ΑΡΗΣ

Μένει ο Μπάγεβιτς

Μένει ο Μπάγεβιτς
σιστον σκορδας

Ο Μπάγεβιτς με δήλωσή του στο σάιτ του Άρη ξεκαθάρισε πως θα μείνει στην ομάδα-Απολογισμός από Σκόρδα

Ο προπονητής του Αρη Ντούσαν Μπάγεβιτς έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Για όλη αυτήν την κατάσταση που δημιουργήθηκε θέλω να διευκρινίσω τα εξής: Εχω συμβόλαιο με την ομάδα μου και το σέβομαι. Στον Αρη όλο αυτό το χρονικό διάστημα έκανα τη δουλειά μου όσο μπορούσα καλύτερα και αυτό σκοπεύω και θέλω να συνεχίσω να κάνω. Γιατί πιστεύω στην ομάδα και θέλω να ολοκληρώσω το έργο μου. Θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι δεν επιδίωξα να μου γίνει πρόταση, αλλά όταν μου έγινε από τον Παναθηναϊκό θεώρησα σωστό να μιλήσω με τον κ. Βαρδινογιάννη και να του εξηγήσω πως έχει η κατάσταση. Θέλω να μείνω στον Αρη και να τιμήσω το συμβόλαιό μου και να εκπληρώσουμε όλους μας τους στόχους με την ομάδα μας».



H Συνέντευξη Τύπου του Λάμπρου Σκόρδα


" Πιστεύω ότι ανοίγει μία καινούρια χρονιά εξίσου σημαντική. Θέλω να συνοψίσω για την χρονιά που ολοκληρώθηκε λέγοντας κάποια λίγα πράγματα. Αυτό γιατί μετά τα όσα λέγονται τον τελευταίο καιρό, και τον άτυχο τελικό της 17ης Μαΐου ο Άρης αποσυντονίστηκε. Όταν ξεκίνησε αυτή χρονιά έχοντας συγκεκριμένους στόχους με την πρόκριση στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA και καλή πορεία, λίγοι θα πίστευαν ότι η ομάδα θα απέκλειε την Ρεάλ Σαραγόσα με μπάτζετ 20πλάσιο από το δικό μας ενώ ακολούθησε αξιόλογη πορεία."

" Επίσης μέσα στην χρονιά είχαμε πει πως θέλαμε να μπούμε στα πλέι οφ με επίσης μίας αξιόλογη πορεία όπως και έγινε κάνοντας περισσότερες νίκες και παίρνοντας περισσότερους βαθμούς με αποτέλεσμα να καταξιώνεται για ακόμα πιο θετικά πράγματα. Αυτή ήταν η θετική πλευρά της χρονιάς και δεν θα πρέπει να επισκιαστεί από την απώλεια του Κυπέλλου στον τελικό. Είχαμε πει ότι θα έπρεπε να είμαστε ρεαλιστές, με τον Ολυμπιακό να αποδεικνύεται ότι ήταν καλύτερος, με την ομάδα να φαίνεται ότι δεν μπόρεσε να πάρει το κύπελλο."

" Δεν κρύβω ότι είμαστε στεναχωρημένοι όλοι μας, αλλά ο Άρης κατάφερε να συσπειρώσει ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου, που γιόρτασε και κατέλαβε το γήπεδο, ενώ όταν τελείωσε το παιχνίδι παρά την πίκρα της απώλειας έδωσε μαθήματα ποδοσφαιρικής παιδείας. Το ίδιο έκανε και ο σύλλογος για να δεχτούμε συγχαρητήρια από όλους δείχνοντας ότι για μας το ποδόσφαιρο είναι ένας τρόπος ζωής με σεβασμό στον αντίπαλο. Ότι μπορούμε να υποστηρίζουμε την αγάπη με θέρμη, με αγάπη διαχρονική έχοντας στην καρδιά μας τον Άρη ενώ κερδίσαμε τον σεβασμό των αντιπάλων."

" Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φιλάθλους που ήταν και δεν ήταν στο γήπεδο και θα ήθελα του χρόνου να βρεθούμε στην Αθήνα και να πάρουμε το Κύπελλο. Δεν λέω ότι δεν έχουμε πίκρα να πάρουμε το Κύπελλο και με συσπειρωμένο τον κόσμο να πάμε στην Αθήνα και εκτός αυτών που θα μπούνε στο γήπεδο οι υπόλοιποι να γιορτάζουν την χαρά της διάκρισης. Δείξαμε επίσης ότι έχουμε ενστερνιστεί το όραμα. Ότι αυτό που ζούνε όλες οι ευρωπαϊκές χώρες ότι θέλουμε και εμείς να το ζούμε."

"Επίσης θέλω να συγχαρώ τον κόσμο διότι δεν έγινε το παραμικρό στους δρόμους αν και υπήρξαν παραφωνίες από άλλους. Ακόμα και ο τραυματίας στον περιφερειακό να χαρακτηριστεί Αρειανός ενώ δεν ήτανε. Εμείς σεβόμαστε κάθε αντίπαλο και αυτή θα είναι η αντίληψή μας για πάντα και καλά θα κάνουν όλοι να έχουν την ίδια αντίληψη. Αυτός ο τελικός δυστυχώς χάθηκε γιατί είχαμε πολύ μεγάλη θέληση να τον κερδίσουμε, γιατί γίνανε λάθη αλλά είναι ένα γεγονός που δεν μας πτοεί αλά και κανέναν “Αρειανό” που πιστεύει στον Άρη. Ο στόχος για την επόμενη χρονιά ξεκινάει με βάση την φετινή για ένα ακόμη βήμα παραπάνω με το φαινόμενο που λέγεται Άρης να γίνει κτήμα ακόμα περισσότερων ανθρώπων. Για αυτό και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους. "

Το θέμα Μπάγεβιτς

" Μετά τον τελικό ακούστηκαν πολλά και παρά το ότι θελήσαμε να δώσουμε επιχειρήματα δεν έγινε αντιληπτό από ένα μεγάλος μέρος της επικράτειας. Υπήρχε ένα θέμα όσον αφορά τον προπονητή της ομάδας τον κ. Μπάγεβιτς και την διάθεση του Παναθηναϊκού να τον εντάξει στο δυναμικό του. Εμείς ως Άρης δείξαμε μεγάλο σεβασμό στις αρχές που πρέπει να έχει το ποδόσφαιρο.

"Από χθες που έγινε η πρώτη τοποθέτησή μου και η προσπάθεια του κ. Βαρδινογιάννη είναι έξω από την ποδοσφαιρική λογική και είναι καταδικαστέα. Είπε ότι δεν θεωρεί κακό μία ομάδα να μιλάει με τον προπονητή μίας άλλης. Βλέπω ότι στην Ελλάδα αυτός που έχει τα χρήματα μπορεί να δημιουργεί τους δικούς του κανόνες. Οι κανόνες της FIFA-UEFA πρέπει να τηρούνται πάντοτε. "

" Είναι αξιοπερίεργο πως ο πρόεδρος μίας ομάδας, που είναι πρόεδρος της λίγκας δεν αποδέχεται αυτές τις αρχές και αναρωτιέμαι τι ποδόσφαιρο θέλουμε να έχουμε στην Ελλάδα και τι πρωτάθλημα να προσφέρουμε στον κόσμο. Πραγματικά είχαμε εκφράσει εδώ και χρόνια τις ενστάσεις μας για το ελληνικό πρωτάθλημα και είχαμε πει από την αρχή ότι δεν πιστεύουμε ότι θα άλλαζε κάτι."

"Και ο λύκος κι αν γέρασε δεν αλλάζει τα χούγια του", που λέει ο λαός μας δεν είναι τυχαίο. Αν εσείς περιμένετε να γίνει ελληνικό πρωτάθλημα ανταγωνιστικό με σπόνσορες και χορηγούς με αυτόν τον τρόπο ή κοροϊδεύουμε ή το αποδεχόμαστε."



"Εμείς δεν το αποδεχόμαστε. Εμείς προσπαθούμε να δώσουμε στους φίλους μας άλλο ελληνικό πρωτάθλημα και άλλο ποδόσφαιρο. Είχα πει κι άλλες φορές ακόμα και όταν παραιτήθηκα από αντιπρόεδρος της Λίγκας πως δεν έχει νόημα να ασχολούμαστε και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Η ομοσπονδία θα πρέπει να δώσει το περίγραμμα αυτού του πρωταθλήματος Αν αυτό το πρωτάθλημα είναι των τριών μεγάλων της Αθήνας και μόνο για το ποιος θα παίξει στο Champions League καλά θα κάνουμε οι υπόλοιποι να παίξουμε μόνοι μας. "

"Τα πλέι οφ αποτέλεσαν τον φερετζέ αυτής της κατευθυνόμενης συλλογής βαθμών στο ελληνικό πρωτάθλημα για να επέτρεπε στους Έλληνες φιλάθλους για να μην αισθάνονται δυσφορία. Ήμασταν οι μόνοι που ήμασταν από την αρχή κατά των πλέι οφ. Εφόσον θέλουν κάτι πρέπει να το έχουν και όλοι οι υπόλοιποι να υποτάσσονται σε αυτές τις ορέξεις. Θεωρούμε φυσιολογικό όταν κάποιος μεγάλος θέλει έναν ποδοσφαιριστή είτε έχει συμβόλαιο είτε όχι να τον πλησιάσει για να τον ξελογιάσει. Ότι έγινε με τον Παναθηναϊκό και τον προπονητή μας έγινε και με την ΑΕΚ και τον Κόκε μέσα στην χρονιά όπως και με τον Γκαρσία και επαφές με τον μάνατζερ του τις οποίες ο πρόεδρος της ΑΕΚ τον οποίο συμπαθώ μου επιβεβαίωσε ότι δεν έγινε κάτι όμως που μου επιβεβαίωσε τόσο ο Κόκε όσο και ο μάνατζερ του.

"Αυτά ισχύουν μόνο στην Ελλάδα. Δεν μπορούν να μαζεύονται οι παράγοντες του Παναθηναϊκού, να συζήτησαν για 4 ώρες και να αποφάσισαν να πάρουν τον Μπάγεβιτς λες και ο Άρης δεν υπάρχει. Δεν θέλω να κάνω πολιτικές τοποθετήσεις αλλά αυτή η αντίληψη δεν μπορεί να περάσει στο ποδόσφαιρο που έχει κανόνες. αν πραγματικά ο Παναθηναϊκός ήθελε να πάρει προπονητή του τον Μπάγιεβιτς θα έπρεπε πρώτα να μας ρωτήσει. Έτσι λένε οι κανονισμοί. Ακόμα και για κάποιον ποδοσφαιριστή. Με την ομάδα που το θέλει να είναι υποχρεωμένη να ενημερώσει πρώτα εγγράφως την ομάδα του. Για αυτό και η UEFA και η FIFA έχει βάλει τους κανόνες της. Αυτά όλα είναι πράγματα ανεπίτρεπτα και έχει φέρει το ποδόσφαιρο μας εδώ που ήρθε. "

"Σε όλη αυτή την διαδικασία που ακολουθείται το τελευταίο διάστημα κρατήσαμε μία απόσταση με σκοπό να προφυλαχθεί το κύρος του προπονητή και της ομάδας. Ήμασταν αποφασισμένοι να δώσουμε απάντηση τι πρέπει να γίνεται. Κατά το δοκούν μέσα μαζικής ενημέρωσης, ραδιόφωνα, εφημερίδες και δημοσιογράφοι προσπαθούν να κατευθύνουν την κοινή γνώμη. Αυτή η Ελλάδα αυτών των κανόνων εμάς εδώ στον Άρη και τον κόσμο μας δεν μπορεί να μας κάνει να ξεχάσουμε ότι πρέπει να είμαστε εντάξει απέναντι στον εαυτό μας."

"Ο κ. Μπάγεβιτς με ενημέρωσε ότι συναντήθηκε με τον κ. Βαρδινογιάννη το βράδυ της Δευτέρας κι ενώ την Κυριακή είχαμε βρεθεί για τρεις ώρες για την επόμενη χρονιά. Ο κ. Βαρδινογιάννης είπε χθες μπορεί να έχει κάποιες υποχρεώσεις με τον Άρη. Έχει να πάει σε κανένα γάμο ή βάπτιση ο κ. Μπάγεβιτς; Αυτή η λογική θα πρέπει να σταματήσει. Αν ο κ. Μπάγεβιτς επιθυμεί να πάει στον Παναθηναϊκό θα πρέπει να το πει σε μένα γιατί εμείς δεν θέλουμε κανέναν που δεν θέλει να μείνει. Εμείς εξάλλου με όσους έχουν συμβόλαιο προσπαθούμε να τα τηρούμε. Ο Παναθηναϊκός δεν έπρεπε να κάνει ό,τι έκανε. Το ρεπορτάζ βγαίνει από ανθρώπους που δεν υπάρχουν; Ή το ρεπορτάζ είναι αυτό που λέει την αλήθεια;







"Δυστυχώς όμως δεν γίνονται κατανοητά μερικά πράγματα. Ο Άρης είναι ένας μεγάλος σύλλογος με στόχος να είναι πρωταθλητής και πρωταγωνιστής στην Ελλάδα. Δεν ξέρω αν θα πάρουμε το πρωτάθλημα αλλά αυτός είναι ο στόχος. Αυτός ο σύλλογος δεν μπορεί να αποδεχτεί κανέναν να τον βλάπτει ή να θεωρεί ότι μπορεί να κάνει πλιάτσικο ή να κρατήσει κάποιον που δεν θέλει να μείνει. Αυτός δεν μπορεί να αποτελεί μέλος αυτής της οικογένειας. Υπάρχουν παραδείγματα με Κόκε και Γκαρσία αλλά και με τον Αβραάμ Παπαδόπουλου που έχουμε μία καταρχήν συμφωνία ως το 2013 και όποιος έρχεται εδώ βλέπει ποια είναι η φιλοσοφία της ομάδας. Και όποιος έχει αυτή την φιλοσοφία δεν θέλει να φύγει. Δεν πρόκειται σε κανέναν να επιτρέψουμε ως Φεουδάρχης να ορμάει στο χωριό και να πλιατσικολογεί. Για αυτό υπάρχουν κανονισμοί και νόμοι."

"Θα ήθελα να κάνω ξεκάθαρο στην υπόθεση Μπάγεβιτς ότι εγώ ως πρόεδρος και όλο το συμβούλιο κρατήσαμε μία στάση απλή. Αν ο κ. Μπάγεβιτς θέλει να μείνει στον Άρη θα είναι αν όχι θα πρέπει ο ίδιος όσο και άλλοι να πληρώσουν και τις συνέπειες. Για τη συμπεριφορά του Παναθηναϊκού ανάλογα μπορεί να υπάρξει καταγγελία στην FIFA όπως με την Τότεναμ και τον Ράμος. Όσοι δεν έχουν αντιληφθεί μέχρι τώρα και μας θεωρούν του χεριού τους καλά θα κάνουν να το αποδείξουν. Αυτός είναι ο Άρης που έχουμε στο μυαλό μας και θα είναι από εδώ και στο εξής. Θα πρέπει όλοι να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους. Είναι πράγματα ξεκάθαρα. Πάνω από όλα είναι ο σύλλογος και αυτή ιδεολογία. Κανείς δεν μπορεί να πει πάνω από τον Άρη. Κανείς δεν θα σταματήσει την πορεία της ομάδας με στόχο της τα επόμενα χρόνια να προχωρήσει την αγωνιστική πορεία, να δυναμώσει και να προχωρήσει η κατασκευή του νέου γηπέδου. Σε αυτόν τον Άρη όποιος θέλει παίρνει μέρος αλλιώς βρίσκει τον τρόπο να φύγει."

"Ζούμε σε virtual reality"



"Εμείς από την αρχή προστατέψαμε και το κύρος του προπονητή και του συλλόγου ,μας. σε όλα όσα ακούστηκαν κρατήσαμε στάση με τις αρχές. Σήμερα διάβασα ότι αν είναι να φύγει θα έρθει σε ρήξη με τον Σκόρδα σε ρήξη Για μας είναι ξεκάθαρα."

"Όποιος θέλει να μείνει μένει αλλιώς βρίσκει τον τρόπο να φύγει με τις επιπτώσεις. Το θεωρώ φυσιολογικό να συναντηθεί όπως έχω κάνει κι εγώ. Αν επιθυμεί να φύγει θα πρέπει να το δηλώσει στην διοίκηση. Αν επιθυμεί να μην μείνει θα πρέπει να το δηλώσει πρώτα σε μας. Όχι σε παπαγαλάκια και τρίτους."

"Αν επιθυμεί να φύγει θα πρέπει να δηλώσει και να αναλάβει τις ευθύνες του όπως και ο Παναθηναϊκός του οποίου η συμπεριφορά του είναι επιλήψιμη. Εμένα με ενημέρωσε για να μην το μάθω από άλλον ότι συναντήθηκε με τον κ. Βαρδινογιάννη."

"Για μας όλα τα θέματα έχουν να κάνουν με αρχές. Αν θελήσει να φύγει θα πρέπει να το πει σε μένα. Ούτε στον κ. Βαρδινογιάννη ούτε στον Παναθηναϊκό. Εμένα άλλα μου λέει άλλα διαβάζω. Σήμερα υπάρχει νέο σενάριο στις εφημερίδες. Αν θέλει να μείνει καλώς. Αν θέλει να φύγει θα αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Εμείς έχουμε προπονητή τον κ. Μπάγεβιτς. Έχουμε συμβόλαιο μαζί του για άλλον ένα χρόνο και μη ρωτάτε εμένα τι σημαίνει αυτό. Εμείς είμαστε ξεκάθαροι. Εξετάζουμε το όλο θέμα με τους νομικούς μας γιατί έχει προκληθεί αναταραχή. Όπως σεβόμαστε όλους, θέλω να μας σέβονται."

"Φθάσαμε να ζούμε σε ένα virtual reality. Ο Βαρδινογιάννης λέει ότι μπορεί να συναντήθηκα. Ο προπονητής έχει συμβόλαιο και έχει υποχρεώσεις όπως κι εμείς. Αν υπάρχει διαφορετική θέληση θα πρέπει να εκφραστεί σε μας, να εξηγηθούν οι πάντες. Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει πράξεις απέναντι σε μας καταγγελταίες και θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους όλοι"

Για τους παίκτες - Ποιοί μένουν, ποιοί φεύγουν

"Με τον Ρονάλντο Γκιάρο υπήρξε συζήτηση εδώ και αρκετό καιρό για ανανέωση του συμβολαίου του. του έγινε πρόταση αυξημένη κατα΄90% σε μία πρόταση έξω από την δική μας λογική. Δυστυχώς οι μάνατζέρ τους βάζανε άλλους όρους. Υπήρξε συγκεκριμένη πρόταση, δεν απάντησε, είπε ότι αποδέχεται αλλά οι μάνατζέρ του βάζουν άλλους όρους. Αν θέλει να μείνει με την πρόταση αυτή, θα μείνει."

"Με τον Ίβιτς υπάρχει μία καταρχήν συζήτηση σε καλό κλίμα και θα γίνει νέα συνάντηση την επόμενη εβδομάδα που θα γυρίσει από το Βελιγράδι και πιστεύω ότι θα μείνει".

"Δεν απάντησε ο Χαλκιάς. Είναι ακόμα παίκτης της ομάδας μας. του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο EURO και θα δούμε τι θα γίνει."

"Η μόνη εκρεμμότητα είναι του Αουρέλιο. Ήταν προγραμματισμένο να μείνει αλλά με την παρέμβαση κάποιων μάνατζερ και πιο συγκεκριμένα του κ.Γκουερίνο υπέγραψε ένα συμφωνητικό με την Ανόρθωση. θα τιμωρηθεί και ο παίκτης και η Ανόρθωση στην FIFA."

"Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει η επιλογή κάποιων παικτών και πιστεύω ότι θα πάμε καλύτερα από πέρσι. Με τον Χαβίτο υπάρχει συμφωνία και δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει κάτι και περιμένουμε να το στείλει υπογεγραμμένο."

"Με το θέμα του Αμορόζο δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη. Δεν είναι στα πλάνα της χρονιάς από τον κ. Μπάγεβιτς. Θα κουβεντιάσω μαζί του με πολύ σεβασμό γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Αμορόζο είναι ο Αμορόζο."

Θέλω να πω σε όλο τον κόσμο ότι από αύριο ξεκινάει η διαδικασία αγοράς εισιτηρίων διαρκείας. Καλώ όλους σε αυτή την γιορτή στο «Κλεάνθης Βικελίδης» κάθε φορά που παίζει η ομάδα. Θα κυνηγάμε κάθε φορά να πάμε παραπάνω από φέτος. Και με τις κινήσεις που θα γίνουν θα μπορούμε να ικανοποιούμε κάθε στόχο που θα βάλουμε για την επόμενη χρονιά και θα κάνουμε τα πάντα για αυτό".

Ευχαριστήρια επιστολή από Γκαγκάτση


Ο Πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Βασίλης Γκαγκάτσης έστειλε την ακόλουθη συγχαρητήρια επιστολή στον Πρόεδρο της ΠΑΕ Αρης κ. Λάμπρο Σκόρδα:

Κύριε Πρόεδρε,

Δεχθείτε, παρακαλώ, τα θερμά συγχαρητήρια εμού προσωπικώς και των μελών του Δ.Σ. της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για την άψογη και συνεπή με το φίλαθλο πνεύμα συμπεριφορά της αποστολής της ΠΑΕ Αρης και των φιλάθλων της ομάδας σας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη του Τελικού Αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδος Hellas On Line.

Το επίπεδο συμπεριφοράς, αγωνιστικής και ευρύτερης, που επέδειξαν η αποστολή και οι φίλαθλοι της ΠΑΕ Αρης είναι παράδειγμα προς μίμηση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία το αξιολογεί ως τη θετικότερη πρόταση για τη βελτίωση των συνθηκών διεξαγωγής των ποδοσφαιρικών αγώνων στην Ελλάδα.

Ιδιαιτέρως θα μου επιτρέψετε να αναφερθώ στη προσωπική σας συμβολή στη συμπεριφορά αυτή, καθώς είμαι γνώστης των προσπαθειών που καταβάλατε και της συμμετοχής σας στην άκρως θετική εικόνα των οπαδών του Αρη τόσος στις μέρες που προηγήθηκαν του Τελικού όσο και κατά τη διεξαγωγή του και μετά τη λήξη του.

Σας ευχαριστώ θερμώς για την οργάνωση και τη δημόσια εικόνα της ΠΑΕ Αρης και των οπαδών της στον Τελικό, καθώς και για την αμέριστη βοήθεια που προφέρατε, εσείς και οι συνεργάτες σας, στη διεξαγωγή του καλύτερου Τελικού Αγώνα Κυπέλλου.































































TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ