ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μεντιλίμπαρ: "Ο Ορτέγκα θα χρειαστεί 3-4 εβδομάδες, δεν φαίνεται κάτι σοβαρό του Πιρόλα"

EUROPA LEAGUE 2024-2025 /  -  (  / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE 2024-2025 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στη συνέντευξη Τύπου της νίκης του Ολυμπιακού επί της Μάλμε αναφέρθηκε στην κατάσταση των Ορτέγκα και Πιρόλα που αποχώρησαν τραυματίες.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 της Μάλμε πανηγυρίζοντας ένα σημαντικό διπλό. Οι ερυθρόλευκοι έχασαν ωστόσο τους Ορτέγκα και Πιρόλα, οι οποίοι αποχώρησαν με πρόβλημα τραυματισμού.

Ο Μεντιλίμπαρ στη συνέντευξη Τύπου ότι ο Ορτέγκα θα μείνει εκτός για περίπου 3-4 εβδομάδες, χωρίς να έχουν γίνει εξετάσεις, ενώ καλύτερη είναι η κατάσταση του Πιρόλα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μεντιλίμπαρ

Είναι από τα βράδια που θέλετε να πείτε ένα μεγάλο μπράβο στους παίκτες σας και για την αφοσίωση που έδειξαν στην τακτική;

"Ναι μας άρεσε η συμπεριφορά των παικτών και έχουμε να πούμε πως ο τρόπος που εμφανίζεται ο κάθε παίκτης δεν είναι ίδιος σε όλους τους αγώνες. Εξαρτάται από τον αντίπαλο και τη στιγμή, ωστόσο σε αυτόν τον αγώνα είχαν όλη καλή αγωνιστική συμπεριφορά και τόλμησαν όλοι τους μέσα στο γήπεδο και μας βγήκε για να πάρουμε τη νίκη".

Πόσο κοντά στα θέλω σας ήταν η εικόνα της ομάδας και πιστεύετε ότι μπορεί ο Ολυμπιακός να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο;

"Πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης και πάντα υπάρχουν πράγματα για να δουλέψεις και να τα κάνεις καλύτερα στη συνέχεια. Όμως σε αυτό το ματς κάναμε αυτά που θέλαμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Είχαμε πει ότι ο τρόπος που παίζει η Μάλμε είναι αυτός που μας βοηθάει για να δείξουμε στο γήπεδο αυτά που έχουμε δουλέψει. Για να δείξεις τα στοιχεία που ξέρεις θα πρέπει να σε βοηθάει και ο αντίπαλος και μας βόλεψε ο τρόπος που αγωνίστηκε η Μάλμε και δείξαμε αυτά που θέλαμε και καταφέραμε να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα".

Στο φετινό Ολυμπιακό μήπως ταιριάζει περισσότερο η Ευρώπη από τα ματς της Ελλάδας;

"Το είπα ότι τα παιχνίδια της Ευρώπης μας ταιριάζουν γιατί οι αντίπαλοι παίζουν πιο ανοιχτά και είναι ματς που μας βοηθούν να βγαίνουμε πιο ψηλά και να είμαστε πιο επιθετικοί, αυτό μας ταιριάζει. Στην Ελλάδα οι αντίπαλοι είναι πιο κλειστοί και δε μας βοηθάει αυτό. Δε είναι εύκολο να δείξουμε το ίδιο με την Ευρώπη και στην Ελλάδα. Θέλουμε όμως με τον καιρό να ξεπεράσουμε τη δυσκολία αυτή στην Ελλάδα και να παίζουμε όπως και στην Ελλάδα. Ωστόσο και χωρίς να το έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα είμαστε μόλις δύο βαθμούς πίσω".

Υπάρχει κάποιο νέο για τους τραυματισμούς Πιρόλα, Ορτέγκα; Επίσης τι Ολυμπιακό να περιμένουμε να δούμε την Κυριακή στην Τρίπολη;

"Χθες μπορούσα να ξέρω πώς θα παίξουμε, γιατί ήξερα ποιοι παίκτες ήταν διαθέσιμοι. Για την Κυριακή δεν μπορώ να το ξέρω, γιατί δεν ξέρω σε τι κατάσταση θα είναι. Δεν θα έχουμε σίγουρα δύο παίκτες. Ο Ορτέγκα χωρίς να έχουμε κάνει εξετάσεις θα είναι έξω 3-4 εβδομάδες. Ο Πιρόλα δεν έχει κάτι σοβαρό, αλλά μπορεί να είναι έτοιμος μπορεί και όχι".

Πόσο δύσκολη ήταν η διαχείριση του αγώνα αλλάζοντας συνεχώς τα μπακ που είχατε λόγω προβλημάτων κατά τη διάρκεια του ματς;

"Το καλό είναι ότι έχουμε αρκετούς αμυντικούς και βρήκαμε τη λύση. Αν δεν είχαμε τέτοιους παίκτες θα έπρεπε να αλλάξουμε θέσεις στους ποδοσφαιριστές μας. Ο Κοστίνια ανταποκρίθηκε στ’ αριστερά, ενώ ο Ροντινέι είναι έτσι και αλλιώς αμυντικός και πήγε πίσω για να μας βοηθήσει. Ευτυχώς δεν είμαστε ομάδα με μικρό ρόστερ και έτσι μπορέσαμε να καλύψουμε τα κενά που δημιουργήθηκαν".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ