ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024

Μετά την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων η απόφαση της FIFA για τον αποκλεισμό του Ισραήλ

Οι παίκτες του Ισραήλ στον αγώνα με την Ουγγαρία στους ομίλους του Euro 2024
Οι παίκτες του Ισραήλ στον αγώνα με την Ουγγαρία στους ομίλους του Euro 2024 © 2023 DENES ERDOS / AP IMAGES

Οι Παλαιστίνιοι είχαν υποβάλει αίτημα στην FIFA, για τον αποκλεισμό του Ισραήλ από το διεθνές ποδόσφαιρο. Ωστόσο, η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου ξεκαθάρισε ότι η οριστική απόφαση θα παρθεί μετά το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι Παλαιστίνιοι είχαν καταθέσει αίτημα στην FIFA αναφορικά με τον αποκλεισμό του Ισραήλ από όλες τις διεθνείς διοργανώσεις στο ποδόσφαιρο.

Ωστόσο, η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου γνωστοποίησε ότι η οριστική απόφαση για το τι μέλλει γενέσθαι θα παρθεί μετά την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων καθώς οι δύο πλευρές είχαν ζητήσει περισσότερο χρόνο για να υποβάλουν τις θέσεις τους.

Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Παλαιστίνης είχε καταθέσει πρόταση τον Μάιο στην FIFA για τον αποκλεισμό του Ισραήλ λόγω του πολέμου στην Γάζα.

Η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου είχε διατάξει επείγουσα νομική αξιολόγηση με την προϋπόθεση να εξεταστεί το αίτημα σε έκτακτη συνεδρίαση τον Ιούλιο.

Ωστόσο, η FIFA γνωστοποίησε ότι τελικά η νομική αξιολόγηση θα γίνει έως τις 31 Αυγούστου.

"Μετά από αιτήματα για παράταση και από τα δύο μέρη για να υποβάλουν τις αντίστοιχες θέσεις τους, που έχουν δεόντως χορηγηθεί από τη FIFA, χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία με τη δέουσα προσοχή και πληρότητα", ανέφερε η FIFA στον λογαριασμό της στο Twitter.

Το Ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου ξεκινά στις 24 Ιουλίου. Το Ισραήλ θα αντιμετωπίσει στην φάση των ομίλων το Μάλι, την Παραγουάη και την Ιαπωνία.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ