ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μένει ο Ζίκο-Έρχονται μεταγραφές

Μένει ο Ζίκο-Έρχονται μεταγραφές
ζίκο

Μένει ο Ζίκο. Απόβαση στην Καβάλα. Τι παίζει με Ντάτολο, Νέρι, Ντάρμπισιρ. Ευχάριστo μήνυμα Σκόκο

Την ώρα που όλοι στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο περίμεναν την απόφαση του Σωκράτη Κόκκαλη από τις ΗΠΑ για το μέλλον του Βραζιλιάνου τεχνικού στον πάγκο, τα μηνύματα που φτάνουν είναι θετικά για τον 56χρονο τεχνικό, με την επίσημη ενημέρωση από την πειραϊκή ΠΑΕ (μέσω διάρρευσης από το γραφείο Τύπου) να είναι πως δεν πρόκειται να υπάρξει αλλαγή στην τεχνική ηγεσία (Διαβάστε ΕΔΩ το σχόλιο του Παντελή Διαμαντόπουλου στο Sport24.gr για την παραμονή του Ζίκο στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού).

Η τοποθέτηση αυτή των διοικούντων έρχεται σε ένα ιδιαίτερα κομβικό σημείο για το σύλλογο, την ώρα που έχει να δώσει κατά σειρά δύσκολους αγώνες για το πρωτάθλημα τον Ιανουάριο κόντρα σε Καβάλα (εκτός), ΠΑΟΚ (εντός) και Πανιώνιο (εκτός), αλλά και μετά από αλυσιδωτά γεγονότα που έχουν διαταράξει την ηρεμία στο σύλλογο.

Οι δύο συνεχόμενες ήττες, στο τέλος του πρώτου γύρου από τον Άρη και στην πρεμιέρα του δευτέρου γύρου από την ΑΕΚ, οι πολλές ανορθογραφίες στον αγωνιστικό χώρο που είχαν και την υπογραφή του Ζίκο, η πολύ άσχημη εικόνα στο μεγαλύτερο μέρος από αυτά τα 180 αγωνιστικά λεπτά αλλά και τα κρούσματα απειθαρχείας που έχουν παρατηρηθεί στο Ρέντη είναι η κορυφή του παγόβουνου στα προβλήματα που ταλανίζουν τους πρωταθλητές Ελλάδας το τελευταίο διάστημα.

Οι οργανωμένοι οπαδοί έχουν ταχθεί εδώ και ημέρες κατά της παραμονής του προπονητή (φρόντισαν μάλιστα να το δείξουν μέσω... γιούχας την Κυριακή στο Φάληρο), θεωρώντας πως ο συγκεκριμένος προπονητής απέτυχε να κερδίσει το στοίχημα της σωστής διαχείρισης του υπάρχοντος υλικού, ωστόσο η διοίκηση φαίνεται πως δίνει πίστωση χρόνου στον Βραζιλιάνο τεχνικό για να αποφύγει και άλλους κλυδωνισμούς με ενδεχόμενη απομάκρυνσή του.

Έχει γίνει άλλωστε ήδη μία αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, με την έλευση του Ζίκο το Σεπτέμβριο στη θέση του Τιμούρ Κετσπάγια (ανήμερα του αγώνα με την Άλκμααρ για την πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ) και ίσως το σκεπτικό των ιθυνόντων να είναι πως στην παρούσα φάση ένα νέο... ηλεκτροσόκ να μην βγάλει από την εντατική τον ερυθρόλευκο ασθενή αλλά να του δώσει τη χαριστική βολή.

Όπως όλα δείχνουν λοιπόν, ο Ζίκο θα κάτσει στην άκρη του πάγκου στον κρίσιμο κυριακάτικο αγώνα με την επικίνδυνη Καβάλα στο "Ανθή Καραγιάννη", με τον άνθρωπο που φερόταν τα τελευταία 24ωρα ως ο επικρατέστερος για να τον διαδεχτεί, τον Μπόζινταν Μπάντοβιτς,να αναχωρεί με προορισμό τη Κοπεγχάγη για το τριήμερο 12, 13 και 14 Ιανουαρίου όπου θα λάβει μέρος σε σεμινάριο προπονητών.

"Σε σεμινάριο προπονητών που διοργανώνει η UEFA στην Δανία θα λάβει μέρος ο σκάουτερ της ομάδας μας Μπόζινταρ Μπάντοβιτς. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην Κοπεγχάγη το τριήμερο 12,13 και 14 Ιανουαρίου", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της η ερυθρόλευκη ΠΑΕ.

Αυτό που θα πρέπει φυσικά να σημειωθεί είναι πως ο προπονητής έχει μεν την στήριξη όμως αυτή δεν θα είναι και εσαεί, καθώς οι πρωταθλητές Ελλάδας είναι ήδη με την "πλάτη στον τοίχο" απέναντι στον Παναθηναϊκό (υπολείπονται πέντε πόντους) και σε περίπτωση που κάνουν αυτοί πρώτοι τη γκέλα έναντι του "αιωνίου" τότε δύσκολα θα αντέξει την πίεση...

Επομένως, ο προπονητής καλείται μέσα στις υπόλοιπες έξι ημέρες να βελτιώσει το κλίμα στα αποδυτήρια και να κάνει και ο ίδιος αυτοκριτική σε μερικές από τις αμφιλεγόμενες επιλογές του σε πρόσωπα και θέσεις, αν θέλει φυσικά να αλλάξει τις εντυπώσεις και να κάνει τον κόσμο και τους ποδοσφαιριστές του (κυρίως) να πιστέψουν σε αυτόν και στη δουλειά του.

Η εικόνα του δευτέρου ημίχρονου στον αγώνα με την ΑΕΛ μόνο ενθαρρυντική δεν ήταν, κάτι που σημαίνει πως προπονητής και παίκτες καλούνται να αλλάξουν άμεσα πρόσωπο και να θυμηθούν την κατάθεση ψυχής που έκαναν με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Άλκμααρ, Σταντάρ Λιέγης, Παναθηναϊκό και Άρσεναλ, αν θέλουν να παραμείνουν ζωντανοί στο κυνήγι του 13ου τίτλου τα τελευταία 14 χρόνια.

Εντός έδρας με... Καβάλα


Το πρόγραμμα πάντως, μόνο εύκολο δεν είναι για τον Ζίκο και τους παίκτες του, αφού έχουν μπροστά τους την δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση με την Καβάλα (17/1, 19:00, Novasports 1).

Οι "Αργονάυτες" που ήταν η αιτία για να φύγει ο Κετσπάγια στον πρώτο γύρο (0-0) παραμένουν πάντα επικίνδυνος αντίπαλος είτε παίζουν εντός έδρας, είτε εκτός.

Στην προκειμένη περίπτωση, παίζουν εντός έδρας στα χαρτιά αλλά στην πραγματικότητα εκτός. Ο λόγος; Η "ερυθρόλευκη" απόβαση στην Καβάλα.

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι έτοιμοι να μετατρέψουν το "Ανθή Καραγιάννη" σε... "Γεώργιος Καραϊσκάκης" με την σύμφωνη γνώμη της ΠΑΕ Καβάλας που έχει δώσει ήδη 7.000 μαγικά χαρτάκια στον Ολυμπιακό.

Δεν αποκλείεται βέβαια, οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού να είναι ακόμη περισσότεροι, αφού η "δίψα" γι' αυτό τον αγώνα είναι μεγάλη και αναμένονται "ερυθρόλευκοι" οπαδοί απ' όλες τις γωνιές της Ελλάδας.

Το ευχάριστο λοιπόν για τους ποδοσφαιριστές του Ζίκο, είναι πως θα έχουν την πολύτιμη βοήθεια του κόσμου, που τους στηρίζει και στέλνει μήνυμα αντεπίθεσης. Μένει να δούμε αν οι παίκτες θα τους ανταμείψουν με νίκη...

Πλησιάζουν στο λιμάνι Ντάτολο, Καστίγιο


Και πάμε τώρα στο κομμάτι των μεταγραφών που δεν έχει πάψει να απασχολεί τους "ερυθρολεύκους", αφού δεν υπάρχει "κίνηση" πέρα από τον Λούα Λούα.

Αυτό που θέλουν οι Πειραιώτες είναι να κλείσουν ένα αριστερό χαφ με ποιότητα, προκειμένου να καλύψουν -επιτέλους- το τεράστιο κενό που άφησε πίσω του ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς το καλοκαίρι.

Μετά το "όχι" του Μπεν Αρφά, ο Χεσούς Ντάτολο φαίνεται ως ο επικρατέστερος και όλα δείχνουν πως θα είναι ο... εκλεκτός της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ.

Ο 25χρονος άσος δεν έχει πολύ χρόνο συμμετοχής στην Νάπολι, η οποία είναι διατεθειμένη να τον παραχωρήσει δανεικό στον Ολυμπιακό με οψιόν αγοράς το καλοκαίρι.

Το ευχάριστο για τους πρωταθλητές Ελλάδας είναι πως και ο ίδιος δεν είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο να μετακομίσει στον Πειραιά και αν δεν μπει στην μέση κάποια άλλη μεγάλη ομάδα, τότε ο... γάμος θα γίνει.

Αν υπάρξει θετική κατάληξη, τότε θα πρόκειται για μια τεράστια μεταγραφή, αφού μιλάμε για έναν εξαιρετικό και ποιοτικό ποδοσφαιριστή, διεθνή με την Εθνική Αργεντινής, όμως είναι νωρίς να μιλήσουμε. Ας τον "κλείσει" πρώτα...

Σ' ότι αφορά τώρα στον Νέρι Καστίγιο, όλα δείχνουν πως είναι ένα βήμα από την επιστροφή του στο μεγάλο Λιμάνι μετά από περίπου 2,5 χρόνια.

Ο διεθνής Μεξικανός, φαίνεται πως έχει πείσει τους Ουκρανούς να τον παραχωρήσουν δανεικό στον Ολυμπιακό και αν οι απαιτήσεις τους δεν είναι... τρελές, τότε ο Νέρι θα γυρίσει στην ομάδα της καρδιάς του.

Μήνυμα αισοδοξίας για Σκόκο



Φυσικά τα ονομάτα των Ντάτολο και Καστίγιο δεν είναι τα μόνα που ακούγονται για τον Ολυμπιακού που "γλυκοκοιτάζει" τον Νάτσο Σκόκο.

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ ενδιαφέρει και μάλιστα πολύ τους Πειραιώτες, όμως το πρόβλημα είναι η Ένωση και το κατά πόσο είναι διατεθειμένη να τον πουλήσει στον Ολυμπιακό, αφού γνωρίζει τι θα επακολουθήσει από τους οπαδούς της ομάδας τους.

Ο πρωταγωνιστής του ντέρμπι στο "Γ. Καραϊσκάκης" και... ηγέτης των "κιτρινόμαυρων" βρίσκεται ψηλά στην λίστα των Πειραιωτών, από την μεριά του είναι ανοιχτός στο να μετακομίσει στους πρωταθλητές Ελλάδας, αλλά το θέμα είναι η ΑΕΚ.

Πάντως, οι δηλώσεις του μάνατζερ του Αργεντινού (πατήστε ΕΔΩ για να τις δείτε αναλυτικά) έφεραν χαμόγελα στο μεγάλο Λιμάνι. Ο εκπρόσωπος του Σκόκο, υπογράμμισε πως ο πελάτης του δεν είναι χαρούμενος στην ΑΕΚ, ότι δεν θα έλεγε όχι σ' άλλη ελληνική ομάδα, ενώ ζήτησε από τους οπαδούς της Ένωσης να μην αντιδράσουν άσχημα αν τον δουν με τα "ερυθρόλευκα".

Είναι πλέον σίγουρο και με την... βούλα πως ο Σκόκο θέλει να φύγει από την ΑΕΚ και οι δηλώσεις του μάνατζέρ του μπορεί να είναι ένα μέτρο πίεσης προς την "κιτρινόμαυρη" ΠΑΕ. Το περίεργο είναι πως η διοίκηση της ΑΕΚ δεν έχει αντιδράσει με κάποια ανακοίνωση. Αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά...

Ανοιχτοί και για Ντάρμπισιρ


Την Δευτέρα, δημοσίευμα της αγγλικής εφημερίδας "Sun" έγραφε πως ο Ντέιβιντ Μόγιες, θέλει στην Έβερτον τον Ματ Ντάρμπισιρ (πατήστε ΕΔΩ για το δημοσίευμα).

Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο αληθεύει το συγκεκριμένο δημοσίευμα, όμως είναι γεγονός πως οι πρωταθλητές Ελλάδας αν δεχτούν κάποια καλή πρόταση δεν θα θα πουν όχι.

Φυσικά, αυτό δε σημαίνει πως οι Πειραιώτες θέλουν να πουλήσουν τον Ντάρμπισιρ, όμως αν έρθει μια συμφέρουσα πρόταση θα την σκεφτούν και πιθανότατα θα τον παραχωρήσουν.

Απολογήθηκαν Στολτίδης, Ντουντού


Ο Ιεροκλής Στολτίδης και ο Ντουντού Σεαρένσε πέρασαν την Δευτέρα από τα γραφεία της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ.

Εκεί, συναντήθηκαν με τον γενικό διευθυντή του Ολυμπιακού, Γιάννη Χρυσικόπουλο και του παρέδωσαν εγγράφως τις απολογίες τους για τα πειθαρχικά παραπτώματα που υπέπεσαν.

Ο Έλληνας μέσος για το επεισόδιο που είχε με τον Ζίκο, ενώ ο Βραζιλιάνος για το γεγονός πως αγωνίστηκε σε φιλικό δίχως να ενημερώσει την ΠΑΕ και επέστρεψε από τις διακοπές τραυματίας.

Φυσικά, δεν έχει γίνει γνωστή ακόμη η τιμωρία που θα επιβληθεί στους δύο παίκτες, όμως λογικά θα είναι ένα χρηματικό πρόστιμο.









































































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ