ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μέλμπεργκ: "Θα κάνουμε το παν για την πρωτιά"

Μέλμπεργκ: "Θα κάνουμε το παν για την πρωτιά"
Μέλμπεργκ

Ο Μέλμπεργκ έδωσε το σύνθημα για τα πλέι οφ. Ο Κυριάκος, ο Χέργουντ και η νέα ομιλία του Μπάντοβιτς

Η μπύρα Carlsberg, επίσημος χορηγός της ΠΑΕ Ολυμπιακός, έφερε ακόμα πιο κοντά τους φιλάθλους του Ολυμπιακού με τον αγαπημένο τους σύλλογο. Το απόγευμα της Παρασκευής (23/4, 18:00), οι φίλαθλοι της πειραϊκής ομάδας είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά τους Λουτσιάνο Γκαλέτι, Όλοφ Μέλμπεργκ και Αντώνη Νικοπολίδη, οι οποίοι σε ηλεκτρονική ψηφοφορία αναδείχτηκαν ως οι τρεις αγαπημένοι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο cafe restaurant Πισίνα στη Μαρίνα Ζέας και οι φίλαθλοι είχαν την ευκαιρία να λάβουν αυτόγραφα με τα ποδοσφαιρικά ινδάλματά τους, να κερδίσουν δώρα, καθώς και να διεκδικήσουν ένα εισιτήριο διαρκείας για την αγωνιστική περίοδο 2010/11.

Ο Όλοφ Μέλμπεργκ, που ξεπέρασε τον τραυματισμό του και θα δώσει κανονικά το "παρών" στα πλέι οφ της Super League, μίλησε για τον στόχο που απέμεινε στον Ολυμπιακό.

" Είναι ωραίο να σε τιμούν. Στα παιχνίδια κάνεις λάθη μερικές φορές, δεν παίζεις καλά, αλλά στο τέλος δικαιώνεσαι για τους κόπους σου. Πάντα προσπαθούμε να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας σε όλους τους αγώνες", είπε αρχικά ο Σουηδός κεντρικός αμυντικός και συμπλήρωσε σχετικά με τα πλέι οφ: " Είναι έξι δύσκολα ματς και θα κάνουμε το παν για να βγούμε πρώτοι".

Από την πλευρά του, ο Λουτσιάνο Γκαλέτι ευχαρίστησε για μία φορά το λαό του Ολυμπιακού για την αμέριστη συμπαράσταση προς το πρόσωπό του. " Δεν θα σταματήσω να ευχαριστώ ποτέ τον κόσμο του Ολυμπιακού. Είναι ένα μέρος της ζωής μου, που αγαπώ πολύ", είπε χαρακτηριστικά ο Αργεντινός, ενώ στη συνέχεια μίλησε για την εκδήλωση, αλλά και τα πλέι οφ της Super League: " Μας βοηθούν πολύ οι χορηγοί και ιδιαίτερα η μπύρα Carlsberg. Μακάρι να συνεχίσει να προσφέρει. Στα πλέι οφ μπορεί να μην είμαι "παρών", ωστόσο θα είναι η ομάδα. Τα πράγματα θα είναι δύσκολα, καθώς θα αγωνιστούν μερικές από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Ο Ολυμπιακός θα κάνει το καλύτερο δυνατό για να πετύχει τους στόχους του".

Τέλος, ο αρχηγός της πειραϊκής ομάδας, Αντώνης Νικοπολίδης, τόνισε: " Ευχαριστώ τον κόσμο του Ολυμπιακού για την αγάπη και την στήριξή του όλα αυτά τα χρόνια. Είναι δίπλα μου σε όλες τις στιγμές, είτε είναι καλές είτε άσχημες. Τα πλέι οφ είναι μία δοκιμασία που πρέπει να περάσουμε και μάλιστα με επιτυχία".

Παράταση στο θέμα του Κυριάκου

Η διοίκηση του Ολυμπιακού και η πλευρά του Κυριάκου Παπαδόπουλου θα έχουν νέα συνάντηση μετά την ολοκλήρωση των πλέι οφ της Super League για την ανανέωση της συνεργασίας τους.

Το πρωί της Παρασκευής (23/4) πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός ανάμεσα στους διοικούντες τον πειραϊκό σύλλογο και τον πατέρα του Κυριάκου Παπαδόπουλου, Νίκο, ο οποίος κινεί τα νήματα για λογαριασμό του υιού του.

Ο σύλλογος επιθυμεί την ανανέωση της συνεργασίας του με τον 18άχρονο κεντρικό αμυντικό, με την υπογραφή νέου πολυετούς συμβολαίου. Το υπάρχον ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2011, αλλά για τον παίκτη έχουν δείξει ενδιαφέρον, ήδη, αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες, ενώ φημολογείται πως σύντομα θα φτάσει (αν δεν έχει, ήδη, φτάσει) στα γραφεία της ΠΑΕ επίσημη πρόταση για τον Κυριάκο (πιθανότατα από τη Σάλκε).

Ο πατέρας του διεθνούς ποδοσφαιριστή ενημερώθηκε για την επιθυμία της διοίκησης και έγινε ένας απολογισμός για τα τρία αυτά χρόνια που βρίσκεται στην πειραϊκή ομάδα ο ελπιδοφόρος στόπερ, αλλά και για το μελλοντικό χρόνο συμμετοχής του, σε περίπτωση που παραμείνει στο έμψυχο δυναμικό του Ολυμπιακού.

Πάντως, ουσιαστική εξέλιξη δεν υπήρξε και οι δύο πλευρές συμφώνησαν για νέα συνάντηση, η οποία θα είναι και η καθοριστική, μετά το τέλος της διαδικασίας των πλέι οφ της Super League, προκειμένου να ξεκαθαρίσει οριστικά η συγκεκριμένη υπόθεση.

Για Χέργουντ γράφουν οι Άγγλοι

Μπορεί από τον Ολυμπιακό να διαρρέει πως ο σύλλογος δεν πρόκειται να ασχοληθεί ούτε με το θέμα προπονητή ούτε με τη μεταγραφική ενίσχυση έως την ολοκλήρωση των πλέι οφ, ωστόσο είναι δεδομένο πως όσο πλησιάζει η καλοκαιρινή περίοδος τόσο θα πληθαίνουν τα μεταγραφικά σενάρια. Σύμφωνα, λοιπόν, με δημοσίευμα της αγγλικής ιστοσελίδας "mirrorfootball.co.uk" , η πειραϊκή ομάδα ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Μάρλον Χέργουντ. Είναι ένας έμπειρος Άγγλος επιθετικός, που στο τέλος της σεζόν μένει ελεύθερος από την Άστον Βίλα. Όπως αναφέρει το εν λόγω κείμενο, οι εκπρόσωποι του Χέργουντ έχουν έρθει, ήδη, σε επικοινωνία με τους σκάουτερ του Ολυμπιακού, σε μία πρώτη διερευνητική επαφή σχετικά με το αν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για ενδεχόμενη συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Ο 31άχρονος ποδοσφαιριστής έφτιαξε το όνομά του στην Αγγλία, παίζοντας για μία επταετία στη Νότιγχαμ Φόρεστ (σ.σ. με ενδιάμεσα περάσματα ως δανεικός στη φινλανδική Χάκα και την Ίπσουϊτς), στα τμήματα υποδομής της οποίας άρχισε την καριέρα του. Με την ομάδα του "Σίτι Γκράουντ", σημείωσε 55 τέρματα σε 196 εμφανίσεις. Στη συνέχεια, διέπρεψε για τέσσερα χρόνια και στη Γουέστ Χαμ (47 γκολ σε 142 συμμετοχές με τα "σφυριά"), ενώ το 2007 πήρε μεταγραφή στην Άστον Βίλα έναντι του ποσού των τεσσάρων εκατομμυρίων λιρών, έχοντας - παράλληλα - εβδομαδιαίο μισθό ύψους 27.000 λιρών.

Στο "Βίλα Παρκ", όμως, έμεινε στάσιμος και δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, καθώς υπολογιζόταν κυρίως ως εναλλακτική λύση, με συνέπεια να μη δείξει στο γήπεδο τον πραγματικό του εαυτό. Με τους "χωριάτες" μέτρησε μόλις 29 συμμετοχές σε τρία χρόνια, με 5 τέρματα στο ενεργητικό του. Την τρέχουσα σεζόν, στην οποία αντιμετώπισε σημαντικό πρόβλημα τραυματισμού (δεν μέτρησε επίσημη συμμετοχή με την Άστον Βίλα), είχε ένα τρίμηνο πέρασμα (από το Σεπτέμβριο μέχρι το Δεκέμβριο του 2009) με τη μορφή δανεισμού στη Νιούκαστλ, πετυχαίνοντας 5 γκολ σε 15 παρουσίες στην Championship, ενώ δανεικός είχε παραχωρηθεί για ένα διάστημα και τη σεζόν 2008/09, παίζοντας για λογαριασμό της Γουλβς στην Championship για μόλις πέντε αγώνες χωρίς να σκοράρει. Η Νιούκαστλ, που εξασφάλισε άμεσα την επάνοδό της στην Premier League, σκέπτεται να προχωρήσει στην απόκτηση του 31άχρονου επιθετικού ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Πάντως, πρόκειται για έναν κεντρικό επιθετικό (με ύψος 1.85μ. ), ο οποίος μέσα στην αντίπαλη περιοχή μπορεί ανά πάσα στιγμή να κάνει τη ζημιά, ενώ για τη σωματοδομή του έχει καλή επαφή με την μπάλα. Το παιχνίδι του χαρακτηρίζεται από τη δύναμη, όντας εξαιρετικός κεφαλοσφαιριστής, ενώ για το ύψος του είναι αρκετά γρήγορος, ιδιαίτερα με την μπάλα στα πόδια.

Ο Μάρλον Χέργουντ εν δράσει:







Συνεχίστηκε η προετοιμασία για τον Άρη, "πλύση εγκεφάλου" από τον Μπάντοβιτς στους παίκτες

Οι παίκτες της πειραϊκής ομάδας συνέχισαν την προετοιμασία τους για τον πρώτο αγώνα των πλέι οφ κόντρα στον Άρη στη Θεσσαλονίκη (28/4, 19:00). Για δεύτερη διαδοχική ημέρα, ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς μίλησε στους ποδοσφαιριστές, υπογραμμίζοντας πως ο Ολυμπιακός μόνο αν είναι πραγματική ομάδα μέσα στο γήπεδο θα καταφέρει να εξασφαλίσει την πρώτη θέση στη διαδικασία των πλέι οφ.

Ο Μαυροβούνιος προπονητής προσπαθεί με συνεχόμενες ομιλίες να κρατήσει τους παίκτες προσηλωμένους στον στόχο, ώστε οι ερυθρόλευκοι να πράξουν το καθήκον τους εντός αγωνιστικού χώρου και να σώσουν την παρτίδα σε μία προβληματική και αποτυχημένη σεζόν. Σε ό,τι αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι και την απογευματινή προπόνηση (16:30), οι Ζαϊρί και Ντιόγκο συνέχισαν τα ατομικά τους προγράμματα.












































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ