ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ

Μέσι: Ο Αργεντινός θρύλος πέρασε τον Νταεΐ και έγινε ο δεύτερος σκόρερ όλων των εποχών σε εθνικές ομάδες

Argentina's Lionel Messi celebrates after scoring his side's opening goal against Bolivia during a World Cup 2026 qualifying soccer match at Monumental stadium in Buenos Aires, Argentina, Tuesday, Oct. 15, 2024. (AP Photo/Natacha Pisarenko)
Argentina's Lionel Messi celebrates after scoring his side's opening goal against Bolivia during a World Cup 2026 qualifying soccer match at Monumental stadium in Buenos Aires, Argentina, Tuesday, Oct. 15, 2024. (AP Photo/Natacha Pisarenko) @2024 NATACHA PISARENKO/AP IMAGES

Ο Λιονέλ Μέσι έγραψε ιστορία με το χατ-τρικ του κόντρα στην Βολιβία αφού είναι πλέον μόνος στη δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ σε επίπεδο εθνικών ομάδων, με τη συγκεκριμένη κορυφή να ανήκει στον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η Αργεντινή σάρωσε με 6-0 την Βολιβία για την 10η αγωνιστική των προκριματικών του Μουντιάλ στη ζώνη της Λατινικής Αμερικής και ο παίκτης που έπαιξε το ρόλο του... οδοστρωτήρα δεν ήταν άλλος από τον ηγέτη της, Λιονέλ Μέσι.

Στο πρώτο του ματς στην πατρίδα του μετά από 11 μήνες, ο 37χρονος σούπερ σταρ της Ίντερ Μαϊάμι είχε συμμετοχή στα πέντε από τα έξι γκολ της αλμπισελέστε, με το χατ-τρικ που σημείωσε να τον ανεβάζει μάλιστα στη δεύτερη θέση των κορυφαίων σκόρερ όλων των εποχών όσον αφορά στις εθνικές ομάδες.

Και αυτό γιατί άφησε πίσω του τον Ιρανό θρύλο Αλί Νταεΐ που σταμάτησε στα 109 γκολ, με τον Pulga να μετράει πλεον 112 σε 189 εμφανίσεις του με την τρις παγκόσμια πρωταθλήτρια (μετράει και 57 ασίστ) και να έχει μπροστά του μόνο τον Κριστιάνο Ρονάλντο (αμφότεροι έχουν 10 χατ-τρικ), που απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής έχοντας αυτή τη στιγμή 132 γκολ σε 216 συμμετοχές του με την εθνική Πορτογαλίας.

Σημειώνεται πως το πρώτο διεθνές γκολ στην καριέρα του το είχε σημειώσει πριν από 18 χρόνια και συγκεκριμένα στις 3 Ιανουαρίου 2006, σε φιλική αναμέτρηση απέναντι στην Κροατία όπου τότε η Αργεντινή είχε ηττηθεί με σκορ 3-2.

Οι κορυφαίοι σκόρερ σε επίπεδο εθνικών ομάδων

  • Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία) 132 γκολ - 216 εμφανίσεις
  • Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή) 112 γκολ - 189 εμφανίσεις
  • Αλί Νταεΐ (Ιράν) 109 γκολ - 148 συμμετοχές
  • Σουνίλ Τσέτρι (Ινδία) 94 γκολ - 115 συμμετοχές
  • Μοκτάρ Νταχάρι (Μαλαισία) 89 γκολ - 142 συμμετοχές
  • Ρομέλου Λουκάκου (Βέλγιο) 85 γκολ - 119 συμμετοχές
  • Αλί Μακμπούτ (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) 85 γκολ - 115 συμμετοχές
  • Φέρεντς Πούσκας (Ουγγαρία) 84 γκολ - 89 συμμετοχές
  • Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Πολωνία) 84 γκολ - 154 συμμετοχές
TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ