ΠΑΟΚ

Μελίσσης: "Ενωμένοι σαν γροθιά"

Μελίσσης: "Ενωμένοι σαν γροθιά"
Μελίσσης

Ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Χρήστος Μελίσσης μίλησε για όλα τα θέματα που αφορούν τον ΠΑΟΚ

- Χρήστο, ο ΠΑΟΚ εντυπωσίασε και τον πιο απαισιόδοξο φίλαθλο στο ντέρμπι με την ΑΕΚ με τη μεγάλη νίκη με 2-0 και τη συνολική εμφάνιση. Πως έγινε αυτό;
"Πραγματικά κάναμε μία πολύ καλή εμφάνιση και μπήκαμε με το δεξί στο 2007.Γνωρίζαμε ότι η ΑΕΚ παίζει τον τελευταίο καιρό το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, αλλά με το που μπήκαμε στον αγωνιστικό χώρο πιστέψαμε στη νίκη και δείξαμε ότι μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο και αυτή ήταν ο ΠΑΟΚ!".

- Ο ΠΑΟΚ παρουσίασε μία τελείως διαφορετική εικόνα σε σχέση με εκείνη των τελευταίων αγώνων του 2006.

"Μαζί με την ήττα από την Ξάνθη είχαμε συνολικά τέσσερα σερί αρνητικά αποτελέσματα χωρίς να παίζουμε καλά. Πιστεύω ότι βγήκαμε από αυτή την κρίση και σε αυτό βοήθησε και η νίκη επί του Εργοτέλη, καθώς εκεί ανέβηκε η ψυχολογία".

- Πλέον αντιμετωπίζετε διαφορετικά τη συνέχεια μετά από τη νίκη επί της ΑΕΚ; Δείξατε απίστευτο πάθος!

"Ο κόσμος συνέβαλλε καθοριστικά στο να έχουμε περισσότερο πάθος. Ήταν απίστευτος για ακόμη μία φορά. Ότι και να πούμε είναι λίγο για τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Τους περιμένουμε και στη συνέχεια να είναι έτσι και να μας βοηθήσουν ακόμη περισσότερο. Τώρα πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο ερχόμενο παιχνίδι με τον Ηρακλή, καθώς μας περιμένει ακόμη ένα ντέρμπι".

- Περιμένατε τόσο κόσμο με την ΑΕΚ;

"Η αλήθεια είναι ότι όλη την εβδομάδα ακούγαμε ότι δεν υπάρχει κίνηση στα εισιτήρια. Όμως ο κόσμος του ΠΑΟΚ πάντα στα δύσκολα βοηθά και στηρίζει την ομάδα. Ο κόσμος μας έσπρωξε, μετά από το γκολ για να πάμε ακόμη καλύτερα. Η παρουσία του ήταν καθοριστική για τη νίκη".

- Η διακοπή του πρωταθλήματος φάνηκε να ευνοεί τον ΠΑΟΚ;

"Χρειαζόμασταν διακοπή περισσότερο για να ξεκουραστούμε ψυχολογικά. Να πάρουμε δυνάμεις. Παράλληλα δουλέψαμε σκληρά για να είμαστε έτοιμοι και αγωνιστικά. Ειδικά την εβδομάδα που προηγήθηκε δουλέψαμε πάρα πολύ και αυτό νομίζω ότι φάνηκε στο ματς με την ΑΕΚ".

- Φάνηκε πάντως ότι στο φετινό ΠΑΟΚ ταιριάζει περισσότερο το σφιχτό παιχνίδι, με μεγαλύτερη προσοχή στην άμυνα και πολύ τρέξιμο...

"Ξέρουμε ότι τα δυνατά στοιχεία που διαθέτουμε ως ομάδα, είναι η δύναμη, το πάθος το τρέξιμο. Παίζουμε πιο αμυντικά, όμως εντός έδρας προσπαθούμε να δημιουργήσουμε περισσότερα πράγματα μέσα στο γήπεδο. Ωστόσο η βάση είναι η συνολική καλή αμυντική λειτουργία της ομάδας.

Θέλουμε σίγουρα το μηδέν πίσω. Βέβαια θέλουμε να δείξουμε στον κόσμος και άλλες αρετές, ότι μπορούμε να παίξουμε πιο επιθετικά. Διότι και εμείς ως παίκτες θέλουμε να ευχαριστηθούμε περισσότερο το παιχνίδι, αλλά και να ευχαριστήσουμε περισσότερο τον κόσμο μας. Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετρά πάνω από όλα και αυτό που μένει...



- Τα διοικητικά και οικονομικά προβλήματα έχουν αντίκτυπο στην ομάδα;

"Μέχρι ένα σημείο δεν επηρεαζόμαστε. Ωστόσο ακούμε πάρα πολλά από το ξεκίνημα της χρονιάς. Παρά τα όσα προβλήματα υπάρχουν, έχουμε πει όλοι μέσα στην ομάδα ότι πρέπει να βάλουμε τους στόχους που υπάρχουν πάνω από όλα. Και από τη στιγμή που μπαίνουμε μέσα στο γήπεδο πρέπει να ξεχνάμε όλα αυτά τα προβλήματα. Όμως θα ήταν ψέματα να πω ότι δε μας επηρεάζουν καθόλου... Όμως επαναλαμβάνω ότι από τη στιγμή που μπαίνουμε στο γήπεδο τα ξεχνάμε όλα...

- Υπάρχει διαφορά με τη διοίκηση πρωτοδικείου;

"Μέχρι πριν αναλάβει η νέα διοίκηση δεν υπήρχε κάποιος άνθρωπος να είναι δίπλα μας, εκτός από τον Κώστα Ιωσηφίδη. Πλέον υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι στους οποίους μπορείς να απευθυνθείς να πεις το πρόβλημα σου... Ξέρεις ότι υπάρχουν κάποιοι που θα ενδιαφερθούν για σένα και αυτό είναι σημαντικό".

- Μήπως όμως αυτά τα πρόβλημα ήταν που σας έδεσαν περισσότερο;

"Είναι γεγονός ότι το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό. Είμαστε μία οικογένεια, μία παρέα και ενωμένοι σαν γροθιά! Υπάρχει φοβερό δέσιμο των παλαιών με τους νέους και αυτό είναι ότι καλύτερο για την ομάδα.

- Ποιοι είναι οι εφικτοί στόχοι φέτος του ΠΑΟΚ;

"Εφικτός στόχος είναι η 4η θέση στο πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα είμαστε μέσα στο Κύπελλο, το οποίο είναι στόχος μας".

- Υπάρχει κλίμα Κυπέλλου στην ομάδα;

"Ναι, έχει δημιουργηθεί κλίμα Κυπέλλου. Είμαστε ήδη στους 8 και περιμένουμε την κλήρωση να δούμε ποιον θα παίξουμε. Πάντως υπάρχει αισιοδοξία και προσδοκία ειδικά στους νεαρούς παίκτες για μία μεγάλη διάκριση και το Κύπελλο είναι ένας εφικτός στόχος.

- Το καλοκαίρι λίγο έλειψες να φύγεις και δανεικός από τον ΠΑΟΚ. Πως ένιωθες;

"Όντως υπήρχε αυτή η σκέψη από το τότε τεχνικό τιμ. Δεν είχε ξεκινήσει καλά η χρονιά για μένα, όμως την τελευταία στιγμή μου δόθηκε μία ευκαιρία, την άρπαξα και τελικά έμεινα. Ήταν στο τελευταία φιλικό επί γαλλικού εδάφους. Για μένα ήταν πολύ δύσκολο εκείνο το παιχνίδι, όμως ευτυχώς όλα πήγαν καλά... Κεντρικός αμυντικός είχα παίξει τότε, όμως το ντεμπούτο μου στο πρωτάθλημα στο ματς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ το έκανα ως αμυντικός χαφ!"

- Τελικά εσύ που προτιμάς να αγωνίζεσαι, καθώς φέτος έχεις παίξει κεντρικός αμυντικός, δεξί μπακ αλλά και αμυντικό χαφ!

"Παίζω όπου με χρειάζεται και έχει ανάγκη η ομάδα. Σε όποια θέση και αν παίζω προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Σίγουρα η θέση μου είναι κεντρικός στόπερ".

- Είναι πάντως απορίας άξιο πως προσαρμόζεσαι σε διαφορετικές θέσεις...

"Σε αυτό με βοήθησε πολύ ότι όταν ήμουν στον Πανσερραϊκό έπαιζα κατά καιρούς 10 ματς ως αμυντικό χαφ, άλλα 10 ως δεξί μπακ και έτσι έχω πάρει κάτι από αυτές τις θέσεις και δεν μου είναι άγνωστες".

- Αυτό που σε διακρίνει ιδιαίτερα είναι μία μεγάλη ηρεμία.

"Μου έχουν πει και άλλοι για την ηρεμία που βγάζω μέσα στο παιχνίδι, αλλά γενικότερα στη ζωή μου. Νομίζω ότι είναι έμφυτο! Έτσι μου βγαίνει... Όταν μπαίνω στο γήπεδο θέλω να έχω πολύ καθαρό μυαλό και πιστεύω ότι τα καταφέρνω".

- Πάντως από την κερκίδα παρασύρεσαι, ε; Έχεις πει ότι σε ορισμένους αγώνες σιγοτραγουδάς συνθήματα μαζί με την κερκίδα!

"Αυτό είναι αλήθεια... Με τον Ηρακλή στη 2η αγωνιστική, ήταν το πρώτο μου ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα με τόσο κόσμο και μετά από το 3-1 προς το τέλος του αγώνα τραγουδούσα το γνωστό σύνθημα: "Ω ΠΑΟΚάρα έχω τρέλα μες το μυαλό...". Η κερκίδα μας παρασέρνει όλους μέσα στο γήπεδο! Νομίζω ότι αυτό φαίνεται! Στο ματς με την ΑΕΚ μετά από το γκολ, το γήπεδο ξεσηκώθηκε ακόμη περισσότερο και εμείς νομίζω γίναμε άλλη ομάδα! Εντυπωσιαστήκαμε και εμείς με τον κόσμο και άλλαξε η ψυχολογία μας".

- Τι έχεις να πεις για τον Κοσμίν Μπαρκαουάν, με τον οποίο αποτελείτε εγγύηση στην άμυνα;

"Είναι εξαιρετικός παίκτης. Είναι μεγάλη προσωπικότητα, καλός χαρακτήρας και εμένα με έχει βοηθήσει. Έχουμε δέσει. Μιλάμε για τη συνεργασία μας, για το παιχνίδι που πέρασε και γι' αυτό που θα έρθει. Είναι σημαντικό να έχω έναν τόσο έμπειρο παίκτη δίπλα μου. Μαθαίνω πολλά...".

- Τον Θοδωρή Ζαγοράκη πως τον βλέπεις;

"Είναι με μία λέξη αυτό που λέμε αρχηγός. Και μέσα στο γήπεδο και στα αποδυτήρια και παντού! Βοηθά πολύ τους νέους. Η παρουσία του είναι απαραίτητη στον ΠΑΟΚ".

- Αρκετές φορές φαίνεται να είναι εκνευρισμένος από πάθος μέσα στο γήπεδο και σας τα... "χώνει". Πως νιώθετε;

"Δε μας ενοχλεί. Το κάνει για το καλό μας και μας παθιάζει."

- Το ματς με την ΑΕΚ το παρακολούθησε ο Γιάννης Τοπαλίδης. Πως βλέπεις την Εθνική. Είναι ένα σκαλοπάτι, ένας στόχος;

"Αυτό που έχει σημασία πρώτα από όλα είναι η καθιέρωση στον ΠΑΟΚ. Διότι μέσα από τον ΠΑΟΚ θα έρθουν οι διακρίσεις και η πρόσκληση στην Εθνική. Σίγουρα θα το ήθελα πάρα πολύ. Η Εθνική είναι ένας στόχος, δύσκολος, αλλά όχι ανέφικτος."

- Πολλοί παίκτες έχουν χρησιμοποιήσει τον ΠΑΟΚ ως σκαλί για να πάνε σε άλλη ελληνική ομάδα. Εσύ πως το βλέπεις;

"Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και κάθε παίκτης που φορά τη φανέλα του πρέπει να έχει στόχο να κάνει μεγάλη καριέρα εδώ. Εγώ τουλάχιστον έτσι το βλέπω. Το να πας στο εξωτερικό είναι άλλη υπόθεση... Ο ΠΑΟΚ όμως είναι και η ομάδα μου. Από μικρός ερχόμουν στην Τούμπα από την Έδεσσα, από όπου κατάγομαι, σε αρκετά παιχνίδια".

- Δεν το κρύβεις, ως επαγγελματίας ότι είσαι ΠΑΟΚ...

«Γιατί να το κρύβω; Είμαι ΠΑΟΚ! Δεν μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό. Ο επαγγελματισμός, επαγγελματισμός, αλλά και τα αισθήματα, αισθήματα...".




















































































TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ