ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μετά τον Τοτσέ το χάος στην επίθεση

Μετά τον Τοτσέ το χάος στην επίθεση
Τοτσέ INTIME SPORTS

Οι αριθμοί σοκάρουν στον Παναθηναϊκό, αφού έχει πάρει μόλις δυο τέρματα από τους επιθετικούς φέτος, με τον Φορναρόλι μάλιστα να αγνοεί το γκολ εδώ κι ενάμιση χρόνο (videos)!

Οι αριθμοί πολλές φορές λένε την αλήθεια, αλλά... παραπλανούν κιόλας αν δεν κοιτάξεις προσεκτικά κάποια επιμέρους στοιχεία. Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα χρησιμοποιήσουμε τους αριθμούς για να κατανοήσουμε το επιθετικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού.

Ξεκινώντας το ψάξιμο, στο ξεκίνημα ήταν όλα, σχετικά, καλά. Έντεκα γκολ σε δώδεκα ματς και από αυτά τα έντεκα τα δυο μόλις πέτυχαν ποδοσφαιριστές που δεν σχετίζονται με την επίθεση. Είπαμε όμως αυτό ήταν το ξεκίνημα.

Ψάχνοντας πιο προσεκτικά παρατηρούμε όμως πως από τα έντεκα γκολ, τα πέντε μπήκαν στις αναμετρήσεις με την Μάδεργουελ (τα δυο πρώτα ματς της σεζόν), ενώ υπήρξε ένα διάστημα τεσσάρων συνεχόμενων αγωνιστικών ημερών, όπου οι πράσινοι πέτυχαν μόλις ένα τέρμα.

Το μυαλό μας λοιπόν πήγε κατευθείαν στους επιθετικούς που υπάρχουν στο ρόστερ, για να δούμε αν το πρόβλημα εντοπίζεται εκεί.

Μετά τον Τοτσέ το χάος

Ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει επαφή με τα δίχτυα στο ρόστερ των πράσινων, αρέσει δεν αρέσει, είναι Χοσέ Τοτσέ. Μετρά 15 γκολ σε 35 συμμετοχές, τα περισσότερα από οποιοδήποτε άλλο αυτή τη στιγμή στον Παναθηναϊκό (πλην του τραυματία Λέτο).

Από εκεί και πέρα τα πράγματα είναι απογοητευτικά. Φορναρόλι και Πετρόπουλος δεν έχουν κάνει... σεφτέ φέτος, με τον πρώτο μάλιστα να αγνοεί το γκολ εδώ και ενάμιση χρόνο (τελευταία φορά ήταν στις 10/4/2011 όπου σκόραρε δυο φορές), ενώ ο Πετρόπουλος έχει να σκοράρει από τις 8/4/2012 και το ματς με τον Πανιώνιο.

Τα ίδια ισχύουν πάνω κάτω και για τους μεσοεπιθετικούς των πράσινων. Ο Κουίνσι έχει να σκοράρει εδώ και δέκα συνεχόμενα παιχνίδια, ο Σισοκό έχει σκοράρει ένα γκολ σε 12 αγώνες (το πρώτο της καριέρας του μάλιστα), ενώ ο Χριστοδουλόπουλος ναι μεν έχει πετύχει τέσσερα γκολ, αλλά υπήρξε ένα κενό επτά αγωνιστικών στο οποίο δεν "μάτωσε" τα δίχτυα.

Υπάρχουν και καλά νέα...

Όλα όσα αναφέραμε πιο πάνω αποδεικνύουν εν μέρει γιατί οι πράσινοι πραγματοποιούν μέτρια σεζόν. Αν υπάρχει κάτι καλό σε αυτή την ιστορία πάντως, είναι πως ο Παναθηναϊκός παίρνει γκολ από πολλούς ποδοσφαιριστές.

Τοτσέ, Μαυρίας, Χριστοδουλόπουλος, Βύντρα, Βελάσκες, Σισοκό έχουν ανοίξει λογαριασμό, οπότε με μία σχετική βελτίωση το ίδιο περιμένουμε να συμβεί και από παίκτες όπως ο Κουίνσι και ο Φορναρόλι.

Για να είμαστε δίκαιοι πάντως η ευθύνη δεν είναι μόνο των επιθετικών, αλλά και της μεσαίας γραμμής, από την οποία λείπει ο "δημιουργός".

Διαβάστε επίσης: Κ άστρο: "Βρείτε τα και έρχομαι", Κρίσιμο τρίμηνο σε όλα τα επίπεδα, Βέλιτς: "Θα συζητούσα μια πρόταση του Παναθηναϊκού".


TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ