ΑΕΚ

Μελισσανίδης: "Είχα προτάσεις από ξένα funds, αλλά αισθάνομαι ότι με τον Μάριο η ΑΕΚ θα έχει συνέχεια"

Μελισσανίδης: "Είχα προτάσεις από ξένα funds, αλλά αισθάνομαι ότι με τον Μάριο η ΑΕΚ θα έχει συνέχεια"

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης φανερά συγκινημένος στις τελευταίες τους δηλώσεις ως διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ, στη συνέντευξη Τύπου στην OPAP Arena αναφέρθηκε στη μετάβαση των μετοχών στον Μάριο Ηλιόπουλο και στο τι τον έκανε να αποχωρήσει από τα "κιτρινόμαυρα" κοινά.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης πήρε πρώτος τον λόγο στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην OPAP Arena για την παρουσίαση του Μάριου Ηλιόπουλου ως τον νέο ιδιοκτήτη της ΑΕΚ, με τον 71χρονο επιχειρηματία να αναφέρεται στους λόγους που τον οδήγησαν να μην επιλέξει τις προτάσεις από ξένα fund που είχε, αλλά και στο τι τον ώθησε να πει "αντίο" μετά από 11 χρόνια.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δημήτρης Μελισσανίδης

"Όπως θα έχετε καταλάβει, το ταξίδι έφτασε στο τέλος του. Θα σας παρουσιάσω τον κ. Ηλιόπουλο. Είναι ένας νέος άνθρωπος, ο νέος προστάτης της ομάδας μας. Δεν σας κρύβω ότι το σκέφτηκα πολύ. Το δουλεύω ίσως ένα - ενάμιση χρόνο στο μυαλό μου.

Κατέληξα στον Μάριο γιατί ξέρω τον χαρακτήρα του. Ξέρω τις φιλοδοξίες του. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρει, θα είμαι κι εγώ δίπλα μέχρι να βρει τον βηματισμό του. Είναι ένα αυτοδημιούργητο παιδί. Έχει κάνει πολλά χρήματα. Αισθάνομαι μια σιγουριά ότι η ΑΕΚ δίπλα του θα έχει συνέχεια. Το ποδόσφαιρο είναι η βάση της κοινωνίας.

Πρέπει να είμαι κι εγώ προσεκτικός. Τι θα πω, η διαδοχή. Όλοι χρειαζόμαστε. Είμαι και συγκινημένος. Πρέπει να πω όμως ότι η απόφαση που έχω πάρει είναι η σωστή. Ο κ. Μάριος Ηλιόπουλος είναι ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, παραλαμβάνει ένα κλαμπ με υγεία, με ικανά στελέχη. Παραλαμβάνει ένα αθλητικό κέντρο, τα δύο μουσεία που δημιουργήσαμε.

Για 49 χρόνια την εκμετάλλευση του γηπέδου μας, που θα το πω για ακόμη μια φορά, το γήπεδο ανήκει στον Ερασιτέχνη. Κι από τα έσοδά του συντηρείται ο Ερασιτέχνης. Έχουμε δει πρόοδο σε όλα τα τμήματα.

Μέσα στην όλη συμφωνία, πρέπει να σας πω ότι είχα προτάσεις από funds της Αμερικής, με μεγάλα ποσά. Δεν ήθελα όμως να βάλω την ΑΕΚ σε περιπέτειες τέτοιες, σε ανθρώπους που δεν ξέρω. Επειδή είχαμε κιόλας την παλιότερη εμπειρία με πολυεθνική, ούτε καν το συζήτησα. Μέσα στην όλη συμφωνία είναι δέσμευση πως πρέπει να ολοκληρώσει το αθλητικό κέντρο και το ξενοδοχείο. Είναι δέσμευση, όχι λόγια.

Αγαπάω το ποδόσφαιρο, αλλά ς μη γελιόμαστε. Κι η ηλικία και η υγεία. Στο ποδόσφαιρο αισθάνομαι καλύτερος από πολλούς, όχι όμως από όλους. Θα είμαι δίπλα στον Μάριο αν χρειαστεί. Όλα τα στελέχη θα είναι δίπλα του, γιατί όλη αυτή η προσπάθεια πρέπει να έχει και συνέχεια.

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την προσπάθεια. Πώς ξεκινήσαμε και πώς καταλήξαμε.

Είχα πει και παλαιότερα πως κάποια στιγμή θα τελειώσει αυτό το ταξίδι για μένα. Πιστεύω πως ό,τι δεσμεύτηκα το 2013, τα έκανα πράξη. Κι ας μην κρυβόμαστε, μεγαλώνουμε. Πέρασα κι ένα θέμα σοβαρό με την υγεία μου. Ήρθε η στιγμή να αποχωρήσω. Το μόνο που θέλω είναι να είμαι κοντά στην ΑΕΚ.

Δεν θα έκανα τίποτα, αν πρώτα δεν είχα ενημερώσει τον προπονητή μας. Ο προπονητής είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για το κλαμπ μας. Του εξήγησα, του είπα. Εννοείται πως δεν θα τολμούσα να κάνω κάτι, χωρίς να τον ενημερώσω. Και δεν σας κρύβω ότι έχει γνωρίσει και τον κ. Ηλιόπουλο

Ο Μάριος είναι φιλόδοξος, εγωιστής, επιτυχημένος. Έτσι έκρινα. Κακά τα ψέματα, η νεκροψία θα δείξει (γελάει). Θέλω να πιστεύω ότι ο Μάριος έχει όλα τα προσόντα κι όλα τα φόντα να συνεχίσει αυτό που αφήνουμε σήμερα στα χέρια του. Θα το πω άλλη μια φορά, θα είμαι δίπλα του μέχρι να βρει τον βηματισμό του και να έχει αυτό το κλαμπ τη συνέχεια που αγαπάμε".

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ