ΙΤΑΛΙΑ

Με πρωταγωνιστή τον 17χρονο Μπαλοτέλι που πέτυχε δύο τέρματα, η Ίντερ νίκησε 3-2 τη Γιουβέντους στο Τορίνο και πήρε την πρόκριση για τους "4" του Κυπέλλου. Στα ημιτελικά πέρασαν Λάτσιο και Κατάνια

Με πρωταγωνιστή τον 17χρονο Μπαλοτέλι που πέτυχε δύο τέρματα, η Ίντερ νίκησε 3-2 τη Γιουβέντους στο Τορίνο και πήρε την πρόκριση για τους "4" του Κυπέλλου. Στα ημιτελικά πέρασαν Λάτσιο και Κατάνια
Κατάνια-Παλέρμο

Με τον 17χρονο επιθετικό Μάριο Μπαλοτέλι να "αρπάζει την ευκαιρία από τα μαλλιά" που του έδωσε ο Μαντσίνι και να πετυχαίνει δύο τέρματα, η Ίντερ επιβλήθηκε στον επαναληπτικό προημιτελικό με 3-2 της Γιουβέντους στο "Ολίμπικο" και με συνολικό σκορ 5-4 πήρε το εισιτήριο για τους "4" του Κυπέλλου Ιταλίας, όπου θα αντιμετωπίσει σε διπλές αναμετρήσεις τη Λάτσιο.

Η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι ξεκίνησε πιο επιθετικά, με τους Νέντβεντ και Λεγκροτάλιε να απειλούν την εστία του Τόλντο, όμως οι "νερατζούρι" ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 9' κόντρα στη ροή του ματς.
Ο Νούνο Μανίς πέρασε τη κάθετη πάσα προς την περιοχή της Γιουβέντους, με τον 17χρονο Μπαλοτέλι να εκμεταλλεύεται τη δύναμη και το ύψος του για να βγάλει εκτός μάχης τον Μπιριντέλι, και αφου έκανε το κοντρόλ να εκτελεί με κοντινό πλασέ τον Μπελάρντι.

Η ισοφάριση για τη Γιουβέντους ήρθε πάντως τέσσερα λεπτά αργότερα, με τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο να εκτελεί φάουλ λίγο έξω από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής της Ίντερ, και τη μπάλα να καταλήγει στην αριστερή γωνία του Τόλντο, αφού πρώτα βρήκε στον Ντέγιαν Στάνκοβιτς και άλλαξε πορεία "ακινητοποιώντας" τον βετεράνο γκολκίπερ.

Το ματς ήταν πολύ θεαματικό, με αμφότερες τις ομάδες να έχουν ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ, και αυτό να έρχεται τελικά με τη συμπλήρωση του ημιώρου από πλευράς Τορινέζων.

Μετά από σέντρα ακριβείας του Ντελ Πιέρο, ο Στεντάρντο (ντεμπούτο του με τη Γιουβέντους) πήρε την κεφαλιά, με τον Τόλντο να την αποκρούει και να τη στέλνει στο αριστερό δοκάρι, όμως ο Ιακουίντα που καιροφυλακτούσε πήρε το "ριμπάουντ" για να δώσει εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του.

Το 2-1 χάριζε την πρόκριση στους "μπιανκονέρι", όμως δεν κατάφεραν να υπερασπιστούν το υπέρ τους σκορ παραπάνω από δέκα λεπτά...

Στο 39' η μπάλα βρήκε στο χέρι του Σαλιχάμιτζιτς μέσα στην περιοχή μετά από σουτ του Χιμένες, ο διαιτητής Σακάνι υπέδειξε την άσπρη βούλα, με τον Κρους να στέλνει τον Μπελάρντι από την άλλη γωνία, για να κάνει το 2-2 και να φτάσει τα τρία τέρματα κόντρα στη Γιουβέντους σε αυτό το "διπλό ραντεβού" για το Κόπα Ιτάλια.

Οι δύο ομάδες τελείωσαν το πρώτο μέρος με το ίδιο σκορ που είχαν φέρει και στον πρώτο προημιτελικό του "Μεάτσα", όμως η συγκεκριμένη βραδιά έμελε να ήταν αφιερωμένη στον νεαρό Μπαλοτέλι, ο οποίος δικαίωσε απόλυτα τον Ρομπέρτο Μαντσίνι για την επιλογή του να τον προτιμήσει στο αρχικό σχήμα αντί για τον Σουάζο (Ιμπραΐμοβιτς και Κρέσπο έμειναν εκτός από το συγκεκριμένο ματς).

Με μία υπέροχη κίνηση στο 53' "ξεφορτώθηκε" τον προσωπικό του φρουρό Λεγκροτάλιε, και με ένα άψογο "τελείωμα" έκανε το 3-2 για να χαρίσει την πρόκριση στους πρωταθλητές Ιταλίας, οι οποίοι εξακολοθούν να παίζουν "γερά" και στους τρεις στόχους που έθεσαν από το ξεκίνημα της σεζόν (πρωτάθλημα, Τσάμπιονς Λιγκ, Κύπελλο).

Στο 67' ο Ρανιέρι έπαιξε τα... τελευταία του χαρτιά ρίχνοντας στον αγωνιστικό χώρο τους Τρεζεγκέ και Καμορανέζι (στη θέση των Μπιριντέλι και Ιακουίντα), όμως από τη μία η πολύ καλή βραδιά στην οποία βρέθηκε ο Τόλντο και από την άλλη η αστοχία των παικτών της Γιουβέντους "κράτησαν" το ματς στα επίπεδα του 3-2 υπέρ της Ίντερ.

Μάλιστα, η επανεμφάνιση του Καμορανέζι με τη φανέλα της Γιουβέντους μετά από περίπου τρεις μήνες (εξαιτίας τραυματισμού), όχι μόνο συνδιάστηκε με τον αποκλεισμό της ομάδας του από τα ημιτελικά, αλλά και από τη δικιά του αποβολή από το γήπεδο με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 85'.

Δεύτερη νίκη για Λάτσιο και... φουλ για τελικό

Μία εβδομάδα μετά το 2-1 στο "Ολίμπικο", η Λάτσιο νίκησε με το ίδιο σκορ τη Φιορεντίνα και στο "Αρτέμιο Φράνκι", και με συνολικό σκορ 4-2 πήρε πανηγυρική πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κόπα Ιτάλια.

Στο 17' ήταν η Φιορεντίνα που άνοιξε το σκορ, ισοφαρίζοντας ταυτόχρονα το συνολικό σκορ στην διπλή αναμέτρηση των δύο ομάδων, με τον Σεμιόλι να τροφοδοτείται από τον Κριστιάν Βιέρι και μετά από ωραίες ντρίμπλες πάνω στους Ράντου και Μουσλέρα να στέλνει τα μπάλα στα δίχτυα των "λατσιάλι" για να κάνει το 1-0.

Την "ζημιά" όμως στη Φιορεντίνα έκανε και σε αυτό το ματς ο Κολάροφ, ο οποίος όπως στον πρώτο προημιτελικό έτσι και τώρα κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Φρέι. Το εντυπωσιακό είναι πως και αυτή τη φορά το πέτυχε με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ, που δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στον Γάλλο γκολκίπερ.

Στο 60' ο πιο παραγωγικός παίκτης της Λάτσιο τα τελευταία χρόνια, Τομάσο Ρόκι, μπήκε στο ματς στη θέση του Μπιάνκι και δύο λεπτά αργότερα χάρισε το "τρίποντο" για την ομάδα του, όταν μετά από πάσα που δέχτηκε από τον Πάντεφ, "έστρωσε" με όμορφο τρόπο τη μπάλα και με αριστερό σουτ έγραψε το τελικό 2-1.

Να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το πρώτο ματς που ο Μπιάνκι αγωνίστηκε από το ξεκίνημα (στο ματς πρωταθλήματος κόντρα στην Τορίνο είχε μπει ως αλλαγή και αποβλήθηκε μετά από πέντε λεπτά με δύο κίτρινες κάρτες), ενώ ο Ράντου έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Λάτσιο.

Iστορική πρόκριση για Κατάνια
Η Κατάνια επικράτησε 2-1 της Ουντινέζε στο "Μασιμίνο" και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στα ημιτελικά του Κόπα Ιτάλια, όπου θα αντιμετωπίσει τη Ρόμα (16 Απρίλη και 7 Μαΐου τα δύο ματς).

Στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων στο "Φρίουλι", η ομάδα του Μπαλντίνι είχε ηττηθεί με 3-2, όμως παρά την ισοπαλία στο συνολικό σκορ (4-4) πανηγύρισε την είσοδό της στους "4" του θεσμού χάρη στα περισσότερα εκτός έδρας γκολ.

Το ματς ξεκίνησε με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για την Ουντινέζε, η οποία πήρε κεφάλι στο σκορ μόλις στο 1' με κεφαλιά του Πέπε. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι πίεσαν και κατάφεραν να φτάσουν το ματς στα ίσια στο 44', με τον Φερονέτι να ανατρέπει μέσα στην περιοχή τον Μασκάρα και τον Σπινέζι να ξεγελά από την άσπρη βούλα τον Κιμέντι για να γράψει το 1-1.

Στο 80' ο Μοριμότο πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Σπινέζι και δικαίωσε τον προπονητή του εννέα λεπτά αργότερα (89'), όταν μετά από συνεργασία των Κολούτσι και Βάργκας, ο Ιάπωνας επιθετικός έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κιμέντι, για να διαμορφώσει το τελικό 2-1 και να χαρίσει στους Σικελούς μία ιστορική πρόκριση.

Τα αποτελέσματα του Κυπέλλου Ιταλίας:

ΤΡΙΤΗ

Ρόμα-Σαμπντόρια 1-0 (60' Μαντσίνι)

ΤΕΤΑΡΤΗ

Κατάνια-Ουντινέζε 2-1 (44' (πεν.) Σπινέζι, 89' Μοριμότο / 1' Πέπε)

Φιορεντίνα-Λάτσιο 1-2 (17' Σεμιόλι / 34' Κολάροφ, 62' Ρόκι)

Γιουβέντους-Ίντερ 2-3 (13' Ντελ Πιέρο, 30 Ιακουίντα / 9', 53' Μπαλοτέλι, 39' (πεν.) Κρους)



















































TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ