ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μέσι - Κριστιάνο Ρονάλντο: Οι επιδόσεις που δείχνουν το κενό που θα αφήσουν

Οι Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο ανταλλάσουν χειραψία κατά τη διάρκεια του Μπαρτσελόνα - Γιουβέντους για το Champions League
Οι Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο ανταλλάσουν χειραψία κατά τη διάρκεια του Μπαρτσελόνα - Γιουβέντους για το Champions League AP PHOTO/JOAN MONFORT

Με αφορμή το γεγονός ότι για πρώτη φορά κανένας εκ των Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο δεν θα βρίσκονται στα προημιτελικά του Champions League το SPORT 24 αποτυπώνει τα νούμερα των δύο που προκαλούν ζάλη.

Από το βράδυ της Τετάρτη (10/03) όλοι οι φίλοι του ποδοσφαίρου ζουν μία σκηνή από τα προσεχώς. Τι θα γίνει δηλαδή τότε που ο Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο κρεμάσουν τα παπούτσια τους.

Πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια τα προημιτελικά Champions League δε θα έχουν έστω τον έναν εκ των δύο αφού τόσο η Γιουβέντους όσο και η Μπαρτσελόνα έμειναν εκτός συνέχειας.

Κι αν αυτό το νούμερο δεν σας λέει κάτι αρκεί να αναφέρουμε ένα ακόμα εντυπωσιακό στοιχείο για αυτούς τους δύο τεράστιους ποδοσφαιριστές. Τόσο ο Μέσι όσο κυρίως ο Κριστιάνο Ρονάλντο συνήθιζαν να μιλούν στο γήπεδο όταν έφταναν τα κρίσιμα για τις ομάδες τους.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι δυο τους να έχουν πετύχει πολλά γκολ στο Champions League από τη φάση των οκτώ και μετά. Για να καταλάβετε οι δυο θρύλοι του ποδοσφαίρου έχουν σκοράρει αθροιστικά 254 γκολ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. O CR7 έχει 134 και ο Μέσι άλλα 120.

Από αυτά τα 58 τα έχουν βάλει σε αγώνες από την προημιτελική φάση και έπειτα! Ο Πορτογάλος μετρά 38 τέρματα και ο Μέσι 20. Προκειμένου να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης αρκεί να αναφέρουμε ότι σε όλη τους την καριέρα και σε όλες τις φάσεις της διοργάνωσης δεν έχουν φτάσει στα 58 γκολ παίκτες όπως οι Ρουντ Φαν Νίλστελροϊ, Τιερί Ανρί, Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, Αντρέι Σεφτσένκο, Ντιντιέ Ντρογκμπά, Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο.

Μάλιστα, υπάρχει και μία επίδοση του Κριστιάνο Ρονάλντο η οποία δύσκολα θα σπάσει από κάποιον. Τη σεζόν 2016-17 o CR7 με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης σκόραρε 10 φορές από την προημιτελική φάση και μετά. Πέτυχε πέντε γκολ στους προημιτελικούς με την Μπάγερν, τρία απέναντι στην Ατλέτικο στα ημιτελικά και δύο στον τελικό με την Γιουβέντους.

Αυτά και άλλα πολλά εντυπωσιακά στατιστικά θα αφήσουν αυτοί οι δύο πίσω τους όταν αποφασίσουν να κρεμάσουν τα παπούτσια τους. Μέχρι τότε ας απολαύσουμε όσα έχουν ακόμα να μας χαρίσουν.

Photo credits: 2020 AP Photo/Joan Monfort

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ