ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μέσι: "Ονειρεμένος τελικός με Μάντσεστερ"

Μέσι: "Ονειρεμένος τελικός με Μάντσεστερ"

Ο Λιονέλ Μέσι χαρακτήρισε τελικό-όνειρο αυτόν της 28ης Μαΐου κόντρα στη Γιουνάιτεντ και σύμπτωση ότι δεν έχει σκοράρει ποτέ σε αγγλικό έδαφος. Τί είπε για Κ. Ρονάλντο, Ερνάντες, Πελέ και Μαραντόνα.

"Έχω το μέγιστο σεβασμό για τη δουλειά του Φέργκιουσον. Πρέπει να είσαι σπουδαίος προπονητής και εξαιρετικό άτομο για να πετυχαίνεις στον ίδιο σύλλογο ξανά και ξανά, κερδίζοντας τίτλους και βγάζοντας παίκτες.

Είναι δυνατοί και δεν θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν το παιχνίδι μας. Η Μάντσεστερ θα κάνει το δικό της παιχνίδι", ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο την τελευταία διετία, για να συνεχίσει:

"Αυτός είναι κάτι σαν ένας τελικός-όνειρο. Είναι ομάδα ίδιου επιπέδου με εμάς και είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε έναν εξαιρετικό τελικό.

Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι η σημαντικότερη διοργάνωση μαζί με το Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι κορυφαίοι παίκτες στον κόσμο παίζουν εκεί.

Έχω μεγάλες προσδοκίες για τον τελικό επειδή πιστεύω ότι αμφότερες οι ομάδες θα παίξουν χωρίς προσπάθεια να παγιδεύσουν τον αντίπαλο.

Η κούπα πάνω από το σπάσιμο της παράδοσης

Για έναν παίκτη που έχει πετύχει φέτος μόνο, 50 γκολ, είναι είδηση το γεγονός ότι δεν έχει βρει ποτέ δίχτυα σε αγγλικό έδαφος, με τον Μέσι να μη δίνει πάντως μεγάλη σημασία σε αυτό το αρνητικό στατιστικό που τον συνοδεύει στα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

"Είναι αλήθεια ότι δεν έχω σκοράρει ποτέ στην Αγγλία; Για να σκεφτώ... ναι, έχετε δίκιο. Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ και νομίζω ότι είναι σύμπτωση.

Θα κάνω ό,τι μπορώ στο Γουέμπλεϊ για να σκοράρω. Αλλά με ξέρετε: αν πάρουμε το τρόπαιο, δεν με ενδιαφέρει ποιος θα σκοράρει".

"Μπράβο" σε Κριστιάνο, "κάλεσμα" σε Ρούνι-Ερνάντες

Ο Μέσι έδωσε επίσης συγχαρητήρια στον Ρονάλντο για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στην Ισπανία ( "εντυπωσιάστηκα από τα 7 γκολ που έβαλε μέσα σε 4 ημέρες. Με τόσα πολλά γκολ άξιζε τον τίτλο'), ενώ σε ερώτηση για το ποιοι παίκτες των "κόκκινων διαβόλων" έχουν θέση στη Μπαρτσελόνα, επέλεξε δύο:

"Ο Ερνάντες μπορεί να ταιριάξει. Μιλάει ισπανικά και έχει ωραίο στιλ. Ο Γουέιν Ρούνι είναι επίσης υποψήφιος. Παίζει σε πολύ υψηλό επίπεδο τα τελευταία χρόνια, είμαι σίγουρος ότι μπορεί να προσαρμοστεί άμεσα στις ισπανικές συνθήκες".

Όσο για τη σύγκριση που γίνεται μεταξύ του Πελέ, του Μαραντόνα και του ίδιου, σχολίασε: "Δεν ξέρω αν έχω φτάσει το ίδιο ψηλά με τον Πελέ και τον Μαραντόνα. Αμφότεροι ήταν σπουδαίοι παίκτες και έχουν κερδίσει πολλά με την εθνική ομάδα, εγώ εκεί υστερώ.

Επιπλέον, είναι δύσκολο να συγκρίνονται μεταξύ τους παίκτες από διαφορετικές ποδοσφαιρικές εποχές.

Εάν σε 50 χρόνια από τώρα είμαι στη μνήμη του κόσμου ως ένας σημαντικός παίκτης αυτής της φανταστικής ομάδας της Μπαρτσελόνα, θα είμαι υπερήφανος".

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ