ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Mε Καραγκούνη για Champions League

Mε Καραγκούνη για Champions League
καραγκουνης ρουκαβινα

To SPORT 24 αναλύει το... DNA του Καραγκούνη. Ανακοίνωση-απάντηση των "πράσινων" σε ΠΑΟΚ (vid)

Εχει τον τυπάρα... του

Πέρσι ήταν εκείνος που οδήγησε τον Παναθηναϊκό τόσο στην πρόκριση στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά με προσωπικά γκολ και εξαιρετικές εμφανίσεις και στους ομίλους λίγο αργότερα. Φέτος, ο Παναθηναϊκός για άλλη μια χρονιά δεν κατέκτησε τίποτα και το μόνο που του απέμεινε με την λήξη της σεζόν ήταν τα πλέι-οφ με την δεύτερη θέση να οδηγεί στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Εκεί δηλαδή που οι "πράσινοι" φέτος πραγματοποίησαν μια σπουδαία πορεία με πρόκριση στους "16" με νίκες επί της Ιντερ και της Βέρντερ εκτός έδρας. Αυτές τις νύχτες που οι μεγάλοι παίκτες με το ευρωπαϊκό DNA, φαίνεται να επιθυμούν να ζουν.

Κάπως έτσι μπορεί κάποιος να δικαιολογήσει την περίπτωση Καραγκούνη, του αρχηγού του "τριφυλλιού" που κλήθηκε εκτός από το ν' αγωνιστεί για ένα ημίχρονο σε μια θέση που δύσκολα παίζει υπό φυσιολογικές συνθήκες, να περάσει την μισή άμυνα του ΠΑΟΚ και με εκπληκτικό πλασέ να "κρεμάσει" τον Χαλκιά, παγώνοντας την Τούμπα και στέλνοντας στα ουράνια τους πάντες στο Παναθηναϊκό.

Από το μείον ένα στο "ψυχολογικό"... συν



Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε την άχαρη διαδικασία των πλέι-οφ με την πλάτη στον τοίχο και με την πίεση αυξημένη, την ώρα δε που ο "πόλεμος" δηλώσεων και ανακοινώσεων έπεται ανάμεσα στους μεγαλομετόχους.

Μια πιθανή κατάκτηση της 2ης προνομιούχο θέσης θα σημαίνει ναι μεν λιγότερες διακοπές για τους επαγγελματίες "πράσινους" αλλά και πιθανή συμμετοχή στην γιορτή των καλύτερων συλλόγων στην Ευρώπη, που είδαμε φέτος να προσφέρουν μαγικές "νύχτες" στους φίλους του "τριφυλλιού".

Ετσι, οι παίκτες του Τεν Κάτε αν και δεν έπεισαν με την απόδοσή τους στην Τούμπα (ειδικά στο πρώτο 45λεπτο) κατάφεραν και έφυγαν νικητές από το πρώτο ντέρμπι των πλέι-οφ, σε αντίθεση με την κανονική περίοδο που οι "πράσινοι" δεν μπόρεσαν να νικήσουν κανένα μεγάλο παιχνίδι εκτός έδρας.

Με το "διπλό" στην Τούμπα ο Παναθηναϊκός από δεύτερος με 2 βαθμούς, "σκαρφάλωσε" στην κορυφή με 5 και περιμένοντας πλέον την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ, την ΑΕΚ με τους οπαδούς στο πλευρό του, μήπως με πιθανή νίκη καταφέρει να αποκτήσει ένα μεγάλο προβάδισμα κόντρα στους δύο μεγάλους αντιπάλους του για την κατάληψη της θέσης για τα προκριματικά.

Ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟ

Ανακοίνωση, με την οποία απαντά στα παράπονα του ΠΑΟΚ για τη διαιτησία του αγώνα της Κυριακής για τα πλέι οφ, εξέδωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Σε αυτήν αναφέρει τα εξής:

"Η επίκληση της διαιτησίας ως παράγοντα επιρροής του αποτελέσματος για λόγους εντυπώσεων μετά από αγωνιστική αποτυχία είναι τόσο κοινότοπη τακτική που δύσκολα πείθει τον οποιονδήποτε, ιδίως όταν πρόκειται για περιπτώσεις των οποίων η διαύγεια δεν επιτρέπει την παραμικρή αμφισβήτηση.

Κατανοούμε την ΠΑΕ ΠΑΟΚ που για εσωτερικούς, προφανώς, λόγους προσπαθεί να προκαλέσει θόρυβο με στόχο να χαϊδέψει και να αποπροσανατολίσει τους φιλάθλους της. Εκείνο ωστόσο που προκαλεί ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση είναι το γεγονός ότι ακολουθεί τη συγκεκριμένη πρακτική μέσω της ανακοίνωσής της, με αφορμή μια περίπτωση κατά την οποία η συμπεριφορά του αθλητή Πάμπλο Γκαρσία είναι τόσο καταφανώς αντιαθλητική ώστε θα περίμενε κανείς η ίδια η ΠΑΕ (που μοναδικός της στόχος είναι, όπως διαφημίζει, να διατηρηθεί το ήθος της και το κεφάλι της ψηλά) να τη στηλιτεύσει δημοσίως.

Σχετικά με τα περί παρασκηνίου, και επειδή οι μνήμες από τη διαιτητική αντιμετώπιση της κάθε ομάδας καθ' όλη την αγωνιστική περίοδο είναι νωπές και οι δημοσιοποιημένες προτάσεις συνεργασίας με γνωστούς παράγοντες πρόσφατες, θυμίζουν έντονα την περίφημη λαϊκή ρήση που αναφέρεται στο σπίτι του κρεμασμένου…

Τέλος, δύσκολα θα φανταζότανε κανείς ότι η οικονομική υγεία θα μπορούσε να αποτελέσει ποτέ αντικείμενο υποτιμητικών σχολίων. Μάλλον τελικά ο ενδεδειγμένος δρόμος είναι η καταφυγή σε λογιστικά τεχνάσματα προκειμένου να εξασφαλίζεται η άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα".

"Λαβράκι" για τις μεταγραφές



Αξίζει να σημειώσουμε μια ακόμα παράμετρο στα συν της κατάκτησης της 2ης θέσης -αν επιτευχθεί τελικά- από τον Παναθηναϊκό. Το εισιτήριο για τα προκριματικά θα αποτελέσει το κα΄λύτερο "λαβράκι" για την απόκτηση σπουδαίων παικτών την μεταγραφική περίοδο.

Εφόσον οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού σκέφτονται να τα "σπρώξουν" (τα εκατομμύριά τους) για ν' αποκτήσουν ποιοτικούς παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά και θα ανεβάσουν το επίπεδο και το πρεστίζ της ομάδας που θέλει να παίξουν στο Τσάμπιονς Λιγκ, είναι σημαντικό να καταβάλουν το εισιτήριο της 2ης θέσης.

Δύο απώλειες για συνέχεια

Ο Χενκ Τεν Κάτε και οι συνεργάτες καλούνται να βρουν τους αντικαταστάτες των Ζιλμπέρτο Σίλβα και Σιμάο Μάτε Τζούνιορ για την συνέχεια των πλέι-οφ. Και οι δύο οι παίκτες της μεσαίας γραμμής συμπλήρωσαν κίτρινες κάρτες από αυτές που είδαν από τον κ. Κάκο στο ματς της Τούμπας.

Συγκεκριμένα ο άσος από την Μοζαμβίκη που θα μπορούσε να είχε αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη από το μαρκάρισμα στον Γκαρσία έφτασε τις επτά κάρτες ενώ ο Βραζιλιάνος σταρ τις τέσσερις. Αυτό σημαίνει ότι ο πρώτος θα λείψει για δυο παιχνίδια, ενώ ο Ζιλμπέρτο Σίλβα θα απουσιάσει από το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

ΠΑΟΚ-ΠΑΟ 0-1









































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ