ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Με την ευχή του Γκαλέτι

Με την ευχή του Γκαλέτι
μπάντοβιτς νινιάδης

Με Γκαλέτι στις κερκίδες ο ΟΣΦΠ κόντρα σε ΠΑΟΚ. Παίζει ο Ντάτολο. Τα νεύρα του Μαρέσκα. Παλεύει ο Νέρι

Η εποχή Ζίκο πέρασε ανεπιστρεπτί για τον Ολυμπιακό, που θέλει να... ξεχάσει και να ξεκινήσει την αντεπίθεση για το "θαύμα" της κατάκτησης του πρωταθλήματος.
Ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ είναι η καλύτερη ευκαιρία για τους Πειραιώτες να κόψουν τα... χαμόγελα στους αντιπάλους τους και να αποδείξουν πως είναι ακόμη εδώ και πως θα παλέψουν μέχρι το τέλος για την... κούπα του πρωτάθλητη.

Η διαφορά των 7 βαθμών από την κορυφή, σίγουρα δεν καλύπτεται εύκολα, όμως το μόνο που έχουν να κάνουν οι πρωταθλητές Ελλάδας είναι να διεκδικήσουν το τρίποντο και στους 12 αγώνες που απομένουν και να... τρομάξουν τον "αιώνιο" αντίπαλο.

Η νίκη κόντρα στον Δικέφαλο του Βορρά είναι και μοιάζει μονόδρομος, με τους "ερυθρόλευκους" να κρυφοκοιτάζουν και προς "Κλεάνθης Βικελίδης", όπου ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται με τον φορμαρισμένο Άρη και ένα στραβοπάτημα θα ήταν ότι πρέπει για την νέα αρχή που γράψαμε πιο πάνω.

Σ' ότι αφορά τώρα, στο αγωνιστικό κομμάτι του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς έχει δείξει πάνω κάτω πως σκέφτεται να παρατάξει την ομάδα, όμως ακόμη και στην προπόνηση του Σαββάτου τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν.

Όπως έχει δείξει μέχρι τώρα, ο Σέρβος κόουτς, θα παρατάξει την ομάδα του μ' ένα σύστημα 4-2-3-14-4-2) και αρκετές αλλαγές στην βασική ενδεκάδα. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά....

Την "ερυθρόλευκη" εστία αναμένεται να υπερασπιστεί ο Αντώνης Νικοπολίδης, ενώ η τετράδα στην άμυνα κρίνεται άκρως επιτυχημένη και κατά συνέπεια δεν αλλάζει. Ο Γκαλίτσιος θα είναι δεξιά, ο Ραούλ Μπράβο αριστερά και κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα είναι οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Όλοφ Μέλμπεργκ.

Στα χαφ, ο Μαρέσκα θα έχει δίπλα του τον Στολτίδη, αφού ο Ντουντού όπως όλα δείχνουν θα μείνει στον πάγκο, λόγω ανετοιμότητας. Αριστερό χαφ θα είναι ο Ζαϊρί, ενώ δεξιά σ' ένα νέο ρόλο ο Βασίλης Τοροσίδης. Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Ντιόγκο, αφού ο Μήτρογλου ναι μεν, έκανε ένα μέρος της προπόνησης την Παρασκευή αλλά έμεινε εκτός αποστολής, ενώ λίγο πιο πίσω θα είναι ο Όσκαρ.

Φυσικά, δεν αποκλείεται ο Ντάρμπισιρ να ξεκινήσει βασικός μαζί με τον Ντιόγκο, ή ακόμη ακόμη ο Λούα Λούα να βρεθεί στην αρχική σύνθεση αντί του Όσκαρ.

Επίσημο ντεμπούτο με την "ερυθρόλευκη" φανέλα θα κάνει την Κυριακή ο Χεσούς Ντάτολο, που έχει βγάλει... μάτια στις προπονήσεις και έχει κάποιες -ελάχιστες- πιθανότητες ακόμη και να ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα. Έχει ενθουσιάσει κόσμο στου Ρέντη ο Αργεντινός και το ευχάριστο είναι πως έφτασε στα γραφεία της ΠΑΕ η μπλε κάρτα του.

Ιδού η αποστολή που διάλεξε ο Μπάντοβιτς, για το ματς με τον ΠΑΟΚ: Νικοπολίδης, Πάρντο, Γκαλίτσιος, Λεονάρντο, Ζεβλάκοφ, Πάντος, Τοροσίδης, Ρ. Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ντουντού, Στολτίδης, Όσκαρ, Λεντέσμα, Μαρέσκα, Ντάτολο, Ζαϊρί, Ντιόγκο, Ντάρμπισιρ, Λούα Λούα.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι πρωταθλητές Ελλάδας θα ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους για το ντέρμπι με τον Δικέφαλο του Βορρά, το Σάββατο με προπόνηση που θα γίνει αύριο Σάββατο στις 18:00.

Προβληματισμός για Μαρέσκα

Τα νεύρα που βγάζει στις τελευταίες προπονήσεις ο Έντσο Μαρέσκα, ιδιαίτερα μετά την απόλυση του Ζίκο από τον "ερυθρόλευκο" πάγκο, έχουν προβληματίσει τους ανθρώπους του Ολυμπιακού.

Ο Ιταλός άσος φαίνεται να έχει κακή διάθεση τις τελευταίες μέρες στις προπονήσεις και είναι λογικό στον Πειραιά να πονοκεφαλιάζουν μ' αυτή την συμπεριφορά.

Την Παρασκεύη μάλιστα, ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς τα είπε με τον Έντσο Μαρέσκα, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα και ο μέσος του Ολυμπιακού να δείξει τον πραγματικό καλό του εαυτό.

Δίπλα στον Ολυμπιακό ο Γκαλέτι

Εκτός από τους χιλιάδες οπαδούς του που αναμένεται να γεμίσουν το "Γεώργιος Καραϊσκάκης", ο Ολυμπιακός θα έχει την Κυριακή στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο πλευρό του και τον Λουτσιάνο Γκαλέτι.

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ, βγήκε την Παρασκευή από το νοσοκομείο και με δηλώσεις του, υπογράμμισε πως για ένα μήνα θα ακολουθήσει φαρμακευτική αγωγή, όμως δεν θα λείπει από τις εκδηλώσεις της ομάδας.

Χαμογελαστός και ευδιάθετος, ο 30χρονος άσος του Ολυμπιακού έδωσε απαντήσεις σ' όσους τον ξέγραψαν από τον ποδοσφαιρικό χάρτη με αυθαίρετες κινδυνολογίες και εμφανίστηκε ορεξάτος να επιστρέψει.

Ήδη ο Λουτσιάνο Γκαλέτι, έχει ξεκινήσει θεραπεία, ώστε να αντιμετωπίσει μια μορφή νεφροσικού συνδρόμου, που βρίσκεται σε οξεία φάση. Όπως λένε, θα χρειαστεί ένα τρίμηνο, για να υπάρξουν ενδείξεις στο αν και πότε θα επιστρέψει στα γήπεδα.

Ο ίδιος πάντως κατά την έξοδό του από το νοσοκομείο δήλωσε αισιόδοξος: "Μην ανησυχείτε είμαι καλά. Για έναν μήνα θα συνεχίσω την φαρμακευτική αγωγή. Πάντως δεν θα λείπω από τις εκδηλώσεις της ομάδας. Θα πηγαίνω στις προπονήσεις, ενώ την Κυριακή θα πάω στο γήπεδο για να δω το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ".

Το Sport24.gr κάνει μια αναδρομή στην πορεία του Γκαλέτι από τα παιδικά του χρόνια στην Αργεντινή μέχρι και την εξαετή του παρουσία στην Ισπανία (για το photostory πατήστε εδώ ), με την ευχή και τη σιγουριά ότι ο άσος του Ολυμπιακού πολύ σύντομα θα επανέλθει στην αγωνιστική δράση, προσφέροντας θέαμα και συγκινήσεις σε όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου. Έτσι κι αλλιώς, ο "El Huesito" (το κοκαλάκι) είναι πολύ σκληρός για να σπάσει... Πατήστε εδώ για να δείτε το αφιέρωμα στον "Λούτσι".

Το παλεύει ο Καστίγιο, αλλά...


Μπορεί η επιστροφή του Νέρι Καστίγιο μέχρι πριν λίγες ώρες να έμοιαζε με μακρινό όνειρο του διεθνή Μεξικανού, όμως τα δεδομένα έχουν αλλάξει.

Για να το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή, ο 25χρονος άσος δεν είναι έτοιμος να κάνει την μεγάλη επιστροφή, αλλά το παλεύει με νύχια και με δόντια.

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως θα τον ξαναδούμε στα "ερυθρόλευκα", όμως ο ίδιος δεν παραδίδει έτσι εύκολα τα όπλα και κάνει μια τελευταία προσπάθεια για να γυρίσει στην ομάδα της καρδιάς του.

Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός δεν είναι διατεθειμένος να μπει σε παζάρια με την Σαχτάρ Ντόνετσκ, συζητάει όμως με τον μάνατζερ του παίκτη και αν δει πως το έδαφος είναι... πρόσφορο, τότε θα κάνει την κίνηση του.

Οι Πειραιώτες δέχονται να προχωρήσουν στον δανεισμό του Καστίγιο, όχι όμως με νέους όρους, αλλά μ' αυτούς που είχαν αρχικά συμφωνήσει. Για να μιλήσουμε με αριθμούς, οι "ερυθρόλεκυκοι" δίνουν 1.5 εκατομμύρια ευρώ (750 χιλιάδες μπροστά και άλλα τόσα αργότερα) για δανεισμό 1.5 χρόνου.

Αξίζει να σημειωθεί πως στα γραφεία της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ, βρέθηκε την Παρασκευή ο μάνατζερ του διεθνή Μεξικανού, ενώ οι Πειραιώτες έστειλαν νέο έγγραφο στην Σαχτάρ που το είχε ζητήσει και πλέον περιμένουν...

Το τρέιλερ του Sport24.gr για το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ





























































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ