ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μεντιλίμπαρ: "Μεγάλη η απώλεια του Μπάλντοκ για τον Παναθηναϊκό και το ελληνικό ποδόσφαιρο"

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ
Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ EUROKINISSI SPORTS

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ παραχώρησε δηλώσεις στη συνδρομητική τηλεόραση εν όψει της αναμέτρησης με τον Λεβαδειακό για την έβδομη αγωνιστική της Stoiximan Super League και ασφαλώς σχολίασε την τραγική είδηση με τον χαμό του Τζορτζ Μπάλντοκ.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, παραχώρησε δηλώσεις στην Cosmote TV για τον αγώνα με τον Λεβαδειακό και μεταξύ άλλων θεμάτων σχολίασε και τον αδόκητο χαμό του Τζορτζ Μπάλντοκ, τονίζοντας πως η απώλειά του είναι τεράστια τόσο για τον Παναθηναϊκό, όσο και για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βάσκου τεχνικού:

Για τον Μπάλντοκ: "Είναι κάτι συγκλονιστικό. Είναι κάτι που κανένας δεν περίμενε και κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί. Είναι μια τραγική είδηση και μια μεγάλη απώλεια για τον Παναθηναϊκό και όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Συνέβη τις μέρες της Εθνικής και αυτό μας κάνει όλους να σκεφτόμαστε πως θα μπορούσε να είναι εκεί με την Εθνική Ελλάδας αντί να βρίσκεται στο σπίτι του και να του συμβεί αυτό. Το μόνο που έχω να πω είναι συλλυπητήρια στην οικογένεια του, στους φίλους του και στον Παναθηναϊκό. Μας έχει όλους συγκλονίσει".

Για την προετοιμασία στην διακοπή λόγω των Εθνικών ομάδων: "Δεν είναι εύκολο για λείπουν πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές από την ομάδα. Λείπουν 13-14 άτομα με τις Εθνικές τους ομάδες και η προπόνηση δεν είναι η ίδια και δεν έχει την ίδια ποιότητα. Αναγκαστικά παίρνουμε 3-4 μέρες ρεπό και στη συνέχεια όταν επιστρέφουν οι παίκτες το κάνουν ένας ένας. Δεν επιστρέφουν όλοι μαζί, επομένως αργούμε να μπούμε σε κανονική προπόνηση. Κάποιοι μπορεί να γυρίσουν άρρωστοι ή κουρασμένοι. Γενικώς είναι πρόβλημα αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σαν δικαιολογία".

Για το ματς με τον Λεβαδειακό: "Πρώτα από όλα πρέπει να σεβαστούμε τον αντίπαλο. Μπορεί ο Λεβαδειακός να μην έχει καταφέρει να κερδίσει ακόμα κάποιο παιχνίδι στο πρωτάθλημα, ωστόσο η εικόνα του είναι μιας ομάδας που παλεύει όλα τα ματς μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ακόμα και στα παιχνίδια του απέναντι στον Παναθηναϊκό και απέναντι στον ΠΑΟΚ προσπάθησαν μέχρι το τέλος για ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Εμείς πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι, να έχουμε τη μπάλα και να τους πιέσουμε. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επαναπαυτούμε".

Για το αν περίμενε να ανταποκριθούν καλά τόσο καλά σε απαιτητικά παιχνίδια ο Κωστούλας και ο Μουζακίτης: "Τους είδαμε και στα παιχνίδια τους με την Εθνική Ελπίδων όπου ήταν πραγματικά πάρα πολύ καλοί. Είχαν μεγάλη συμμετοχή στα παιχνίδια, έπιασαν καλή απόδοση και σκόραραν. Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι γιατί όπως μας βοηθάνε στην προπόνηση καθημερινά, αλλά και στα παιχνίδια που αγωνίζονται, έδειξαν για ακόμα μία φορά πόσο καλοί παίκτες είναι. Ξέρουμε την αξία των παιδιών αυτών και βλέπουμε πόσο πολύ μας βοηθάνε. Έχουν όλες τις προδιαγραφές για να τους εμπιστευτούμε και να στηριχτούμε πάνω τους. Τα παιδιά αυτά αξίζουν τον χρόνο συμμετοχής και θα τον βρούνε".

Πιρόλα: "Είμαι συγκλονισμένος με αυτό που συνέβη στον Μπάλντοκ"

Τους παίκτες του Ολυμπιακού εκπροσώπησε ο Λορέντσο Πιρόλα τονίζοντας με τη σειρά του για τον Μπάλντοκ: "Είμαι συγκλονισμένος και πολύ στεναχωρημένος με αυτό που έγινε. Έμαθα την είδηση όταν ήμουν στην Ιταλία με την Εθνική μου ομάδα. Καταλαβαίνω πως είναι μια σοκαριστική είδηση για την ομάδα του, για τους συμπαίκτες του και για όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι μια τραγωδία. Δεν ήξερα τον Μπάλντοκ προσωπικά. Τον είδα στο τελευταίο παιχνίδι που παίξαμε με τον Παναθηναϊκό. Δεν μπορώ καν να σκεφτώ πως ήταν οι παίκτες της Εθνικής Ελλάδας που αγωνίστηκαν εκείνο το βράδυ στην Αγγλία, αλλά τουλάχιστον χαίρομαι που πήραν μια νίκη για τον φίλο τους"

Για την Εθνική Ιταλίας: "Ο στόχος μου είναι να παίξω στην Εθνική ομάδα ανδρών της Ιταλίας. Για αυτό δουλεύω και ελπίζω να συμβεί. Έχουμε κάνει πολύ καλή δουλειά με την Εθνική Ελπίδων της χώρας μου και προκριθήκαμε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Πιστεύω πραγματικά πως θα καταφέρω να εκπληρώσω τους στόχους μου. Δουλεύω σκληρά και ανυπομονώ να μάθω τι θα συμβεί στο μέλλον"

Για το ματς με τον Λεβαδειακό: "Όλα τα παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι δύσκολα και ταυτόχρονα σημαντικά, γιατί όλες οι ομάδες όταν παίζουν απέναντι μας θέλουν να δώσουν το 200% των ικανοτήτων τους για να πετύχουν ένα μεγάλο αποτέλεσμα. Για μας είναι σημαντικό να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι, να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ