Μεντιλίμπαρ: “Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο διάστημα που απομένει μέχρι τον τελικό Κυπέλλου, δεν θέλουμε να φανούμε χαλαροί”

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως περιμένει από τους παίκτες του να παραμείνουν συγκεντρωμένοι στα τελευταία τρία παιχνίδια του Ολυμπιακού στα playoffs της Stoiximan Super League ώστε να είναι έτοιμοι και για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson.
Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στη δράση την Κυριακή (27/4, 20:00, Cosmote Sport 1 HD, LIVE MATCHCENTER SPORT24) αντιμετωπίζοντας την ΑΕΚ στην OPAP Arena για την 4η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League.
Αφού τόνισε πως απολαμβάνει να δίνει το παρών στο ΣΕΦ και να παρακολουθεί τα παιχνίδια του μπασκετικού Ολυμπιακού, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στάθηκε στη συγκέντρωση που περιμένει από τους ποδοσφαιριστές του στα εναπομείναντα ματς της σεζόν.
Αναλυτικά όσα είπε ο Μεντιλίμπαρ:
Για την προετοιμασία για το ματς με την ΑΕΚ και το διάστημα της διακοπής: “Μετά το τελευταίο παιχνίδι που παίξαμε, δώσαμε μια εβδομάδα ρεπό και μετά επιστρέψαμε στις προπονήσεις.
Έχουμε μιλήσει στους ποδοσφαιριστές και τους έχουμε πει πως απομένουν τρία παιχνίδια ακόμα για το πρωτάθλημα και μπορεί εμείς να έχουμε κατακτήσει το πρωτάθλημα, όμως οι υπόλοιποι κυνηγούν ακόμα στόχους και δεν θέλουμε να φανούμε χαλαροί σε αυτά τα παιχνίδια.
Επίσης, έχουμε μπροστά τον τελικό του Κυπέλλου και δεν μπορείς ξαφνικά να πατήσεις ένα κουμπί και να αποσυντονιστείς όταν το θέλεις και μετά να πατήσεις πάλι ένα κουμπί και να συντονιστείς ξανά. Για αυτό θα πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο διάστημα που απομένει μέχρι τον τελικό”.
Για το κίνητρο που υπάρχει στην ομάδα μετά και την μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος: “Είναι η δουλειά μου να το κάνω αυτό. Είναι άλλο το είμαι χαρούμενος στην προπόνηση και το απολαμβάνω και άλλο το δε με νοιάζει ότι και αν γίνει.
Επομένως πρέπει να διαλέξω πολύ προσεκτικά τους παίκτες που θα παίξουν. Αν υπάρχουν παίκτες που δεν είναι στην κατάσταση για να προσφέρουν , τότε θα πρέπει να επιλέξω άλλους. Είναι δουλειά μου να συνεχίσουμε να κάνουμε προπόνηση σε πολύ καλό επίπεδο και να επιλέξω με σοφία αυτούς που θα αγωνιστούν”.
Για το αν είναι τα ματς που απομένουν μια ευκαιρία για να δει περισσότερο παίκτες που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής: “Θα μπορούσε, όμως δεν θα χαριστεί τίποτα σε κανέναν.
Αν δούμε πως κάποιος το αξίζει θα πάρει χρόνο συμμετοχής. Ο στόχος είναι πάντα η ομάδα να είναι ανταγωνιστική και να παίζει για να κερδίσει, σα να μην έχει τελειώσει το πρωτάθλημα για μας”.
Ο Λορέντσο Πιρόλα με τη σειρά του τόνισε πως νιώθει υπερήφανος για το πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας του, ενώ υπογράμμισε πως είναι απόλυτα ευχαριστημένος από τον τρόπο που εκτυλίχθηκε η πρώτη του χρονιά στον Ολυμπιακό.
Αναλυτικά όσα είπε ο Λορέντσο Πιρόλα:
Για το πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας του: “Νιώθω μεγάλη υπερηφάνεια και μεγάλη χαρά γιατί έχει εκπληρωθεί ένας από τους σημαντικότερους στόχους. Όταν ήρθα στον Ολυμπιακό ήλπιζα να κερδίσω τίτλους και το πρωτάθλημα σε συνδυασμό με τα 100α γενέθλια του συλλόγου μας κάνει όλους πολύ υπερήφανους και πολύ χαρούμενους”.
Για το κίνητρο στα ματς που απομένουν: “Όταν είσαι παίκτης του Ολυμπιακού έχεις πάντα κίνητρο. Ο Ολυμπιακός πρέπει να κερδίσει όλα τα παιχνίδια που δίνει και για αυτό στα τρία που απομένουν πρέπει να έχουμε τον ίδιο στόχο και την ίδια νοοτροπία, όπως πριν κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής πρέπει να συνεχίσουμε με νίκες”.
Για το αν περίμενε τόσο καλή την πρώτη του σεζόν στον Ολυμπιακό: “Όταν έφτασα εδώ, τον περασμένο Ιούλιο, ήξερα πως ήρθα σε μια ομάδα που μόλις είχε κερδίσει έναν ευρωπαϊκό τίτλο και ο στόχος μου ήταν να παίζω όσο περισσότερο γίνεται και να δείξω τον καλό μου εαυτό στα παιχνίδια που θα είχα την ευκαιρία.
Πραγματικά είμαι ευτυχισμένος γιατί πήρα χρόνο συμμετοχής και βοήθησα την ομάδα να πετύχει στόχους. Επομένως δεν θα μπορούσα να είμαι τίποτα άλλο πέρα από ευχαριστημένος από την σεζόν αυτή”.