EUROPA LEAGUE

Η Τότεναμ το θέλει πολύ

Η Τότεναμ το θέλει πολύ

Λίγες ώρες πριν το μεγάλο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Τότεναμ το Sport24.gr παραθέτει την πιθανή ενδεκάδα των "σπιρουνιών", εντοπίζει τις αδυναμίες τους και αναφέρει πώς αντιμετωπίζεται το παιχνίδι τόσο εντός του συλλόγου όσο και εκτός αυτού.

Ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια της σεζόν δίνει την Πέμπτη ο Παναθηναϊκός, τον οποίο υποδέχεται η Τότεναμ (22.05, ANT1).

Οι "πράσινοι" αναζητούν το τρίποντο που θα τους οδηγήσει στην επόμενη φάση του Europa League, τη στιγμή που βαθμολογικό κίνητρο υπάρχει και για την Τότεναμ, που καλείται να μη χάσει για να μη μείνει εκτός Ευρώπης.

Αρκετοί παρομοιάζουν το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με το περσινό του ΠΑΟΚ, όμως, η αλήθεια είναι πως πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικούς αγώνες. Την περσινή χρονιά η Τότεναμ ακόμα και με την ήττα από τους Θεσσαλονικείς θα μπορούσε να έχει περάσει την τελευταία αγωνιστική αν στην αναμέτρηση της Τούμπας υπήρχε νικητής. Φέτος γνωρίζει πως τα πάντα εξαρτώνται από το σημερινό αποτέλεσμα.

Εκτός αυτού η διαφορά νοοτροπίας είναι τεράστια. Ο Αντρέ Βίλας Μπόας έχει ξεκαθαρίσει από την αρχή της διοργάνωσης πως στόχος του είναι η κατάκτηση. Θεωρεί το Europa League μία πολύ σημαντική διοργάνωση και δε θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά, αφού μέσω αυτής έφτιαξε στην ουσία το όνομά του (όταν την κατέκτησε με την Πόρτο).

Σε αντίθεση με τον Χάρι Ρέντναπ που απαξιούσε, όπως και οι περισσότεροι Βρετανοί προπονητές για το Europa, o Πορτογάλος χτυπάει τα παιχνίδια και δεν κάνει πολλές αλλαγές. Αυτό αναμένεται να επιβεβαιωθεί και κόντρα στο Τριφύλλι, το οποίο θα αντιμετωπίσει με σχεδόν όλους τους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που έχει στη διάθεσή του.

Η Τότεναμ το θέλει πολύ
© ACTION IMAGES

Οι προβλέψεις για την πιθανή ενδεκάδα και οι αδυναμίες της Τότεναμ

Αρχικά είναι αρκετοί οι παίκτες που θα λείψουν λόγω τραυματισμού. Μπενουά Ασού Εκοτό και Γιούνες Καμπούλ είναι εδώ και καιρό στα πιτς (σ.σ. ο Καμερουνέζος προπονήθηκε για πρώτη φορά την Τετάρτη μετά από καιρό), όπως και ο Σκοτ Πάρκερ, ο οποίος άρχισε να μπαίνει σε ρυθμούς προπονήσεων. Στο παιχνίδι με τη Φούλαμ τραυματίστηκαν επίσης και οι Μάικλ Ντόουσον και Γκάρεθ Μπέιλ, με τον δεύτερο να αποτελεί τον καλύτερο και ποδοσφαιριστή των Λονδρέζων. Ο Ουαλός είναι αναντικατάστατος, ενώ και η απουσία του Ντόουσον είναι σημαντική σε συνδυασμό και με αυτή του Καμπούλ.

Η πιθανότερη ενδεκάδα σύμφωνα με πληροφορίες είναι η ακόλουθη: Φρίντελ, Γουόκερ, Γκαλάς, Κόλκερ, Νόουτον, Χάντλστοουν, Ντεμπελέ, Λένον, Σίγκουρντσον, Ντέμπσεϊ, Αντεμπαγιόρ (4-2-3-1). Να σημειωθεί πως ο επιθετικός από το Τόγκο προπονήθηκε σε κανονικούς ρυθμούς την Τετάρτη, είναι έτοιμος και το πιο πιθανό είναι να προτιμηθεί από τον Ντεφόου, προκειμένου να πάρει ο τελευταίος κάποιες ανάσες.

Σε περίπτωση που αυτή η ενδεκάδα επιβεβαιωθεί τότε δεδομένα το αδύνατο σημείο της είναι η αμυντική της λειτουργία. Κόλκερ και Νόουτον δεν έχουν τις απαιτούμενες παραστάσεις, ο Γκαλάς ειδικά φέτος είναι επιρρεπής στις γκέλες, ενώ ο Χάντλστοουν δεν καλύπτει τα μέτρα που θα έπρεπε για αμυντικός μέσος.

Ωστόσο, από τη μέση και μπροστά έχει πολλούς επικίνδυνους παίκτες. Ο Ντεμπελέ είναι ένας πολύ καλός οργανωτής, ο Λένον διαθέτει εντυπωσιακή ταχύτητα, Σίγκουρτσον και Ντέμπσεϊ κινούνται εξαιρετικά στον χώρο ως δεύτεροι επιθετικοί (σ.σ. βέβαια αν ο Αμερικανός παίξει στο πλάι δε θα μπορεί να είναι το ίδιο καλός) και ο Αντεμπαγιόρ είναι ένας εξαιρετικός επιθετικός.

Η Τότεναμ το θέλει πολύ
Μουτίνιο και Φρίντελ

Σημαντικό παιχνίδι και για τον σύλλογο, αλλά όχι για τον Τύπο

Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είναι σημαντικό για την Τότεναμ. Ο Βίλας Μπόας θέλει να περάσει η ομάδα του στην επόμενη φάση, ενώ δύσκολα η Τότεναμ θα παρουσιάσει την εικόνα του ΟΑΚΑ, να παίξει δηλαδή μέχρι ένα σημείο και στη συνέχεια να κάνει συντήρηση δυνάμεων αν πρώτα δεν έχει κλειδώσει το παιχνίδι. Η αναμέτρηση, άλλωστε, θα διεξαχθεί μπροστά στο κοινό της και οι παίκτες θα προσπαθήσουν να ικανοποιήσουν όσους πάνε στο γήπεδο.

Ωστόσο, για τους οπαδούς και τον Τύπο το παιχνίδι δεν έχει την ίδια βαρύτητα. Δεν είναι πολλοί εκείνοι που συζητούν ή γράφουν γι’ αυτό. Τα Μέσα έχουν στραφεί στα παιχνίδια του Champions League που έγιναν χθες για τις βρετανικές ομάδες, έχοντας ως πρώτο θέμα τον αποκλεισμό της Τσέλσι κι εν συνεχεία την πρόκριση της Σέλτικ και την ήττα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Στις ηλεκτρονικές εκδόσεις των εφημερίδων προαναγγελία για τον αγώνα του Παναθηναϊκού δεν υπάρχει (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) πολύ απλά γιατί οι Άγγλοι δηοσιογράφοι δε δίνουν μεγάλη βαρύτητα στα παιχνίδια του Europa League. Σε ό,τι έχει να κάνει με την Τότεναμ προτιμούν να αφιερώσουν χώρο για το μέλλον του Μπραντ Φρίντελ στον σύλλογο ή την επιθυμία του Βίλας Μπόας να αποκτήσει τον Ζοάο Μουτίνιο, η μεταγραφή του οποίου το καλοκαίρι χάλασε την τελευταία στιγμή.

Η Τότεναμ το θέλει πολύ

Είναι σε φόρμα

Τέλος, η Τότεναμ βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Μετά την ήττα από την Άρσεναλ στο ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου τα "σπιρούνια" έχουν τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στο πρωτάθλημα με αντιπάλους τις Γουέστ Χαμ, Λίβερπουλ και Φούλαμ. Ειδικά στο γήπεδό τους πιάνουν πολύ γρήγορο ρυθμό ενώ κλειδί της επιτυχίας αποτελεί πέρα από τον Μπέιλ η πολύ καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Ντεφόου, ο οποίος έκανε χατ τρικ επί της Μάριμπορ στο 3-1 και έχει σημειώσει εννιά γκολ στο πρωτάθλημα.

Διαβάστε ακόμη για την παράδοση του Παναθηναϊκού στην Αγγλία

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ