ΑΕΚ

Με στόχο τη 13η θέση της UEFA

Με στόχο τη 13η θέση της UEFA
καραγκουνης

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ ρίχνονται στην μάχη για το εισιτήριο στην φάση των "16" του κυπέλλου UEFA. Κρίνεται η αναρρίχηση στη 13η θέση της Ελλάδας στη βαθμολογία της UEFA

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Ρέιντζερς στην "κατάμεστη" Λεωφόρο (καθώς τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί) και θέλει νίκη ακόμα και με μισό γκολ.
Το 0-0 στην Σκωτία δεν αφήνει πολλά περιθώρια στους πράσινους που με σύμμαχο τον κόσμο, χρειάζονται μονάχα νίκη για να πάρουν την πρόκριση στους "16".

Από την άλλη η αποστολή της ΑΕΚ είναι πιο δύσκολη, καθώς το 1-1 στο ΟΑΚΑ, καθιστά απαραίτητη την επίτευξη ενός γκολ που θα της χαρίσει το εισιτήριο της πρόκρισης.

Στα πόδια των παικτών τόσο του Παναθηναϊκού, όσο και της ΑΕΚ, κρέμονται όχι μόνο οι ενδεχόμενες προκρίσεις αλλά και η κατάληψη της 13ης θέσης της Ελλάδας στην βαθμολογία της UEFA.

Συγκεκριμένα με μια νίκη των ελληνικών ομάδων σε συνδυασμό με ένα πιθανό αποκλεισμό της Άντερλεχτ από την φορμαρισμένη Μπορντό, η χώρα μας θα προσπεράσει το Βέλγιο στην ειδική βαθμολογία και θα πετύχει το μεγάλο στόχο της που δεν είναι άλλος από την 13η θέση.

Αξίζει να σημειωθεί πως στον πρώτο αγώνα η Άντερλεχτ νίκησε στην έδρα της με 2-1 την Μπορντό και οι Γάλλοι που βρίσκονται σε δαιμονιώδη φόρμα είναι το φαβορί για την πρόκριση που θα κάνει ευκολότερο το έργο των ελληνικών ομάδων.

Σε περίπτωση που καταληφθεί η 13η θέση τότε από την σεζόν 2009-2010, ο πρωταθλητής Ελλάδας, θα αγωνίζεται απευθείας στους ομίλους του Champions League, δίχως να χρειάζονται προκριματικά.

Μπορεί Παναθηναϊκός και ΑΕΚ με νίκη τους να βοηθήσουν στην επίτευξη αυτού του στόχου, όμως ο Ολυμπιακός έβαλε κι αυτός το λιθαράκι του και με το παραπάνω, αφού το ισόπαλο αποτέλεσμα με την Τσέλσι στο "Καραϊσκάκη" έφερε την Ελλάδα στην 14η θέση, αφού προσπέρασε την Τσεχία.

Εκτός Μανούτσο, Σαριέγκι και Δημούτσος



Αυτό που είχε προαναγγείλει ο Ζοσέ Πεσέιρο περί μη χρησιμοποίησης του Μανούτσο Γκνσάλβες επιβεβαιώθηκε, όπου ο Πορτογάλος άσος ανακοίνωσε την αποστολή για το παιχνίδι της Πέμπτης.

Ετσι, ο Ανγκολέζος επιθετικός έμεινε εκτός πλάνων όπως και οι Γιόσου Σαριέγκι, Φίλιππος Δάρλας, Σωτήρης Λεοντίου, Ορέστης Καρνέζης, Ελίνι Δημούτσος και Νίκος Σπυρόπουλος ο οποίος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Στην τελευταία προπόνηση πριν το ματς με τους Σκωτσέζους οι "πράσινοι" ξεκίνησαν με ζέσταμα και ασκήσεις στο κράτημα της μπάλας, ενώ συνέχισαν με ταχύτητες και δίτερμα. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με στημένες φάσεις και αποθεραπεία. Ατομικά προπονήθηκε ο Σωτήρης Λεοντίου.

Ο 48χρονος τεχνικός που λίγο αργότερα ανέλυσε στους παίκτες του και το παιχνίδι των αντιπάλων τους ζήτησε προσοχή, πίεση καλή οργάνωση αλλά και υπομονή στο τρόπο παιχνιδιού τους.

Οι "πράσινοι" θα παραταχθούν με τον Μάριο Γκαλίνοβιτς κάτω από τα δοκάρια, κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα είναι οι Μόρις και Γκούμας, στα δεξιά της άμυνας θα είναι ο Νίλσον, αριστερά ο Βύντρα, στην μεσαία γραμμή θα είναι οι Μάτος και Γκονζάλες, στην δεξιά πτέρυγα ο Καραγκούνης, αριστερά ο Ίβανσιτς, ενώ επιθετικό δίδυμο θα είναι οι Ν'Ντόι και Σαλπιγγίδης.

Από την άλλη πλευρά μια πιθανή σύνθεση της Ρέιντζερς είναι: ΜακΓκρέγκορ, Μπρόουντφουντ, Γουάιρ, Κουεγιάρ, Πάπατς, Νόβο, Φέργκιουσον, Χεμντανί, Άνταμ, ΜακΚάλοχ, Μπόιντ.

Κωστένογλου: "Είμαστε εδώ για την πρόκριση"



Την πίστη του στις ικανότητες των ποδοσφαιριστών του διατράνωσε ο Νίκος Κωστένογλου μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου που βρίσκονται στη Μαδρίτη.

Τόνισε ότι η ομάδα του μπορεί να φτάσει στην πρόκριση επί της Χετάφε αλλά αρνήθηκε να ανοίξει τα χαρτιά του για την ενδεκάδα που θα παρατάξει.

"Σεβόμαστε οποιοδήποτε αντίπαλο ειδικά αν προέρχεται από ένα τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, όπως το Ισπανικό. Από την άλλη πλευρά όμως η ΑΕΚ είναι μία μεγάλη ομάδα που έχει ικανότητες και αρετές. Στόχος μας είναι η πρόκριση. Έχουμε και πίστη και ελπίδα, για αυτό είμαστε εδώ".



Με Μπλάνκο βασικό



Όπως φαίνεται η ΑΕΚ θα παραταχθεί με τον Μορέτο να υπερασπίζεται την εστία, Παπασταθόπουλος και Δέλλας θα συνθέτουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, δεξιά θα είναι ο Ράμος, αριστερά ο Αρουαμπαρένα, στο κέντρο θα είναι οι Ζήκος, Καφές, Λαγός και Ενσαλίβα, πίσω από τον επιθετικό θα είναι ο Ριβάλντο, ενώ στην γραμμή κρούσης ο Μπλάνκο.

Σ' ότι αφορά την Χετάφε μια πιθανή ενδεκάδα είναι: Αμπονταντσιέρι, Κόντρα, Μάριο, Μπελενγκέρ, Λιχτ, Ερνάντεθ, Τσελεστινί, Ντε λα Ρεντ, Γκρανέρο, Μπραούλιο, Αλμπίν.
































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ