίνητρο των παικτών. Άλλωστε, η πρώτη θέση στα play off οδηγεί και πάλι στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Τον παράδεισο για κάθε ποδοσφαιριστή, αλλά και για κάθε διοίκηση, αφού τα εκατομμύρια είναι πολλά…
Τους θύμισε πως είναι ακόμα πρωταθλητής

Ο Ολυμπιακός έψαχνε να πιαστεί από κάπου προκειμένου να ξεκινήσει τη δική του αντεπίθεση. Να διώξει τη γκρίνια από την εξέδρα, να σβήσει το χαμόγελο όσων ήλπιζαν να διαλυθεί, να εξαφανίσει το κλίμα μιζέριας από τα αποδυτήρια, να υποχρεώσει τους αντιπάλους του να θυμηθούν πως αυτός είναι ακόμα ο πρωταθλητής.

Το παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό θα μπορούσε είτε να καταστρέψει τους «ερυθρόλευκους» (αρκετός κόσμος μιλούσε ακόμα και για συντριβή του Ολυμπιακού) είτε να τους αναστήσει. Ο Μπάντοβιτς και οι παίκτες του φρόντισαν να συμβεί το δεύτερο! Οι… φιέστες και η «λογοδιάρροια» ορισμένων οι οποίοι μιλούσαν για τη «μεγάλη πράσινη νύχτα», ξύπνησε τον εγωισμό των πρωταθλητών. Ο Νικοπολίδης και η παρέα του, οφείλουν ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους… φαφλατάδες επαΐοντες, οι οποίοι πήραν το λόγο αυτή την εβδομάδα…

Ούτε ο Καρεμπέ...

Ο Σέρβος προπονητής του Ολυμπιακού, προσπάθησε να φρεσκάρει τον άξονά του, με την παρουσία του Γιάννη Παπαδόπουλου στη μεσαία γραμμή. Η επιλογή δεν ήταν κακή, αφού ο 21χρονος προσπάθησε να πιέσει τους αντιπάλους του και να φανεί δημιουργικός. Σίγουρα δε μεταμόρφωσε τον Ολυμπιακό, όμως -για να είμαστε ειλικρινείς- ακόμα και ο… Καρεμπέ, δε θα μπορούσε να το πράξει αυτή τη στιγμή!

Οι «ερυθρόλευκοι» πονάνε στα χαφ, με τους Μαρέσκα, Στολτίδη και Λεντέσμα να μοιάζουν αργοί και ανίκανοι να ακολουθήσουν σε υψηλούς ρυθμούς. Το φιλότιμο του Στολτίδη είναι αυτό που επιτρέπει στον Έλληνα μέσο να κινείται πιο αξιοπρεπώς από τους συναδέλφους του… Σίγουρα όμως, η καλοκαιρινή προετοιμασία και δύο καλές προσθήκες, θα μπορούσαν να αποτελέσουν την πραγματική λύση στο -καταδικαστικό- φετινό πρόβλημα.

Ρίσκο, τσαμπουκάς και λίγη τύχη

Η χρησιμοποίηση του Μήτρογλου είχε ως στόχο να δημιουργήσει πλεονέκτημα έναντι των λιγότερο δυνατών Κατσουράνη και Καντέ. Αρκεί -φυσικά- η μπάλα να μπορούσε να φτάσει μέχρι τον φορ του Ολυμπιακού! Δυστυχώς για τον Μπάντοβιτς οι ακραίοι μέσοι του, Λούα Λούα και Ντάτολο, έδειξαν και πάλι εκτός κλίματος, υποχρεώνοντάς τον να θυμηθεί με νοσταλγία τους Γκαλέτι και Ζαϊρί.

Μα, θα πείτε, τότε πως πήρε το ματς; Με την εξαιρετική εμφάνιση των Τοροσίδη και Ραούλ Μπράβο, οι οποίοι περιόρισαν ολομόναχοι τους ακραίους μέσους του Παναθηναϊκού, Σαλπιγγίδη και Λέτο. Ολομόναχοι, αφού οι βοήθειες από τους «ερυθρόλευκους» μέσους (ακραίους και ανασταλτικούς) ήταν ελάχιστη. Σε αυτό προσθέστε την ψυχραιμία του Νικοπολίδη, τον τσαμπουκά σχεδόν όλων, την τύχη, το ρίσκο του Μπάντοβιτς με τους δύο φορ και το αίσθημα της… αυτοσυντήρησης, το οποίο τους ώθησε προς την υπέρβαση.

Αν είναι έξυπνοι, θα συνεχίσουν

Στον αγώνα του πρώτου γύρου, ο Ολυμπιακός έπαιξε μισός, όμως έβγαλε τη μαγκιά που χρειαζόταν για να υποτάξει έναν πιο πλήρη και ποιοτικό αντίπαλο. Στο ΟΑΚΑ οι «ερυθρόλευκοι» παρατάχθηκαν χωρίς Γκαλέτι, Ντουντού, Ντιόγκο, Ζαϊρί και Λεονάρντο, ενώ στο ημίχρονο έχασαν και τον Μέλμπεργκ! Τι τους απέμενε; Να συσπειρωθούν και να ξαναγίνουν ομάδα για ένα 90λεπτο.

Και αν κρίνει κανείς από τις αντιδράσεις και τους πανηγυρισμούς που παρακολουθήσαμε όλοι στο τέλος του αγώνα, το απόλαυσαν. Γούσταραν που έπαιξαν ο ένας για τον άλλο, άφησαν στην άκρη τον εγωισμό και την αμφισβήτηση για προπονητή και συμπαίκτες τους. Θυμήθηκαν πώς είναι το να αγωνίζεσαι ως ομάδα και να νικάς! Και αν είναι έξυπνοι, θα συνεχίσουν να το κάνουν…

Και μην ξεγελαστεί κανείς, σκεπτόμενος ότι μια μεγάλη νίκη θα διορθώσει κάθε ανορθογραφία. Άλλωστε, στα «δύσκολα» ο Ολυμπιακός ήταν καλός και φέτος. Στα «εύκολα» τα θαλάσσωσε! Το πρωτάθλημα το έχασε με τον Ηρακλή, τα Γιάννενα, την Καβάλα και τον Εργοτέλη. Όχι στα μεγάλα εκτός έδρας ντέρμπι, αλλά στο πρώην «φρούριο» Καραϊσκάκη…

Την Τρίτη τα σπουδαία

Τα… σπουδαία λογικά έρχονται την Τρίτη στο έκτακτο Δ.Σ. που συγκάλεσε ο Σωκράτης Κόκκαλης. Αρκετοί θεωρούν πως θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στην ομάδα. Υπάρχει, ωστόσο, και η άποψη ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ θα ανακοινώσει σημαντικές αποφάσεις, τις οποίες πήρε όλες αυτές της μέρες.

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ δεν θα έκανε συμβούλιο, αν δεν είχε πράγματα να ανακοινώσει. Γνωρίζει καλά πως ο χαμένος χρόνος μπορεί να οδηγήσει σε ακόμα χειρότερες μέρες για τον Ολυμπιακό. Προφανώς υπάρχουν συγκεκριμένα ζητήματα, στα οποία θα προσπαθήσει να δώσει λύσεις άμεσα.

Συμπαίκτης, Βαλβέρδε και -γιατί όχι- ένας… Καρεμπέ

Ενδεχομένως η εισροή ζεστού χρήματος στην ομάδα μέσω του Λαυρεντιάδη να είναι το σημαντικότερο θέμα της ατζέντας. Ο Κόκκαλης θέλει να θωρακίσει τον Ολυμπιακό, με αποτέλεσμα να είναι ανοιχτός στην προοπτική ενός «συμπαίκτη» στη διοίκηση. Επίσης, ο πρόεδρος των πρωταθλητών μοιάζει «ζεστός» και στο ενδεχόμενο ενεργοποίησης σε σημαντικά πόστα ανθρώπων οι οποίοι πέρασαν από την ομάδα και άφησαν σημαντικό έργο.

Για παράδειγμα οι Τζόρτζεβιτς, Κοβάσεβιτς και -γιατί όχι- Καρεμπέ! Ο Σωκράτης Κόκκαλης έφερε στον Ολυμπιακό πολύ σημαντικές προσωπικότητες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Γιατί να μην εξαργυρώσει τις κινήσεις του παρελθόντος ζητώντας τους να βοηθήσουν την ομάδα και πάλι χρησιμοποιώντας τη λάμψη τους; Προσεγγίζοντας μεγάλους παίκτες στη διάρκεια των μεταγραφών ή εμπνέοντας τους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται ήδη στην ομάδα; Αυτό δε συνέβη και στο ΟΑΚΑ με τον Κοβάσεβιτς;

Για το τέλος αφήσαμε το θέμα του προπονητή. Ο Κόκκαλης δείχνει να έχει πεισθεί για τη χρησιμότητα του Βαλβέρδε. Αυτό που μένει είναι το να πείσει με τη σειρά του το 46χρονο πως στον Πειραιά θα έχει τα εργαλεία και τις συνθήκες που χρειάζεται προκειμένου να χτίσει και πάλι μια σοβαρή και ανταγωνιστική ομάδα. Γιατί ο Βάσκος ή οποιοσδήποτε άλλος προπονητής δε φτάνει για να γιατρέψει τις φετινές πληγές. Ο Μπάντοβιτς και ο Νινιάδης δίνουν τις πρώτες βοήθειες (και κάποιος θα πρέπει επιτέλους να τους το αναγνωρίσει), λίγο πριν από την… εντατική θεραπεία δια χειρός Κόκκαλη!

Videos από τους πανηγυρισμούς στου Ρέντη
























































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ