ΑΡΗΣ

Με δυνατό χαρτί τον Κούγια

Με δυνατό χαρτί τον Κούγια
Παναχαϊκή Κούγιας INTIME SPORTS

Ο Αλέξης Κούγιας αποτέλεσε το κρυφό χαρτί της ΠΑΕ Άρης εν όψει της αυριανής εκδίκασης για το μέλλον του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης και συνάμα ένα από τα δυνατά της χαρτιά

Ο Αλέξης Κούγιας θα είναι σύμμαχος της ΠΑΕ Άρης στην αυριανή εκδίκαση της έφεσης του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα στην απόφαση της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League για συνέχιση της αναμέτρησης με τον Αστέρα Τρίπολης από το 42'.

Μία κίνηση που αποτελούσε μέχρι σήμερα παραμονή της εκδίκασης το κρυφό χαρτί της υπερασπιστικής γραμμής της νομικής υπηρεσίας της ΠΑΕ Άρης και συνάμα δυνατό της στην προσπάθειά της για επίτευξη του στόχου της.

Της απόδειξης ότι η διακοπή του προ δεκαημέρου αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης στο "Κλεάνθης Βικελίδης" στο 42' ήταν αντικανονική και ότι θα πρέπει αυτός να συνεχιστεί όπως είχε αποφασίσει η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Super League.

Ο Αλέξης Κούγιας θα βρεθεί μαζί με τον Βασίλη Κοντοβαζαινίτη αύριο (18/04) ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ παρουσία και του εκτελεστικού διευθυντή της ΠΑΕ Άρης, Γιάννη Κόντη, ως μάρτυρα υπεράσπισης.

Ο γνωστός ποινικολόγος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο "Αθλητικό Μετρόπολις" τόνισε μεταξύ άλλων: " Δεν είναι τόσο δύσκολο για να τοποθετηθεί κάποιος για αυτή την υπόθεση. Εάν υπήρχε ιατρική γνωμάτευση ότι η κ. Κουρομπίλα είχε τραυματιστεί και δεν μπορούσε πράγματι να συνεχίσει τον αγώνα θα ήταν κωμικό να προσπαθούσαμε να πούμε κάτι διαφορετικό.

Χωρίς να υπάρχει όμως ιατρική γνωμάτευση για τραυματισμό ο αγώνας δεν έπρεπε να διακοπεί. Εάν υπήρχε νομολογία κατά την οποία σε κάθε περίπτωση ρίψης αντικειμένου και ανεξαρτήτου τραυματισμού θα έπρεπε να διακόπτονταν ο αγώνας τότε τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Τώρα όμως οι αποφάσεις ποικίλουν.

Είναι λάθος να συγκρίνουν τη διακοπή που έγινε στο "Κλεάνθης Βικελίδης" στον αγώνα Άρης-Αστέρας Τρίπολης με τη διακοπή που έγινε στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Εκεί η κατάσταση ήταν ανεξέλεγκτη και υπήρχε κίνδυνος τραυματισμού πολλών οπαδών. Στο ματς του Άρη με τον Αστέρα Τρίπολης η αντίδραση του κ. Τριτσώνη ήταν υπερβολική. Δεν θα έπαιρνε την ίδια απόφαση σε άλλο ματς. Ούτε καν σε παιχνίδι του ΠΑΟΚ".

Για ποιο λόγο άσκησε ο έφεση ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κ. Καρράς είπε: " Για λόγους εντυπωσιασμού παρενέβη ο κ. Καρράς. Περιμένω βέβαια να δω πρώτα το περιεχόμενο της εφέσεως για να δω τις θέσεις του εισαγγελέα. Πρέπει να τονίσουμε όμως ότι η πρώτη απόφαση που δικαίωσε τον Άρη πάρθηκε από τον κ. Κλουκίνα που είναι από τους κορυφαίους Έλληνες δικαστές. Στην Super League οι αθλητικοί δικαστές είναι από τους κορυφαίους. Έχουμε να κάνουμε με μια άλλη επιτροπή από αυτή της ΕΠΟ".

Για την θέση υπέρ του Άρη που πήρε την προηγούμενη εβδομάδα δήλωσε: " Από την αρχή είχα υποστηρίξει ότι δεν έπρεπε να διακοπεί ο αγώνας. Όταν πήρα τη συγκεκριμένη θέση δεν μου είχε ζητήσει τότε ο κ. Κόντης και ο κ. Αθανασιάδης να αναλάβω την υπόθεση. Απλά εξέφρασα τη θέση μου. Δεν μπορούν οι διαιτητές να εφαρμόζουν κατά το δοκούν γιατί τότε θα είχαμε πολλές προβοκατόρικες ενέργειες".

Για το τι περιμένει αύριο στην εκδίκαση και εάν υπάρχει παρασκήνιο υποστήριξε: " Το συμφέρον του Αστέρα Τρίπολης είναι να διακοπεί ο αγώνας. Το συμφέρον των άλλων ομάδων που διεκδικούν την ίδια θέση, ή όσων κάνουν αντιπολίτευση στον Άρη είναι να διακοπεί ο αγώνας.

Το συμφέρον του Άρη είναι να συνεχιστεί ο αγώνας. Φοβάμαι ότι θα υπάρξει μεγάλο παρασκήνιο. Έχει δίκιο ο κ. Κόντης που υποστήριζε ότι η απόφαση έπρεπε να βγει από σήμερα. Διαφορετικά θα έπαιζαν οι ποδοσφαιριστές του Άρη εάν προέρχονταν από ένα νικηφόρο αποτέλεσμα και διαφορετικά εάν δεν είχαν στόχο.

Τουλάχιστον όμως πρέπει να βγει αύριο η απόφαση. Έχω επιφυλάξεις όμως και κρατάω απόσταση από δύο ομάδες. Τον Αστέρας Τρίπολης, και τη Κέρκυρα. Ο Αστέρας Τρίπολης θα έπρεπε να είχε υποβιβαστεί από πέρυσι ωστόσο συμμετέχει κανονικά.

Ο κ. Τριτσώνης ο οποίος είχε προϊστάμενο στην ΚΕΔ τον Μποροβήλο δεν θα αποφάσιζε έτσι σε ένα άλλο παιχνίδι. Εύχομαι οι υποψίες μου να μην επαληθευτούν. Έχω πολλά παράπονα από την Πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ