ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Μεντιλίμπαρ για το 3-5-2: "Όταν αλλάζεις σύστημα θες το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, για να χάνεις ένα παιχνίδι κάτι δεν λειτούργησε σωστά"

EUROPA LEAGUE 2024-2025 /  -  (  / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE 2024-2025 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ υποστήριξε πως η Λιόν πήρε δίκαια τη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό από τη στιγμή που οι ερυθρόλευκοι δεν αμύνθηκαν αποτελεσματικά και δεν αξιοποίησαν τις δικές τους ευκαιρίες για γκολ.

Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από την Γαλλία στην πρεμιέρα του στο Europa League καθώς ηττήθηκε με 2-0 από την Λιόν, με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να στέκεται στις δηλώσεις στο γεγονός πως η ομάδα του δεν μπόρεσε να αμυνθεί αποτελεσματικά αλλά και να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που είχε για γκολ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το πώς έζησε την πρεμιέρα του Europa League:

"Νομίζω πως κάναμε λιγότερα πράγματα απ'ότι όλοι νομίζαμε ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε σήμερα, παρόλο που δημιουργήσαμε 3-4 ξεκάθαρες ευκαιρίες για γκολ που δεν τις εκμεταλλευτήκαμε δυστυχώς έτσι ώστε να μπορέσουμε να μπούμε στο παιχνίδι. Στη συνέχεια δεν καταφέραμε να αμυνθούμε αποτελεσματικά και στο σύνολο, νομίζω πως ο αντίπαλος ήταν καλύτερος από εμάς".

Για την αλλαγή σχηματισμού:

Αλλάξαμε τη δομή, αλλάξαμε το σύστημα και τους παίκτες. Η πρόθεσή μας όμως δεν ήταν να αλλάξουμε την ιδέα του παιχνιδιού, Θέλαμε να παίξουμε επιθετικά και να ανέβουμε ψηλά. Ήμασταν αποδυναμωμένοι στα άκρα, δεν καταφέραμε όμως να ανέβουμε ψηλά, ο αντίπαλος αντίθετα ανέβηκε λόγω της ικανότητάς του και δεν τα καταφέραμε. Ο σκοπός είναι όταν αλλάζεις ένα σύστημα είναι να πετύχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Για να χάνεις ένα παιχνίδι κάτι δεν έχει λειτουργήσει σωστά".

Για τη συνέχεια της διοργάνωσης και το τι κρατάει από το ματς:

"Πάμε με σκοπό τα αποτελέσματα πάντα, να νικήσουμε το επόμενο ματς στην έδρα μας. Πρώτα θέλουμε να δούμε σε τι κατάσταση είναι οι παίκτες μας ενόψει του αγώνα της Κυριακής. Θα έχουμε συνεχόμενα ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη και θέλουμε να είναι στην καλύτερη κατάσταση".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ