ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μέντες: "Ανατρίχιασα με τον κόσμο!"

Μέντες: "Ανατρίχιασα με τον κόσμο!"
INTIME SPORTS

Ο Νταβίντ Μέντες έπλεξε το εγκώμιο του Μάρκους Μπεργκ, στάθηκε στη σημασία του χρόνου στη βελτίωση του Παναθηναϊκού και μίλησε για την εμπειρία της διασκέδασης στα μπουζούκια!

Άλλη μία εξαιρετική απόδοση πραγματοποίησε ο Νταβίντ Μέντες στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και ήταν από τους κορυφαίους του Παναθηναϊκού!

Το πρωί της Κυριακής, ο Ολλανδός αμυντικός χαφ φιλοξενήθηκε στην εκπομπή "Γκολ χωρίς σύνορα" στον ΣΚΑΪ και μίλησε για το θρίαμβο, την κατάκτηση του τροπαίου και για τις προσωπικές του εντυπώσεις!

Αρχικά, ο Μέντες δεν δίστασε να παραδεχτεί ότι δεν περίμενε τόσο άνετη νίκη: "Πραγματικά το 4-1 ήταν ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα. Ήταν ένας δύσκολος αγώνας. Ξέραμε ότι θα νικήσουμε, αλλά δεν περιμέναμε αυτό το σκορ".

Κατόπιν, αναφέρθηκε στην ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε στο "Σπύρος Λούης": "Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα που ξεκίνησε με μεγάλες δυσκολίες τη σεζόν. Έχει μεγάλη ιστορία αλλά φέτος άρχισε το χτίσιμο μίας νέας ομάδας. Μόλις βγήκα στον αγωνιστικό χώρο και είδα μία καταπράσινη ατμοσφαίρα, όλους τους οπαδούς μας στα πράσινα να μας στηρίζουν, ανατρίχιασα, μου σηκώθηκε η τρίχα! Είναι αλήθεια ότι έχω εμπειρία στο ποδόσφαιρο, αλλά δεν είμαι συνηθισμένος σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις από τους οπαδούς! Για αυτό αισθάνθηκα έτσι".

Φυσικά, δεν παρέλειψε να βγάλει το καπέλο στον Μπεργκ: "Αρχικά, στον Παναθηναϊκό μας διακρίνει το ομαδικό πνεύμα. Όμως, ο Μπεργκ κάνει τη διαφορά με τα γκολ που πετυχαίνει και αξίζει τα συγχαρητήρια! Ο Ζέκα το έκανε σαν ένδειξη σεβασμού και αναγνώρισης στον Μάρκους, για όσα προσφέρει στην ομάδα".

Στο πλάνο... εισέβαλαν οι δύο γιοι του Μέντες και αυτός σχολίασε το γεγονός: "Είναι η διερεύνηση της οικογένειας του Παναθηναϊκού (σ.σ. γέλια)! Ίσως παίξουν, ο μεγαλύτερος γιος μου στην ομάδα μπάσκετ και ο μικρός στην ομάδα ποδοσφαίρου!".

Ο Μέντες σχολίασε και την αμφισβήτηση που γνώρισε η ομάδα στην αρχή της σεζόν: "Για εμάς το σημαντικό ήταν ο χρόνος, ώστε να μπορέσουμε να χτίσουμε την ομάδα. Και οι έμπειροι παίκτες χρειαζόμασταν χρόνο. Έπειτα με προετοιμασία, με σκληρή και σωστή δουλειά, και με την καθοδήγηση του προπονητή, φτάνεις στον στόχο σου".

Όσο για τις οδηγίες του Αναστασίου πριν τη σέντρα, ο Ολλανδός χαφ τόνισε: "Να κάνουμε το παιχνίδι μας και να παίξουμε όπως ξέρουμε. Ο αντίπαλος μας είναι επιθετικός και εμείς έπρεπε να έχουμε αργό τέμπο, για να τον περιορίσουμε. Ξέραμε ότι εάν εφαρμόζαμε την τακτική μας, θα νικούσαμε γιατί ήμασταν καλύτεροι".

Πλέον, ο κύριος στόχος είναι η συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League, όμως το Europa παρέχει μία ασφάλεια: "Πρώτα απ' όλα κατακτήσαμε το Κύπελλο και πήραμε το καλό εισιτήριο για το Europa League. Αυτό μας δίνει μία ασφάλεια. Όμως, θα παλέψουμε για το Champions League και θέλουμε να διεκδικήσουμε την είσοδο μας στους ομίλους. Αυτή θα είναι το καλύτερο σενάριο".

Ο Μέντες μαθαίνει ελληνικά με δάσκαλο τον μεταφραστή της ομάδας, Μιγκέλ Καπουόνο και έκανε μία σύντομη επίδειξη: "Μου αρέσει πολύ η Ελλάδα και θέλω να παίξω με τον Παναθηναϊκό στο Champions League".

Κλείνοντας, σχολίασε και την εμπειρία του από τους πανηγυρισμούς στα μπουζούκια: "Δεν ήταν η πρώτη μου φορά. Ήταν η δεύτερη. Ήταν μία όμορφη εμπειρία, γιατί πανηγυρίσαμε το κύπελλο. Πήγαμε όλη η ομάδα σαν μία οικογένεια και πιστεύω ότι θα το επαναλάβουμε σε τρεις εβδομάδες'.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ